Σεξουαλική Υγεία

Σεξ Παρασκευή: Γιατί πρέπει να κάνουμε σεξ κάθε Παρασκευή;

Σεξ Παρασκευή: Γιατί πρέπει να κάνουμε σεξ κάθε Παρασκευή;

Σεξ Παρασκευή: Ενώ το σεξ κάθε Παρασκευή μπορεί να μην είναι μια καθολική συνταγή για όλους, η ενσωμάτωση της τακτικής οικειότητας στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας μπορεί να προσφέρει διάφορα φυσικά, συναισθηματικά και σχεσιακά οφέλη.

Ενώ το σεξ κάθε Παρασκευή μπορεί να μην είναι μια καθολική συνταγή για όλους, η ενσωμάτωση της τακτικής οικειότητας στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας μπορεί να προσφέρει διάφορα φυσικά, συναισθηματικά και σχεσιακά οφέλη. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους η αφιέρωση χρόνου για σεξουαλική σύνδεση την Παρασκευή ή οποιαδήποτε άλλη καθορισμένη ημέρα μπορεί να είναι επωφελής.

Ανακούφιση από το άγχος: Η σεξουαλική δραστηριότητα ενεργοποιεί την απελευθέρωση ενδορφινών, οι οποίες δρουν ως φυσικά ανακουφιστικά από το στρες. Μια εβδομαδιαία σεξουαλική ρουτίνα μπορεί να προσφέρει έναν ειδικό χώρο για χαλάρωση, προάγοντας τη χαλάρωση και μειώνοντας το συσσωρευμένο άγχος από την εβδομάδα.

Δεσμός και Σύνδεση: Η τακτική σεξουαλική οικειότητα ενισχύει τη συναισθηματική εγγύτητα και ενισχύει το δεσμό μεταξύ των συντρόφων. Η αφαίρεση μιας συγκεκριμένης ημέρας, όπως η Παρασκευή, δημιουργεί προσμονή και ενθουσιασμό, ενισχύοντας τη συναισθηματική σύνδεση μέσα στη σχέση.

Οφέλη για τη σωματική υγεία: Το σεξ έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για τη σωματική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της καρδιαγγειακής υγείας, της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος και του καλύτερου ύπνου. Η ενσωμάτωση της σεξουαλικής δραστηριότητας στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας μπορεί να συμβάλει στη συνολική ευημερία.

Επικοινωνία: Ο καθορισμός μιας συγκεκριμένης ημέρας για οικειότητα ενθαρρύνει την ανοιχτή επικοινωνία σχετικά με τις επιθυμίες, τις προτιμήσεις και τις προσδοκίες. Παρέχει μια πλατφόρμα για τη συζήτηση των σεξουαλικών αναγκών και τη διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής σχέσης.

Συνέπεια: Η καθιέρωση μιας ρουτίνας μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση μιας υγιούς και ικανοποιητικής σεξουαλικής σχέσης. Η συνέπεια επιτρέπει και στους δύο εταίρους να κατανοήσουν και να ανταποκριθούν ο ένας στις ανάγκες του άλλου, ενισχύοντας την αίσθηση αξιοπιστίας και ασφάλειας μέσα στη σχέση.

Εξερεύνηση και ποικιλία: Γνωρίζοντας ότι υπάρχει αφιερωμένος χρόνος για σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να ενθαρρύνει τα ζευγάρια να εξερευνήσουν νέες πτυχές της οικειότητάς τους, εισάγοντας ποικιλία και ενθουσιασμό στη σεξουαλική τους ρουτίνα.

Προτεραιότητα για οικειότητα: Στις πολυάσχολες ζωές μας, είναι εύκολο για την οικειότητα να πάρει πίσω θέση. Ο καθορισμός μιας συγκεκριμένης ημέρας βοηθά στην ιεράρχηση και την προστασία αυτής της ουσιαστικής πτυχής μιας σχέσης, διασφαλίζοντας ότι δεν θα παραμεληθεί ανάμεσα σε άλλες δεσμεύσεις.

Σε τελική ανάλυση, το κλειδί είναι η επικοινωνία και η αμοιβαία συναίνεση. Ενώ μια καθορισμένη ημέρα μπορεί να προσφέρει δομή, η ευελιξία είναι ζωτικής σημασίας για να καλύψει τις ανάγκες και τις προτιμήσεις και των δύο εταίρων. Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η δημιουργία μιας συναινετικής και ευχάριστης σεξουαλικής σύνδεσης που συμβάλλει θετικά στη συνολική ευημερία της σχέσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η βιοποικιλότητα των βακτηρίων του εντέρου σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά

Συμβουλές σεξ για την πολυάσχολη καθημερινότητα

Εξερευνώντας τα οφέλη της γιόγκα στην ενίσχυση της σεξουαλικής υγείας

Πώς να αντιμετωπίσετε τη σεξουαλική παρενόχληση όταν δεν το περιμένετε;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει και πότε σταματά η ανάπτυξη του πέους;

Πέος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του πέους είναι μια φυσική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Είναι το σεξ τρόπος για να χωρίσετε κάποιον χωρίς να τον πληγώσετε ανεπανόρθωτα;

Χωρισμός πληγή: Η χρήση του σεξ ως μέσου για να χωρίσετε με κάποιον γενικά δεν συνιστάται και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική συναισθηματική βλάβη και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

Οι αμβλώσεις τις πρώτες 12 εβδομάδες θα πρέπει να νομιμοποιηθούν πλήρως στη Γερμανία, λέει η Επιτροπή Friederike Heine

Τα δικαιώματα των αμβλώσεων έχουν γίνει ένα διχαστικό ζήτημα μεταξύ των ψηφοφόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Οι αναθεωρήσεις της Πολωνίας το 2021 στους νόμους περί αμβλώσεων έγιναν πρωτοσέλιδα καθώς οι συντηρητικές πολιτικές ρίζωσαν σε μία από τις πιο αφοσιωμένες καθολικές χώρες της Ευρώπης.

Κατεψυγμένα έμβρυα: Νόμιμα παιδιά; Το τέλος της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη δυναμική για την υποστήριξη της χρήσης της εξωσωματικής γονιμοποίησης για την προσπάθεια δημιουργίας ζωής, ώστε να καταστεί αυτή η κατάσταση πολιτικά βιώσιμη.

Το κρέας δεν είναι για τους άνδρες όταν πρόκειται για τη στυτική λειτουργία

Loeb: Σίγουρα δεν είναι πολύ αργά, ακόμη κι αν έχετε ήδη διαγνωστεί με αυτές τις παθήσεις. Στο δικό μου ιατρείο, έχω δει αλλαγές σε ασθενείς. Στην πραγματικότητα, ένα από τα σενάρια που υπέβαλα για τους πίνακες lifestyle ιατρικής ήταν ένας ασθενής που υιοθέτησε μια πλήρη διατροφή, φυτική διατροφή και δεν χρησιμοποιεί πλέον Viagra. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να γίνει με την εντατική τροποποίηση του τρόπου ζωής.