Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Πώς μιλάμε στα παιδιά ηλικίας 6-8 ετών για τη σεξουαλική επαφή;

Σεξ: Πώς μιλάμε στα παιδιά ηλικίας 6-8 ετών για τη σεξουαλική επαφή;

Σεξ: Τα παιδιά πρέπει να μάθουν όχι μόνο για το σώμα τους, αλλά και για άλλα σώματα. Ενώ η λεπτομερής μηχανική της εφηβείας μπορεί να περιορίζεται σε μία συνομιλία, ο αντίκτυπος αυτής της μετάβασης θα πρέπει να είναι μια συνεχής συζήτηση.

Ενώ η κοινωνία αρέσκεται να απεικονίζει τη διδασκαλία των παιδιών για το σεξ ως μια μεγάλη “κουβέντα”, οι ειδικοί συμφωνούν ότι το σεξ είναι κάτι για το οποίο τα παιδιά πρέπει πάντα να μαθαίνουν. Συνιστούν να μιλούν για αυτό σε καθημερινές συζητήσεις, να βάλουν σε επίπεδα περισσότερες πληροφορίες με την πάροδο του χρόνου και να εισαγάγουν ορισμένες έννοιες σε συγκεκριμένες ηλικίες. Έχοντας αυτό κατά νου, έχουμε συγκεντρώσει αυτόν τον οδηγό για την συγκεκριμένη ηλικία για να σας βοηθήσουμε να μάθετε πώς να μιλάτε στα παιδιά για το σεξ.

Πώς να μιλήσετε στα παιδιά για το σεξ όταν είναι 6 έως 8 ετών

Σε αυτήν την ηλικία, είναι σημαντικό να συζητήσετε πώς να εξερευνήσετε με ασφάλεια τους ψηφιακούς χώρους, ακόμα κι αν το παιδί σας δεν θα χρησιμοποιεί το διαδίκτυο χωρίς επίβλεψη για μερικά ακόμη χρόνια. Καθιερώστε κανόνες σχετικά με τη συζήτηση με αγνώστους και την κοινή χρήση φωτογραφιών στο Διαδίκτυο, καθώς και τι πρέπει να κάνετε εάν το παιδί σας συναντήσει κάτι που το κάνει να νιώθει άβολα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να εξηγείτε προληπτικά την πορνογραφία στα παιδιά, αλλά πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να την ανατρέψετε. Εξηγήστε ήρεμα ότι αυτού του είδους οι ιστότοποι αφορούν ενήλικες που κάνουν πράγματα για μεγάλους. Αν και δεν χρειάζεται να παρουσιάζετε την πορνογραφία ως κάτι κακό, θα θέλετε να δηλώσετε ότι αυτοί οι τύποι ιστότοπων είναι μόνο για ενήλικες.

Αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να αναφερθείτε στον αυνανισμό, καθώς στην ηλικία των οκτώ τα περισσότερα παιδιά έχουν αρχίσει να εξερευνούν το σώμα τους. Πλαισιώστε το ως κάτι που, ενώ είναι φυσιολογικό, γίνεται ιδιωτικά και μην ξεχάσετε να τηρήσετε τη σωστή υγιεινή. Σε αυτήν την ηλικία, μπορείτε επίσης να μιλήσετε πιο ρητά στα παιδιά για τη σεξουαλική κακοποίηση. Είναι σημαντικό για τα παιδιά να γνωρίζουν αυτή τη δυσάρεστη πραγματικότητα προκειμένου να προστατεύσουν τον εαυτό τους ή να βοηθήσουν έναν φίλο που βιώνει κακοποίηση. Το πόσο λεπτομερής γίνεται αυτή η ομιλία εξαρτάται πραγματικά από το παιδί σας. Ξεκινήσετε με τα βασικά, όπως πώς κανείς δεν πρέπει να τα αγγίζει χωρίς την άδειά του, και στη συνέχεια να επανεξετάσετε το θέμα λίγες μέρες αργότερα για να μετρήσετε τι κατάλαβαν και πώς νιώθουν. Εάν το παιδί σας εκνευριστεί, μπορεί να θέλετε να κάνετε παύση σε αυτό το θέμα μέχρι να μεγαλώσει λίγο.

