Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Σεξ συζήτηση: Πώς να αντιδράσετε όταν η κόρη σας σας πει ότι έκανε σεξ για πρώτη φορά;

Σεξ συζήτηση: Πώς να αντιδράσετε όταν η κόρη σας σας πει ότι έκανε σεξ για πρώτη φορά;

Σεξ συζήτηση: Όταν η κόρη σας σας εκμυστηρεύεται ότι έκανε σεξ για πρώτη φορά, είναι σημαντικό να χειριστείτε την κατάσταση με προσοχή, κατανόηση και υποστήριξη.

Όταν η κόρη σας σας εκμυστηρεύεται ότι έκανε σεξ για πρώτη φορά, είναι σημαντικό να χειριστείτε την κατάσταση με προσοχή, κατανόηση και υποστήριξη. Δείτε πώς μπορείτε να απαντήσετε εποικοδομητικά.

Μείνετε ήρεμοι: Η αρχική σας αντίδραση δίνει τον τόνο στη συζήτηση. Μείνετε ήρεμοι ακόμα κι αν νιώθετε έκπληξη ή ανησυχία. Η αντίδραση με θυμό ή απογοήτευση μπορεί να κάνει την κόρη σας να ντρέπεται ή να διστάζει να μοιραστεί τις εμπειρίες της στο μέλλον.

Ακούστε ενεργά: Αφήστε την κόρη σας να εκφράσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά της χωρίς διακοπή. Δείξτε ότι ακούτε γνέφοντας, διατηρώντας οπτική επαφή και δίνοντας επιβεβαιωτικές απαντήσεις. Αυτό βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και δείχνει ότι σέβεστε τα συναισθήματά της.

Εξπρές Κατανόηση και Υποστήριξη: Αναγνωρίστε το θάρρος που χρειάστηκε για να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες μαζί σας. Δώστε της να καταλάβει ότι εκτιμάτε την ειλικρίνειά της και ότι είστε εκεί για να τη στηρίξετε. Διαβεβαιώστε την ότι πρωταρχικό σας μέλημα είναι η ευημερία της.

Συζητήστε τη συναίνεση και τα συναισθήματα: Μιλήστε για τη σημασία της συναίνεσης και βεβαιωθείτε ότι ένιωθε άνετα και ασφαλής κατά τη διάρκεια της εμπειρίας. Συζητήστε τις συναισθηματικές πτυχές των σεξουαλικών σχέσεων και ενθαρρύνετέ την να αναλογιστεί τα συναισθήματά της.

Μιλήστε για την προστασία και την ασφάλεια: Βεβαιωθείτε ότι κατανοεί τη σημασία των πρακτικών ασφαλούς σεξ, συμπεριλαμβανομένης της αντισύλληψης και της προστασίας από σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (ΣΜΝ). Εάν δεν το έχει κάνει ήδη, προτείνετε να επισκεφτεί έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για συμβουλές σχετικά με τη σεξουαλική υγεία και την αντισύλληψη.

Αποφύγετε την κρίση: Αποφύγετε να κάνετε κρίσεις ή να κάνετε διαλέξεις. Αντίθετα, παρέχετε καθοδήγηση και μοιραστείτε τις αξίες σας με σεβασμό και μη επικριτικό τρόπο. Αυτό καλλιεργεί ένα υποστηρικτικό περιβάλλον όπου νιώθει άνετα να ζητά τη συμβουλή σας στο μέλλον.

Προσφέρετε περαιτέρω πόρους: Προτείνετε πρόσθετους πόρους, όπως βιβλία ή ιστότοπους για τη σεξουαλική υγεία και σκεφτείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού με έναν επαγγελματία υγείας, εάν χρειάζεται.

Επακόλουθες συνομιλίες: Διατηρήστε ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας. Ενημερώστε της ότι μπορεί να έρθει σε εσάς με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες στο μέλλον. Οι τακτικές, ανοιχτές συζητήσεις για τις σχέσεις και τη σεξουαλική υγεία μπορούν να τη βοηθήσουν να κάνει ενημερωμένες και υπεύθυνες επιλογές.

Αντιδρώντας με ενσυναίσθηση, κατανόηση και υποστήριξη, μπορείτε να ενισχύσετε τη σχέση σας με την κόρη σας και να της παρέχετε την καθοδήγηση που χρειάζεται κατά τη διάρκεια αυτής της σημαντικής περιόδου στη ζωή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς αξιολογείται πραγματικά το «αρκετό» σεξ σε μια υγιή σχέση;

Πώς να κάνετε σεξ πρώτη φορά με τον καλύτερό σας φίλος;

Η κολπική στένωση μπορεί να προκαλέσει επώδυνο σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

HIV: Οι Αμερικανοί που νοσούν ζουν περισσότερο, αλλά οι κρατικές δαπάνες δεν συμβαδίζουν

HIV: Μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό που οι ερευνητές αποκαλούν «διπλό στίγμα» της ηλικίας και της προκατάληψης κατά του HIV. Έχουν επίσης υψηλά ποσοστά άγχους, κατάθλιψης και διαταραχών χρήσης ουσιών.

Η αποχή από το σεξ προκαλεί υπογονιμότητα;

Γονιμότητα :Η αποχή από τη σεξουαλική επαφή δεν προκαλεί από μόνη της υπογονιμότητα. Εναλλακτικά, μπορεί να επηρεάσει ελαφρώς την ποιότητα του σπέρματος ανάλογα με τη διάρκεια της αποχής και την προϋπάρχουσα γονιμότητα του άνδρα.

Close Icon