Σεξουαλική Υγεία

Σεξ και υγεία: Πώς να αποτρέψετε και να αντιμετωπίσετε την κολπική ξηρότητα

Σεξ και υγεία: Πώς να αποτρέψετε και να αντιμετωπίσετε την κολπική ξηρότητα

Σεξ και υγεία:Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κολπική λίπανση λόγω ορμονικών αλλαγών, μπορούν συχνά να ωφεληθούν από τη θεραπεία με οιστρογόνα, αλλά και από άλλες θεραπείες. Διαβάστε εδώ τι μπορείτε να κάνετε για αποτρέψετε μία τέτοια κατάσταση.

Η θεραπεία για την ξηρότητα του κόλπου εξαρτάται από την αιτία. Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κολπική λίπανση λόγω ορμονικών αλλαγών, μπορούν συχνά να ωφεληθούν από τη θεραπεία με οιστρογόνα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γιατροί συνιστούν τοπικές θεραπείες όπως κολπικά ενθέτα οιστρογόνων. Για άλλες γυναίκες, ειδικά εκείνες που έχουν κι άλλα συμπτώματα όπως εξάψεις, μια από του στόματος φαρμακευτική αγωγή ή ένα έμπλαστρο δέρματος που απελευθερώνει οιστρογόνα σε όλο το σώμα είναι μια επιλογή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, και οι δύο προσεγγίσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κολπικής ξηρότητας.

Πώς να λιπάνετε τον κόλπο σας

Εκτός από τις θεραπείες που βασίζονται στα οιστρογόνα, άλλες προσεγγίσεις που μπορεί να φέρουν ανακούφιση, ειδικά από το επώδυνο σεξ, περιλαμβάνουν:

  • Λιπαντικά:Υπάρχει μια πληθώρα λιπαντικών που μπορούν να βοηθήσουν στην ξηρότητα του κόλπου. Περιλαμβάνουν προϊόντα με βάση τη σιλικόνη, το λάδι και το νερό. Τα λιπαντικά χρησιμοποιούνται συνήθως για να κάνουν το σεξ λιγότερο άβολο παρά για μακροχρόνια κολπική λίπανση.
  • Ενυδατικές κρέμες: Οι μη συνταγογραφούμενες κολπικές ενυδατικές κρέμες μπορούν να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την ελαχιστοποίηση της κολπικής ξηρότητας για αρκετές ημέρες με μία εφαρμογή. Οι ενυδατικοί παράγοντες βοηθούν στην εισαγωγή νερού στον ιστό του κόλπου.

Η ξηρότητα του κόλπου είναι μια συνηθισμένη και απογοητευτική κατάσταση, αλλά υπάρχουν τρόποι να ανακουφιστείτε από την ενόχληση. Εάν η έλλειψη λίπανσης προκαλεί επώδυνο σεξ, φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας για όλες τις πιθανές θεραπείες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι το ουρογεννητικό σύνδρομο της εμμηνόπαυσης

Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για σεξ μετά τον τοκετό;

Ω, ναι! Μπορείτε να έχετε οργασμό μετά την εμμηνόπαυση - Δείτε πώς

Τι είναι ο κύκλος της σεξουαλικής απόκρισης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.

Το CDC λέει ότι η σεξουαλική επαφή με ρούχα ή το εικονικό σεξ είναι άλλοι τρόποι για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ευλογιάς των πιθήκων

Εάν το εξάνθημα περιορίζεται στα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό, τα προφυλακτικά μπορεί να βοηθήσουν. Ωστόσο, τα προφυλακτικά από μόνα τους είναι πιθανό να μην είναι αρκετά για την πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων».