Σεξουαλική Υγεία

Σεξ και Ημικρανίες: Αν και η ημικρανία μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο, το σεξ μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο

Σεξ και Ημικρανίες: Αν και η ημικρανία μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο, το σεξ μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο

Σεξ και Ημικρανίες: Οι πονοκέφαλοι, συμπεριλαμβανομένων των ημικρανιών, μπορεί να μειώσουν τη λίμπιντο, ειδικά κατά τη διάρκεια ενός επώδυνου επεισοδίου. Συμπτώματα όπως ναυτία, πόνος, ζάλη και κόπωση συνήθως μειώνουν τη σεξουαλική επιθυμία, τουλάχιστον προσωρινά έως ότου τελειώσει ο πονοκέφαλος ή η ημικρανία. Γενικά, οι πονοκέφαλοι συνήθως δεν επηρεάζουν τη σεξουαλική επιθυμία μεταξύ των επιθέσεων. Αλλά τις ημικρανίες συχνά προηγούνται προδρομικά συμπτώματα.

Οι ημικρανίες και άλλοι τύποι πονοκεφάλων μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική ορμή και τη σεξουαλική λειτουργία (ειδικά κατά τη διάρκεια των κρίσεων), συνήθως – αλλά όχι πάντα – μειώνοντάς τις. Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο οποιουδήποτε τύπου, συμπεριλαμβανομένης της ημικρανίας. Ωστόσο, έχει αναφερθεί ότι το σεξ μπορεί να ανακουφίσει ορισμένες ημικρανίες. Η σχέση είναι περίπλοκη και δεν είναι η ίδια για όλους. Επιπλέον, η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να μην επηρεάζει πάντα τους πονοκεφάλους σας με τον ίδιο τρόπο.

  • Μειωμένη λίμπιντο

Οι πονοκέφαλοι, συμπεριλαμβανομένων των ημικρανιών, μπορεί να μειώσουν τη λίμπιντο, ειδικά κατά τη διάρκεια ενός επώδυνου επεισοδίου. Συμπτώματα όπως ναυτία, πόνος, ζάλη και κόπωση συνήθως μειώνουν τη σεξουαλική επιθυμία, τουλάχιστον προσωρινά έως ότου τελειώσει ο πονοκέφαλος ή η ημικρανία. Γενικά, οι πονοκέφαλοι συνήθως δεν επηρεάζουν τη σεξουαλική επιθυμία μεταξύ των επιθέσεων. Αλλά τις ημικρανίες συχνά προηγούνται προδρομικά συμπτώματα, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν φωτοφοβία, ευερεθιστότητα και μυϊκή δυσκαμψία. Εάν έχετε πρόδρομα συμπτώματα, η λίμπιντο μπορεί να μειωθεί λόγω σωματικής δυσφορίας ή ακόμη και λόγω του άγχους ότι πρόκειται να ξεκινήσει ημικρανία και αυτή η προσμονή μπορεί να μειώσει τη σεξουαλική επιθυμία.

  • Ημικρανίες και σεξουαλική λειτουργία

Οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες συχνά οδηγούν σε σεξουαλική δυσλειτουργία. Οι γυναίκες μπορεί να βιώσουν αδυναμία επίτευξης οργασμού, ενώ οι άνδρες μπορεί να μην μπορούν να έχουν στύση. Όπως και με τη λίμπιντο, η σεξουαλική δυσλειτουργία εμφανίζεται γενικά κατά τη διάρκεια επώδυνων επιθέσεων, όχι μεταξύ επεισοδίων. Επιπλέον, αρκετά από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη των ημικρανιών μπορεί να προκαλέσουν σεξουαλική δυσλειτουργία και μειωμένη σεξουαλική ορμή τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, και αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια και μεταξύ των επεισοδίων ημικρανίας. Τα φάρμακα για την πρόληψη της ημικρανίας δεν προκαλούν σεξουαλικές παρενέργειες για όλους.

  • Ανακούφιση του πόνου με σεξουαλική δραστηριότητα

Μελέτες λένε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο από ημικρανία, ειδικά μεταξύ των ανδρών. Ο λόγος ανακούφισης του πόνου με τη σεξουαλική επαφή δεν είναι σαφής. Ορισμένοι επιστήμονες ισχυρίστηκαν ότι οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού μειώνουν τις αντιδράσεις του πόνου στο σώμα, μειώνοντας τον πόνο και τη δυσφορία μιας ημικρανίας. Η διέγερση του κόλπου κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί επίσης να προσφέρει μια ανακούφιση από τον πόνο, πιθανώς λόγω της ενεργοποίησης των ίδιων οδών του νευρικού συστήματος που εμπλέκονται στον τοκετό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έχετε συχνούς και έντονους πονοκεφάλους; Δοκιμάστε λιπαρά ψάρια!

Η σχέση μεταξύ ημικρανίας και ύπνου είναι αμφίδρομη

Οι αλλαγές του καιρού μπορεί να ευθύνονται για την ημικρανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορώ να κάνω σεξ με ταμπόν;

Σεξ περίοδος: Μπορείτε σίγουρα να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Μερικές γυναίκες διαπιστώνουν ότι το αίμα της εμμήνου ρύσεως λειτουργεί καλά ως φυσικό λιπαντικό, ενώ οι ίδιες νιώθουν μεγαλύτερη διέγερση κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Ωστόσο, το σεξ με ταμπόν δεν συνιστάται.

Πώς να αριστεύσετε στην τέχνη του φιλιού

Σεξ φιλί: Το σωστό φιλί μπορεί να απογειώσει εσάς και τον ερωτικό σας σύντροφο, ταξιδεύοντάς σας σε κόσμους μαγικούς και ξυπνώντας όλες σας τις αισθήσεις. Πώς να το καταφέρετε λοιπόν, με αφετηρία τα δυο σας χείλη;

Πόσο σεξ είναι αρκετό σε μία σχέση;

Αρκετό σεξ: Κάθε σχέση είναι μοναδική και κάθε άνθρωπος ικανοποιείται διαφορετικά. Τι θα πρέπει να μας ενδιαφέρει ως προς την συχνότητα της σεξουαλικής επαφής;