Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Πόσο σημαντική είναι η σεξουαλική θεραπεία;

Σεξ: Πόσο σημαντική είναι η σεξουαλική θεραπεία;

Σεξ: Η σεξουαλική θεραπεία παρέχεται από ψυχολόγους, εξουσιοδοτημένους θεραπευτές ή κοινωνικούς λειτουργούς για να βοηθήσουν άνδρες και γυναίκες με διάφορες ερωτήσεις ή ανησυχίες.

Για πολλούς άνδρες, η ιδέα της σεξουαλικής θεραπείας μπορεί να είναι άβολη. Ωστόσο, αυτό συνιστάται συνήθως για ασθενείς στην κλινική μας. Η σεξουαλική θεραπεία παρέχεται από ψυχολόγους, εξουσιοδοτημένους θεραπευτές ή κοινωνικούς λειτουργούς για να βοηθήσουν άνδρες και γυναίκες με διάφορες ερωτήσεις ή ανησυχίες. Για κάποιους, είναι να βρουν έναν τρόπο να είναι ευχαριστημένοι με την τρέχουσα λειτουργία τους μετά από έναν τραυματισμό ή μια ασθένεια. Για άλλους, μπορεί να βοηθήσει να μάθουν πώς να εκτελούν ασκήσεις για να βελτιώσουν τις στύσεις ή τους οργασμούς που είναι ανεπαρκείς λόγω προηγούμενου συναισθηματικού τραύματος ή τρέχοντος φόβου. Η σεξουαλική θεραπεία μπορεί να είναι για ζευγάρι ή άτομο. Είναι μια βραχυπρόθεσμη μορφή συμβουλευτικής και περιλαμβάνει σταδιακά βήματα προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σεξουαλική θεραπεία και σεξουαλική δυσλειτουργία

Βλέπουμε πολλούς ασθενείς στο ιατρείο με ψυχογενή ΣΔ (ψυχολογικούς λόγους και όχι σωματικούς), ανοργασμία (αδυνατεί να επιτύχει οργασμό παρά την επαρκή διέγερση) και εκσπερμάτιση (αδυναμία εκσπερμάτισης). Η σεξουαλική θεραπεία συνήθως συνιστάται και συνήθως περιλαμβάνει σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, βοήθεια με δεξιότητες επικοινωνίας και ασκήσεις συμπεριφοράς που γίνονται στο σπίτι. Είναι πιο αποτελεσματικό όταν ο σεξουαλικός σύντροφος ενός άνδρα είναι ανοιχτός στη συμμετοχή στη θεραπεία.

Σεξουαλική θεραπεία και υπογονιμότητα

Συχνά, όταν το σεξουαλικό πάθος μεταξύ των συντρόφων δεν οδηγεί σε μωρό, το φύλο φαίνεται να αλλάζει. Μερικά ζευγάρια που παλεύουν με τη στειρότητα θα αναζητήσουν καθοδήγηση από έναν σεξοθεραπευτή. Αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να βρουν απόλαυση στην οικειότητά τους, παρά το άγχος που μπορεί να βιώνουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στη γονιμότητα. Η σεξουαλική θεραπεία είναι συνήθως βραχυπρόθεσμη και τελικά σας βοηθά να πάρετε τον έλεγχο της σεξουαλικής σας ζωής με τρόπο που είναι ευχάριστος για εσάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπάρχει σεξουαλική ζωή μετά την προστατεκτομή;

Φυσικοί τρόποι για να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση της κολπικής ξηρότητας

Πώς να αυξήσετε τη σεξουαλική επιθυμία του ζευγαριού

Είναι το σεξ ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε τον λόξυγγα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς ο όρος queer συνδέεται με την σεξουαλικότητα;

LGBTQ+: Το «queer» έχει μετατραπεί από υποτιμητικός όρος σε ισχυρό και περιεκτικό αυτοπροσδιορισμό. Η εξέλιξή του αντανακλά τις μεταβαλλόμενες στάσεις της κοινωνίας απέναντι στη διαφορετικότητα στη σεξουαλικότητα και το φύλο.

Η παρατεταμένη χρήση φορητού υπολογιστή προκαλεί υπογονιμότητα

Υπογονιμότητα laptop: Τα θέματα υπογονιμότητας δεν περιορίζονται μόνο στις γυναίκες, τα αντιμετωπίζουν και οι άνδρες. Γι' αυτό είναι σημαντικό να γίνονται τακτικοί έλεγχοι, ειδικά αν ένα ζευγάρι προσπαθεί να συλλάβει και δεν τα καταφέρνει. 

Πώς να κάνετε ωραίο και γρήγορο σεξ;

Γρήγορο σεξ: Είναι σημαντικό να προσεγγίζετε τις συζητήσεις σχετικά με την οικειότητα με σεβασμό, συναίνεση και σεβασμό τόσο για τις ανάγκες όσο και για τα όρια των συντρόφων.

Τι θα περάσει το σώμα σου μετά από γέννηση διδύμων;

Εγκυμοσύνη δίδυμα: Η αύξηση βάρους είναι συνήθως υψηλότερη με τα δίδυμα, καθώς το σώμα χρειάζεται να φιλοξενήσει την ανάπτυξη δύο εμβρύων. Αυτό το αυξημένο βάρος μπορεί να συμβάλει στην κόπωση και σε πιθανές επιπλοκές, όπως ο διαβήτης κύησης ή η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Πώς μπορεί να είναι οι σεξουαλικές σας σχέσεις μετά την εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Η σεξουαλική υγεία μετά την εμμηνόπαυση περιλαμβάνει την προσαρμογή στις σωματικές αλλαγές, τη διατήρηση ανοιχτής επικοινωνίας και την προτεραιότητα της συναισθηματικής ευεξίας.