Σεξουαλική Υγεία

Σεξ σχέση: Η ερωτική ασυμβατότητα και τι συνεπάγεται αυτή

Σεξ σχέση: Η ερωτική ασυμβατότητα και τι συνεπάγεται αυτή

Σεξ σχέση: Η ερωτική ασυμβατότητα και τι συνεπάγεται αυτή. “Χρειάζεται πολλά προκαταρκτικά, ενώ πρέπει να το κάνουμε αμέσως”.

Είναι ένα από τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια, και αν δεν αντιμετωπιστούν με προσοχή, αυτή η σεξουαλική ασυμβατότητα αναπόφευκτα αρχίζει να επηρεάζει τις σχέσεις σε κάθε φάση. Κοιτάξτε το πριν σας κάνει να απομακρυνθείτε!

Λόγοι ασυμβατότητας... Συχνότητα: η συχνότητα της σεξουαλικής επιθυμίας ποικίλλει από άτομο σε άτομο, τόσο πολύ που οι δύο σύντροφοι αντιλαμβάνονται διαφορετικά τι είναι το “συχνά”. Η ανάγκη για συχνό σεξ εξαρτάται επίσης από το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η σχέση. Το ποσοστό οικειότητας βρίσκεται στο αποκορύφωμά του μεταξύ νέων εραστών. Θυμάσαι εκείνες τις μέρες που δεν μπορούσε να αντέξεις αρκετά ο ένας από τον άλλο; Η παθιασμένη φάση ανοίγει το δρόμο για την πιο συμπονετική αγάπη, που είναι πιο σημαντική και ικανοποιητική. Ωστόσο, όταν το καθημερινό σεξ αρχίζει να ξεθωριάζει και αρχίζει η γκρίνια, η δυσαρέσκεια είναι βέβαιο ότι θα παρεισφρήσει.

Όρεξη: καθένας από εμάς έχει διαφορετική σεξουαλική όρεξη, η οποία επίσης ποικίλλει σε διαφορετικά στάδια της ζωής μας. Ο σύντροφος που έχει την υψηλότερη σεξουαλική ορμή είναι πολύ πιθανό να αισθάνεται απορριφθείς και πληγωμένος όταν οι επιθυμίες δεν είναι αμοιβαίες. Από την άλλη πλευρά, αυτός με την “πεσμένη μονάδα δίσκου” μπορεί να αισθάνεται πιεσμένος και δυσαρεστημένος που πρέπει να εκτελέσει ακόμα και όταν δεν αισθάνεται ότι μπορεί.

Πειράματα: Η ιεραποστολική θέση λειτουργεί πολύ καλά μεταξύ των ζευγαριών τις ημέρες της σχέσης τους. Και μετά έρχεται η στιγμή που ένας από τους εταίρους επιθυμεί να κάνει κάτι διαφορετικό για να σπάσει τη μονοτονία. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στο συναίσθημα, θα υπάρξει δυσαρέσκεια. Για να μην ξεχνάμε ότι ο καθένας από εμάς έχει φαντασιώσεις και περιμένουμε από τον σύντροφό μας να συμμορφωθεί (τουλάχιστον σε μερικούς από αυτούς), αφού επιτύχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο άνεσης ο ένας με τον άλλο. Οι γυναίκες, πολλές φορές, είναι μάλλον παθητικές κατά τη διάρκεια της πράξης, αφήνοντας τους άνδρες να ζητούν περισσότερα.

Πόσο επηρεάζει η σεξουαλική ασυμβατότητα το ζευγάρι… Απαντούν οι ειδικοί

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς δικαιολογούνται οι άπιστοι

Άλλαξε το βαρετό σεξ που κάνεις... με ιδέες από τους ειδικούς

Μια ματιά στα σχόλια των social για το κακό σεξ τα λέει όλα

Απάντησε στις ερωτήσεις αυτές και δες αν έχεις σεξουαλική αυτοεκτίμηση

Η σεξουαλική υγεία στην τρίτη ηλικία

Σεξ: Κάποτε το σεξ μετά τα 60 ήταν σπάνιο. Οι άνθρωποι υπέφεραν από περισσότερα προβλήματα υγείας τότε και πέθαιναν πολύ νωρίτερα από ό, τι σήμερα.

Πέντε συνήθειες που σαμποτάρουν τη σχέση

Κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας ή μια έντονης συζήτησης, καταλήγουν τελικά να διακόπτουν ο ένας τον άλλο. Αν αυτό γίνει συνήθεια, και οι δύο θα νιώθετε ότι δεν είστε σημαντικοί, ότι δεν ακούγεστε πραγματικά και ότι δεν λαμβάνεστε υπόψη.

Ερωτική επαφή χωρίς ...διείσδυση

Σεξ χωρίς συνουσία: Ερωτική επαφή χωρίς ...διείσδυση. Μερικές φορές έχετε τη διάθεση να κάνετε κάποια κίνηση αλλά δεν έχετε την αίσθηση να έχετε τίποτα μέσα σας (Ή, ίσως, ζούμε σε μια πανδημία όπου ο ασφαλέστερος σύντροφος του σεξ είναι το δικό σας καλοπλυμένο χέρι). Είτε βρίσκεστε στην περίοδο σας ή απλά δεν έχετε διάθεση για αυτό, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να τα βγάλετε πέρα εσείς και ο σύντροφός σας χωρίς να έχετε παλιομοδίτικη συνουσία.

Το σεξ μετά την παράλυση ή με σπαστικότητα

Σεξουαλική υγεία: Ο,τι μπορεί να απασχολεί έναν άνδρα μετά από παράλυση. Η σεξουαλική ταυτότητα είναι μια σημαντική και περιεκτική πτυχή της προσωπικότητας του ατόμου - η σεξουαλικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς νιώθουμε για τους εαυτούς μας, στο πώς συσχετιζόμαστε με τους άλλους, στο πώς οι άλλοι σχετίζονται με εμάς.

Επηρεάζει η σεξουαλική δραστηριότητα την αθλητική απόδοση;

Η ομάδα ποδοσφαίρου του Μεξικού ανακοίνωσε το 2014 ότι οι παίκτες της κλήθηκαν να απέχουν από το σεξ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την αθλητική τους απόδοση.

Αναζητώντας το κατάλληλο πρόσωπο για σχέση

Πώς να βρω τον κατάλληλο: Κόλπα και συμβουλές. Είσαι ελεύθερος και ψάχνεις για αγάπη; Δυσκολεύεσαι να γνωρίσεις το σωστό άτομο; Όταν δυσκολεύεστε να βρείτε μια σχέση, είναι πολύ εύκολο να αποθαρρυνθείτε ή να πιστέψετε τους καταστροφικούς μύθους εκεί έξω για τα ραντεβού και τις σχέσεις.