Σεξουαλική Υγεία

Σεξ οργασμός : Οι φάσεις της σεξουαλικής δραστηριότητας

Σεξ οργασμός : Οι φάσεις της σεξουαλικής δραστηριότητας

Σεξ οργασμός : Οι άνδρες και οι γυναίκες περνούν από σωματικές ψυχικές και συναισθηματικές αλλαγές κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα. Αυτά περιγράφονται ως οι 5 φάσεις της σεξουαλικής δραστηριότητας ή ο κύκλος σεξουαλικής απόκρισης.

Οι συναισθηματικές και διανοητικές αλλαγές είναι πολύ ατομικές και όλοι αντιδρούμε στη σεξουαλική διέγερση με τον δικό μας τρόπο. Οι βασικές φυσικές αλλαγές που συμβαίνουν είναι γενικά οι ίδιες για όλους μας. Παρακάτω σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τις 5 κοινές φάσεις που βιώνουν άνδρες και γυναίκες κατά την σεξουαλική πράξη.

Φάση 1

  • Η πρώτη φάση είναι να νιώσετε ότι θέλετε να κάνετε σεξ, γνωστό ως λίμπιντο ή σεξουαλική επιθυμία. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά ή αρκετές ώρες. Μπορεί να θέλετε να κάνετε σεξ κάθε μέρα ή πολύ λιγότερο συχνά από αυτό.

Φάση 2

  • Η δεύτερη φάση είναι η διέγερση ή ο ενθουσιασμός, που σημαίνει ότι το σώμα σας αρχίζει να ανταποκρίνεται στην επιθυμία σας να κάνετε σεξ.
  • Για τις γυναίκες αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο κόλπος τους λιπαίνει, οι θηλές τους γίνονται όρθιες και τα στήθη και η κλειτορίδα γεμίζουν με αίμα, κάνοντάς τα να πρηστούν.
  • Για τους άνδρες, το πέος τους γεμίζει με αίμα και γίνεται όρθιο. Λόγω της αύξησης του αίματος στο σώμα, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν ταχύτερους καρδιακούς ρυθμούς και αναπνοή, και η περιοχή των γεννητικών οργάνων τους γίνεται πιο κόκκινη ή μοβ χρώμα.

Φάση 3

  • Αυτή η διέγερση μπορεί να διαρκέσει για λίγο και είναι γνωστή ως η φάση του οροπεδίου.

Φάση 4

  • Η τέταρτη φάση είναι ο οργασμός ή η κορύφωση, που σημαίνει το ύψος της σεξουαλικής ευχαρίστησης. Αυτό είναι το μικρότερο στάδιο σεξουαλικής δραστηριότητας. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης μπορεί να έχετε μια αίσθηση ζεστασιάς εξαπλωμένη σε όλο το σώμα σας. Κατά τη διάρκεια ενός οργασμού ορισμένοι μύες σε όλο το σώμα συστέλλονται ακούσια, συμπεριλαμβανομένων των μυών στον πρωκτό και την πυελική περιοχή. Δεν φτάνουν όλοι σε αυτή τη φάση κάθε φορά που κάνουν σεξ. Αλλά αν το κάνετε μπορεί να είναι μια πολύ έντονη και ευχάριστη εμπειρία.

Φάση 5

  • Η τελική φάση ονομάζεται φάση ανάλυσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης το σώμα σας επιστρέφει στην κανονική του κατάσταση. Το πέος ενός άνδρα μαλακώνει και επιστρέφει στο κανονικό του μέγεθος και χρώμα. Τα στήθη, οι θηλές, η κλειτορίδα και ο κόλπος των γυναικών επιστρέφουν στην κανονική κατάσταση και το χρώμα τους. Ο καρδιακός ρυθμός και η αναπνοή σας επιστρέφουν στους προηγούμενους ρυθμούς τους.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική ζωή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς ο ύπνος επηρεάζει το σεξ

Εύκολα φαγητά για να απογειώσετε την απόδοση σας στο σεξ

Ανδρική αντισύλληψη : Πολύχρωμα κοκτέιλ δίνουν λύση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».