Σεξουαλική Υγεία

Σεξ και συναίνεση: Η κατανόηση της συγκατάθεσης

Σεξ και συναίνεση: Η κατανόηση της συγκατάθεσης

Σεξ και συναίνεση: Πόσο συχνά σκέφτεστε τη συγκατάθεση; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο και απλό. Επομένως δεν αξίζει να το σκεφτούμε πάρα πολύ. Αλλά ως κοινωνία, κατανοούμε πραγματικά την έννοια της συγκατάθεσης και της συναίνεσης;

Η κακή εκπαίδευση για το σεξ και τις σχέσεις σε συνδυασμό με συγκεχυμένες ιστορίες αγάπης, με τις οποίες μεγαλώνουμε δημιουργούν ένα περίεργο έδαφος για να περιπλανηθούμε. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν σεξ, αλλά λίγοι από εμάς μιλούν για αυτό σωστά, καθιστώντας τη συζήτηση για τη συγκατάθεση όχι και τόσο απλή τελικά.

Τι είναι η συγκατάθεση;

Η συγκατάθεση είναι μια σαφής και καταφατική έκφραση της άδειας να κάνεις κάτι, να αγγίξεις ή να αγγίζεις ορισμένα σημεία, με ορισμένους τρόπους και σε συγκεκριμένες ώρες. Είναι συγκεκριμένο και ισχύει μόνο στο εδώ-και-τώρα. Αυτό σημαίνει ότι η συγκατάθεση μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή. Το να λέτε «ναι» μία φορά για κάτι δεν πρέπει να αποτελεί υπόθεση ότι θα είναι «ναι» για την ίδια δραστηριότητα κάποια άλλη φορά ή ακόμα χειρότερα για πάντα. Η συγκατάθεση πρέπει να ζητείται κάθε φορά. Η σιωπή ή η απουσία του «όχι» δεν αποτελεί συγκατάθεση.

Η σύγχυση με τη συγκατάθεση

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το φλερτ ως attitude ή το ντύσιμο με σέξι ρούχα είναι μια έκφραση συγκατάθεσης για να αγγίξουν τους άλλους. Αλλά δεν είναι.

Μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι εάν κάποιος είναι μεθυσμένος και λέει «ναι» στο σεξ εκείνη την στιγμή, δε θα πρέπει να θεωρηθεί ως συγκατάθεση, επειδή το άτομο αυτό έχει εξασθενημένη σκέψη. Πρέπει κανείς να περιμένει μέχρι ο άλλος άνθρωπος να είναι νηφάλιος.

Πολλοί άνθρωποι σε μακροχρόνιες σχέσεις πιστεύουν ότι αν ο σύντροφός τους είπε «ναι» σε μια συγκεκριμένη σεξουαλική δραστηριότητα, για παράδειγμα στοματικό σεξ, είναι δεδομένο ότι το στοματικό σεξ θα συμβεί και την επόμενη φορά χωρίς να ζητήσει ξανά τη συγκεκριμένη συγκατάθεση.

Οι άνθρωποι μπερδεύονται επίσης όταν κάποιος λέει «ναι» και στη συνέχεια αποσύρει τη συγκατάθεσή του. Η ανάκληση της συγκατάθεσης προκαλεί μερικές φορές μια αίσθηση απόρριψης στον άλλο σύντροφο και τότε μπορεί να ανταποκριθεί με θυμό, απογοήτευση, δυσαρέσκεια ή ντροπή. Ωστόσο, είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι η ανάκληση της συγκατάθεσης δεν είναι απόρριψη. Αντ’ αυτού πρέπει να γιορτάζεται και μπορεί να είναι μια πρόσκληση για σύνδεση με αυτό το άτομο με διαφορετικό τρόπο. Όλοι έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν γνώμη ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να δικαιολογηθούν ή να ζητήσουν συγνώμη. Όταν αποσύρεται η συγκατάθεση, η σεξουαλική δραστηριότητα πρέπει να σταματήσει αμέσως, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και η σύνδεση πρέπει να σταματήσει.

Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη σύγχυση;

Η κακή εκπαίδευση πάνω στο σεξ και τις σχέσεις είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Οι μύθοι για το σεξ και τις σχέσεις ευδοκιμούν, και δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Με πόσους ερωτικούς συντρόφους γινόμαστε ευτυχισμένοι

Αυτή είναι η φυσιολογική συχνότητα για τη σεξουαλική επαφή

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική υγεία κλειτορίδα : Τρόποι για να την ερεθίσετε

Σεξουαλική υγεία κλειτορίδα :Επειδή το πως θα διεγέρεις σεξουαλικά μία γυναίκα θα έπρεπε να αποτελεί κυρίαρχο στόχο. Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τρόπους για να καταφέρεις να την ξεσηκώσεις.

Σεξουαλική υγεία: Τα αντησυλληπτικά προστατεύουν από τον καρκίνο των ωοθηκών

Σεξουαλική υγεία: Στο παρόν άρθρο φαίνεται ότι η από του στόματος αντισυλληπτική χρήση προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Το προστατευτικό αποτέλεσμα παραμένει για αρκετές δεκαετίες μετά τη διακοπή της χρήσης.

Οι Έλληνες έχουν «ξεχάσει» το σεξ στο δεύτερο lockdown - Στα τάρταρα η ερωτική διάθεση

Όταν οι πολίτες κοινωνούν προσκυνούν και υπηρετούν την αναγκαία συνθήκη ζωής επιβίωσης που μια μορφή της είναι και ο έρωτας και το σεξ. Ακόμα και το φιλί αποτελεί απειλή αφού η ανταλλαγή αναπνοών και εισπνοών μοιάζουν με αέρια θανατηφόρα αυτήν την περίοδο

Η εκδικητική πορνογραφία είναι ανδρική ή γυναικεία υπόθεση;

Αυτό το βίωμα, γαλουχεί ολόκληρες πεποιθήσεις γύρω από τη γυναίκα, που στην ουσία, τη ζηλεύει, την ανταγωνίζεται και της φθονεί την αναπαραγωγική της ικανότητα, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σεξ.

Σεξ και ΣΜΝ: Ο εμβολιασμός σώζει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Σεξ και ΣΜΝ: οι ερευνητές δείχνουν πώς ο εμβολιασμός του δέρματος μπορεί να δημιουργήσει προστατευτικά CD8 Τ-κύτταρα που προσλαμβάνονται στους γεννητικούς ιστούς και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως στρατηγική εμβολιασμού για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις

Τι κρύβεται πίσω από την σεξουαλική αποχή

Η βασική συμβουλή του Δρ McCarthy είναι το ζευγάρι να αποδεχτεί και να ξεπεράσει τον πόνο, τις αλληλοκατηγορίες και τον θυμό και να τα αντικαταστήσει με την οικειότητα, την αμοιβαία ευχαρίστηση και τον ερωτισμό ως μια κοινή προσπάθεια δύο συντρόφων.

Ο οργασμός σχετίζεται με τη γυμναστική

Οργασμός: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους.