Σεξουαλική Υγεία

Σεξ προφυλακτικό: Τι πρέπει να προσέχουν οι άνδρες όταν χρησιμοποιούν προφυλακτικό

Σεξ προφυλακτικό: Τι πρέπει να προσέχουν οι άνδρες όταν χρησιμοποιούν προφυλακτικό

Πόσο πιθανό είναι να σπάσει το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης;

Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρές, κάτω από  2% και αποδίδονται κατά κύριο λόγο στην κακή χρήση του προφυλακτικού και όχι σε τυχόν ελαττώματα στο πλαστικό υλικό του.

Τι αυξάνει τις πιθανότητες να σπάσει κατά τη χρήση

Εάν συνηθίζετε να κρατάτε τα προφυλακτικά για πολλούς μήνες σε μέρη όπου αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες όπως το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ή το πορτοφόλι σας, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να έχει αλλοιωθεί το ελαστικό υλικό τους και να σπάσουν κατά τη χρήση.  Στην περίπτωση που συνηθίζετε να βάζετε προφυλακτικά σε  «σημεία – κλειδιά» του σπιτιού, του αυτοκινήτου ή στο πορτοφόλι σας, καλό είναι να τα ανανεώνετε, έχοντας κατά νου ότι μεγαλύτερο δυνατό περιθώριο ασφαλείας δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 10-12 μήνες.

Από πού αγοράζουμε τα προφυλακτικά

Για την αποφυγή της πιθανής φθοράς του ελαστικού, αποφύγετε την αγορά προφυλακτικών όταν βλέπετε ότι βρίσκονται εκτεθειμένα στον ήλιο και τη ζέστη π.χ. στο περίπτερο.

Ποια είναι η πιο «επικίνδυνη» στιγμή της χρήσης του προφυλακτικού

Η πιο κρίσιμη στιγμή της χρήσης του προφυλακτικού είναι μετά την εκσπερμάτιση του άνδρα όταν απομακρύνει το πέος του από τον κόλπο της συντρόφου του. Η κίνηση αυτή πρέπει να γίνει με προσοχή και πριν το πέος χαλαρώσει τελείως. Ο άνδρας ή η σύντροφός του πρέπει να συγκρατήσει τη βάση του προφυλακτικού πάνω στο πέος, ούτως ώστε το προφυλακτικό να μην γλιστρήσει, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για μια πιθανή… διαρροή που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Μην ξεχνάτε επίσης, ότι εάν θέλετε να προφυλαχθείτε από τα αφροδίσια νοσήματα (τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα), το προφυλακτικό πρέπει να χρησιμοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια της ερωτικής πράξης  και όχι μόνο τη στιγμή της επερχόμενης εκσπερμάτισης.

Υπάρχουν λιπαντικές κρέμες που μπορεί να καταστρέψουν το προφυλακτικό;

Ναι υπάρχουν και δυστυχώς πολλοί το αγνοούν. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μια λιπαντική αλοιφή, τότε επιλέξτε μια άοσμη λιπαντική κρέμα σε υγρή μορφή η οποία είναι διαλυτή στο νερό. Αποφύγετε τις αλοιφές με λιπαρή σύσταση (π.χ. βαζελίνη) επειδή μπορούν να αλλοιώσουν και να καταστρέψουν το ελαστικό του προφυλακτικού, δημιουργώντας πόρους που μπορεί να αποτελέσουν σημεία εξόδου του σπέρματος και πρόκλησης μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική ζωή : Αιθέρια έλαια για να της βάλετε φωτιά

Σεξουαλική ζωή : Απογειώστε το συνδέοντας την πράξη με το μυαλό και το σώμα

Σεξουαλική υγεία : Η αποχή βλάπτει τον οργανισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με ποιο τρόπο φουντώνει το πάθος σε μια ερωτική σχέση

Περίπου 25 λεπτά έκθεσης στο φως του ήλιου είναι αρκετά για την απελευθέρωση των ορμονών που αυξάνουν το ερωτικό πάθος - Πώς η UVB ακτινοβολία επηρεάζει τις ορμόνες, τις σωματικές λειτουργίες και τη συμπεριφορά

Βουλωμένη μύτη; Σας έχουμε τη λύση!

Σεξ ρινική συμφόρηση: Βραβευμένη μελέτη συσχετίζει το σεξ με οργασμό με την ρινική αποσυμφόρηση, δίνοντας έναν ακόμη λόγο για τον οποίο καλείστε να συμμετέχετε πιο ενεργά!

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία κατά και μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνοπάυση: Ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η εμμηνόπαυση, τον λόγο που ξεκινά και την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία και την εμπειρία του σεξ.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές