Σεξουαλική Υγεία

Σεξ στομάχι : Λόγοι που πονάει μετά την σεξουαλική ζωή

Σεξ στομάχι : Λόγοι που πονάει μετά την σεξουαλική ζωή

Σεξ στομάχι : Το σεξ μπορεί να προκαλέσει όλα τα είδη συναισθημάτων, από τον ενθουσιασμό έως το άγχος, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν το στομάχι σας. 

Σε πολλές περιπτώσεις, ο πόνος στο στομάχι μετά το σεξ οφείλεται σε αέρια ή βαθιά διείσδυση. Αν και καμία από αυτές τις καταστάσεις δεν είναι απειλητική για τη ζωή, ο πόνος που προκαλεί μπορεί σίγουρα να βάλει μια καταστροφή στα πράγματα.

Η δυσπαρένια κατά τη διάρκεια ή μετά το διεισδυτικό σεξ , είναι συχνή. Επηρεάζει το 10 έως 20 τοις εκατό των γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε μια μελέτη, έως και 5 τοις εκατό των ανδρών παρουσίασαν επίσης δυσπαρένια.

Συχνές αιτίες που επηρεάζουν όλους
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πόνος στο στομάχι προκύπτει από εξωτερικούς στρες ή από τη θέση στην οποία βρίσκεστε. Θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημάδι μιας υποκείμενης κατάστασης:

Συναισθηματική αντίδραση

 • Το σεξ μπορεί να προκαλέσει όλα τα είδη συναισθημάτων, από τον ενθουσιασμό έως το άγχος, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν το στομάχι σας. Τα ζητήματα σχέσης , το καθημερινό άγχος και το άγχος για το σεξ μπορεί να προκαλέσουν την ένταση των κοιλιακών και των πυελικών μυών σας ή να οδηγήσουν σε γαστρεντερική δυσφορία .

Βαθιά διείσδυση

 • Η βαθιά διείσδυση μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο μετά από κολπικό και πρωκτικό σεξ. Αυτός ο πόνος είναι συνήθως προσωρινός και πρέπει να ξεκαθαρίζει όταν αλλάζετε θέσεις ή αφήνετε το σώμα σας να ξεκουραστεί. Μπορείτε να αποτρέψετε μελλοντικό πόνο δοκιμάζοντας μια διαφορετική θέση ή αποφεύγοντας τη βαθιά ώθηση.

Οργασμός

 • Οι πυελικοί μύες σας συστέλλονται κατά τη διάρκεια του οργασμού. Για μερικούς ανθρώπους, αυτές οι συστολές οδηγούν σε επώδυνες μυϊκούς σπασμούς στην κάτω κοιλιακή χώρα και τη λεκάνη. Ο πόνος κατά τη διάρκεια ή μετά τον οργασμό είναι επίσης γνωστός ως δυσοργασμία.

Η δυσοργασία είναι πιο συχνή σε άτομα που:

 • είναι έγκυος
 • έχετε κύστεις των ωοθηκών
 • έχετε ενδομητρίωση
 • έχετε πυελική φλεγμονώδη νόσο
 • έχετε σύνδρομο χρόνιου πυελικού πόνου
 • είχαν μια προστατεκτομή

Αέριο

 • Το διεισδυτικό σεξ μπορεί να ωθήσει τον αέρα στον κόλπο ή στον πρωκτό. Εάν ο αέρας παγιδευτεί, μπορεί να αντιμετωπίσετε πόνο που σχετίζεται με το αέριο στην άνω κοιλιακή χώρα ή στο στήθος σας.
 • Ο πόνος στο αέριο τείνει να αισθάνεται σαν να κινείται, οπότε αυτός ο πόνος μπορεί να εκπέμψει σε άλλες περιοχές. Τα συμπτώματά σας θα υποχωρήσουν μόλις αποβάλλετε το αέριο .

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξ και κατάθλιψη : Δείτε πως το ένα επηρεάζει το άλλο

Σεξ : Τα οφέλη του στην υγεία

Εκδικητικό σεξ : Τι είναι και γιατί συμβαίνει

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία κατά και μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνοπάυση: Ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η εμμηνόπαυση, τον λόγο που ξεκινά και την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία και την εμπειρία του σεξ.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Φυσικοί τρόποι να ενιχύσετε τη λίμπιντο

Σεξουαλική υγεία: Το άγχος, οι δυσκολίες στη σχέση, οι ανησυχίες για την υγεία και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Ενώ μια χαμηλή λίμπιντο δεν είναι συνήθως προβληματική, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου

Με ένα “hi” φλερτάρουμε και με ένα "διαβάστηκε" που δεν απαντήθηκε ποτέ ξεφλερτάρουμε και ξεαγαπάμε, αγενέστατοι, εγωιστές και κομπλεξικοί.

Ποστάρουμε τραγούδια και γεμίζουμε «ελπίδα» με ένα ποστάρισμα, άσχετο αν δεν αφορά εμάς ή αν μας έχει κομματιάσει η προηγούμενη απροσδιόριστη συμπεριφορά ή και αδιαφορία. Κάνουμε τους αναλυτές και ζούμε στο ψέμα και την υποκρισία μας πίσω από τα «έξυπνα τηλέφωνα» που έκαναν εμάς ηλίθιους και δειλούς.

Συμβουλές για απολαυστική σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά

Σεξ Εμμηνόπαυση: Οι γυναίκες αναφέρουν ότι αυνανίζονται λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά το σόλο παιχνίδι διατηρεί τη σεξουαλική ενέργεια ζωντανή. Το να είσαι single δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι σεξουαλικός/ή. Η σεξολόγος Sheri Winston συνιστά να αυνανίζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να κρατήσετε αναμμένη τη φλόγα.