Σεξουαλική Υγεία

Σεξ περίοδος : Δείτε αν μπορείτε να μείνετε έγκυος

Σεξ περίοδος : Δείτε αν μπορείτε να μείνετε έγκυος

Σεξ περίοδος : Η πιθανότητα μιας γυναίκας να μείνει έγκυος μπορεί να αυξηθεί και να πέσει καθ 'όλη τη διάρκεια του κύκλου της ωορρηξίας της.

Αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος (ή προσπαθεί να μην να μείνετε έγκυος), φροντίστε να  παρακολουθείτε τον κύκλου σας . Θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις πιο εύφορες μέρες όταν μπορείτε να συλλάβετε πιο εύκολα. Ένας κοινός μύθος γονιμότητας είναι ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να μείνει έγκυος όταν είναι στην περίοδο της. Ενώ οι πιθανότητες εγκυμοσύνης είναι χαμηλότερες τις ημέρες που βρίσκεστε στην περίοδό σας, δεν είναι μηδενικές.

Να τι πρέπει να γνωρίζετε για τη γονιμότητα και να κάνετε σεξ κατά την περίοδο.

Πώς μπορεί μια γυναίκα να μείνει έγκυος στην περίοδο
  •  Είναι πιθανό να αιμορραγείτε κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας όταν είστε πιο γόνιμοι. Αυτό θα μπορούσε εύκολα να γίνει λάθος για μια περίοδο. Το να έχεις σεξ χωρίς προστασία αυτή τη στιγμή αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες να μείνεις έγκυος.
  • Για τη μέση γυναίκα, ο κύκλος ωορρηξίας κυμαίνεται μεταξύ 28 και 30 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε σεξ ενώ βρίσκεστε κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, πιθανότατα δεν θα έχετε ωορρηξία μέχρι αρκετές ημέρες αργότερα.
  • Οι γυναίκες με μικρότερο κύκλο δεν θα έχουν τον ίδιο χρόνο μεταξύ της περιόδου και της ωορρηξίας.
  • Το σπέρμα ενός άνδρα μπορεί να ζήσει μέσα σε μια γυναίκα για έως και 72 ώρες μετά την εκσπερμάτωση. Προς το τέλος της περιόδου σας, οι πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος θα αυξηθούν.

Ποιες είναι οι πιθανότητες μιας γυναίκας να μείνει έγκυος κατά την περίοδο της
  • Η πιθανότητα μιας γυναίκας να μείνει έγκυος μπορεί να αυξηθεί και να πέσει καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου της ωορρηξίας της. Ενώ ο μέσος μηνιαίος κύκλος των γυναικών μπορεί να είναι 29 ημέρες, άλλοι μπορεί να έχουν έναν κύκλο που κυμαίνεται από 20 έως 40 ημέρες ή περισσότερο.
  • Η πιθανότητα μια γυναίκα να μείνει έγκυος μία έως δύο ημέρες μετά την έναρξη της αιμορραγίας είναι σχεδόν μηδενική. Αλλά η πιθανότητα αρχίζει να αυξάνεται ξανά με κάθε διαδοχική μέρα, παρόλο που εξακολουθεί να αιμορραγεί.
  • Περίπου την 13η ημέρα μετά την έναρξη της περιόδου της, η πιθανότητα εγκυμοσύνης της είναι περίπου 9 τοις εκατό.
  • Ενώ αυτοί οι αριθμοί μπορεί να είναι χαμηλοί, αυτό δεν σημαίνει ότι μια γυναίκα μπορεί ποτέ να είναι 100% σίγουρη ότι δεν θα μείνει έγκυος κατά την περίοδο.

Ακολουθεί βίντεο για το σεξ στην περίοδο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ταινίες τρόμου : Κάνουν κακό στην ψυχική υγεία

Κατάθλιψη : Συμβουλές για να την αντιμετωπίσετε

Κάπνισμα, εμφύσημα : Έτσι καθορίζετε το προσδόκιμο ζωής των πνευμόνων σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία κατά και μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνοπάυση: Ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η εμμηνόπαυση, τον λόγο που ξεκινά και την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία και την εμπειρία του σεξ.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Φυσικοί τρόποι να ενιχύσετε τη λίμπιντο

Σεξουαλική υγεία: Το άγχος, οι δυσκολίες στη σχέση, οι ανησυχίες για την υγεία και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Ενώ μια χαμηλή λίμπιντο δεν είναι συνήθως προβληματική, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου

Με ένα “hi” φλερτάρουμε και με ένα "διαβάστηκε" που δεν απαντήθηκε ποτέ ξεφλερτάρουμε και ξεαγαπάμε, αγενέστατοι, εγωιστές και κομπλεξικοί.

Ποστάρουμε τραγούδια και γεμίζουμε «ελπίδα» με ένα ποστάρισμα, άσχετο αν δεν αφορά εμάς ή αν μας έχει κομματιάσει η προηγούμενη απροσδιόριστη συμπεριφορά ή και αδιαφορία. Κάνουμε τους αναλυτές και ζούμε στο ψέμα και την υποκρισία μας πίσω από τα «έξυπνα τηλέφωνα» που έκαναν εμάς ηλίθιους και δειλούς.