Ίσως να είναι καιρός να εξηγήσουμε τους πραγματικούς μηχανισμούς του σεξ στα παιδιά. Δεν υπάρχει τίποτα κακό να εισάγετε αυτές τις πληροφορίες νωρίτερα, εάν το παιδί σας φαίνεται έτοιμο για αυτό, ή να το καθυστερήσετε λίγο εάν πιστεύετε ότι δεν θα τις κατανοήσει. Για να διευκολυνθεί αυτή η συζήτηση για εσάς, προτείνεται να ενσωματώσετε ένα καλό βιβλίο που στοχεύει στην πρόβλεψη των πολλών ερωτήσεων του παιδιού σας. Η συζήτηση για το σεξ μπορεί να πάει χέρι-χέρι με ένα άλλο βασικό θέμα: την εφηβεία.Όταν τα παιδιά είναι περίπου έξι ετών, αυτή μπορεί να είναι μια απλή συζήτηση για το πώς αλλάζουν τα σώματα καθώς μεγαλώνουμε. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να συγκρίνετε φωτογραφίες από όταν ήταν μικροί με αυτό που μοιάζουν τώρα.

Τα κορίτσια μπορούν να αναμένουν την έναρξη της εφηβείας μεταξύ εννέα και έντεκα. Για αυτά, ένας βασικός δείκτης αποτελεί ότι αυτή η αλλαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η ανάπτυξη των μαστών, η οποία συνήθως ξεκινά πριν από την ηλικία των 10 ετών. Η έμμηνος ρύση ακολουθεί λίγα χρόνια αργότερα, συνήθως γύρω στην ηλικία των 12 ετών. Τα αγόρια τείνουν να ξεκινούν την εφηβεία πιο κοντά στα 10, με την ηβική τριχοφυΐα να είναι το πρώτο σαφές σημάδι. Όταν πρόκειται για συζήτηση για την εφηβεία, μοιραστείτε ένα καλό βιβλίο με το παιδί σας που μπορεί να σας καθοδηγήσει και στους δύο σε πιο τεχνικές πτυχές της εφηβείας, όπως οι διαφορές μεταξύ τεστοστερόνης και οιστρογόνων και γιατί και πώς το σώμα μας υφίσταται αλλαγές στα μαλλιά, τα γεννητικά όργανα και τις φωνές. κτλ. Είναι καλό να γίνει μία γενική κουβέντα. 

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν όχι μόνο για το σώμα τους, αλλά και για άλλα σώματα. Ενώ η λεπτομερής μηχανική της εφηβείας μπορεί να περιορίζεται σε μία συνομιλία, ο αντίκτυπος αυτής της μετάβασης θα πρέπει να είναι μια συνεχής συζήτηση. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας πρέπει επίσης να μάθουν περισσότερα για το εύρος της έκφρασης του φύλου. Εάν είναι ένα θέμα το οποίο αποφεύγατε, εκπαιδεύστε πρώτα τον εαυτό σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποβολή σχολικού συμβούλου σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στη Σιγκαπούρη

Πώς το σεξ επηρεάζει τον εγκέφαλό σας;

Ποιες στρατηγικές συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των σεξουαλικών προβλημάτων;

Τύποι σεξουαλικής δυσλειτουργίας σε άνδρες και γυναίκες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το σεξ με βηματοδότη είναι απολύτως ασφαλές

Βηματοδότης σεξ: Όταν οι άνδρες και οι γυναίκες παρουσιάζουν σημάδια καρδιακού προβλήματος, η απάντηση μπορεί να είναι ένας βηματοδότης ή ένας εμφυτεύσιμος απινιδωτής καρδιομετατροπής (ICD).

Είναι τελικά το πέος μυς ή όργανο;

Μύες πέος: Το πέος δεν μοιάζει με τα περισσότερα άλλα μέρη του ανθρώπινου σώματος, καθώς μπορεί να πάρει  διαφορετικά σχήματα και μορφές μέσα σε λίγα λεπτά. 

Τι είναι η πολυγαμία και πόσο συχνή είναι;

Πολυγαμία: Η πολυγαμία είναι μια πολύπλοκη και πολιτισμικά διαφοροποιημένη πρακτική που αντανακλά την ποικιλομορφία των ανθρώπινων σχέσεων και των συζυγικών ρυθμίσεων.

Πώς να κάνετε σεξ κατά το 1ο, 2ο και 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης;

Σεξ εγκυμοσύνη: Για πολλούς, το σεξ και η εγκυμοσύνη δεν πάνε μαζί. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που τρομάζουν τα ζευγάρια για την έκβασή του. 

Τι γίνεται αν δεν έχετε όρεξη για σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εγκυμοσύνη σεξ: Αγάπη, φροντίδα, στοργή που πλημμυρίζουν οι σύντροφοι ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τόσο κρίσιμης όσο η σωστή διατροφή και οι προγεννητικές βιταμίνες που συνιστάται να παίρνει η μητέρα.