Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Τελικά, βοηθάει την υγεία μας ο αυνανισμός;

Σεξ: Τελικά, βοηθάει την υγεία μας ο αυνανισμός;

Σεξ: Ο αυνανισμός είναι κάτι που ξεκινά από την παιδική ηλικία, όταν τα παιδιά αρχίζουν να ανακαλύπτουν το σώμα τους. Παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία, ακόμα κι αν δεν γίνονται ορατά.

Ο αυνανισμός είναι μια κοινή συμπεριφορά που παρατηρείται σε όλες τις ηλικίες από την παιδική ηλικία, μέχρι την εφηβεία και κατά την ενήλικη ζωή από άτομα οποιουδήποτε φύλου. Είναι ένας υγιής τρόπος για τους ανθρώπους να εξερευνούν σώματα, να μάθουν τι αισθάνεται καλά σεξουαλικά και πώς να επιτύχουν οργασμό.

Τα οφέλη του αυνανισμού στη σεξουαλική υγεία

Μερικά από τα γνωστά οφέλη για τη σεξουαλική υγεία του αυνανισμού περιλαμβάνουν:

  • Μπορεί να απελευθερώσει τη σεξουαλική ένταση και να αφήσει τους ανθρώπους να εξερευνήσουν τη σεξουαλικότητά τους μόνοι τους.
  • Είναι μια μορφή σεξουαλικής δραστηριότητας που είναι διαθέσιμη σε άτομα όλων των φύλων, συμπεριλαμβανομένων ατόμων σε συντροφικές σχέσεις, άτομα που δεν έχουν σύντροφο, άτομα που δεν κάνουν σεξ με τον σύντροφό τους ή άτομα που απέχουν από το σεξ.
  • Επιτρέπει στους ανθρώπους να εξοικειωθούν με τις δικές τους σεξουαλικές αντιδράσεις, οι οποίες μπορούν να τους βοηθήσουν να επικοινωνήσουν τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους στον σεξουαλικό σύντροφο ή τους συντρόφους τους.

Γενικά οφέλη για την υγεία του αυνανισμού

Μερικά από τα γενικά οφέλη για την υγεία του αυνανισμού μπορεί να περιλαμβάνουν ότι:

  • βοηθά στη χαλάρωση προάγει τον καλύτερο ύπνο
  • προάγει την απελευθέρωση των νευροδιαβιβαστών που μοιάζουν με οπιοειδή του εγκεφάλου (που ονομάζονται ενδορφίνες), οι οποίοι προκαλούν αισθήματα σωματικής και ψυχικής ευεξίας
  • μειώνει το άγχος
  • ενισχύει την αυτοεκτίμηση και την εικόνα του σώματος.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες πόνου κατά τη διάρκεια του σεξ;

Ετήσια θεραπεία τεστοστερόνης δεν βλάπτει την καρδιά, λέει νέα μελέτη

Πόσο πρέπει να διαρκεί το σεξ για να είναι ικανοποιητικό;

CBD για ενίσχυση της σεξουαλικής υγείας; Tι λένε τα στοιχεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.

4 φυσικά λιπαντικά για ευχάριστη σεξουαλική δραστηριότητα

Σεξ: Τα καλύτερα φυσικά λιπαντικά είναι αυτά που μιμούνται τις φυσικές σωματικές εκκρίσεις αξιόπιστης πηγής. Τα φυσικά λιπαντικά μπορεί να περιλαμβάνουν είδη οικιακής χρήσης ή εμπορικά προϊόντα που οι κατασκευαστές χαρακτηρίζουν ως φυσικά.

Συμβουλές για να μειώσετε το άγχος των γυναικολογικών εξετάσεων

Άγχος γυναικολόγος: Οι εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μη φυσιολογικά κύτταρα στον τράχηλο της μήτρας, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν όταν είναι προκαρκινικά έναντι όταν είναι καρκινικά.