Σεξουαλική Υγεία

Σεξ και ικανοποίηση: Η απόλαυση δεν έρχεται μηχανικά, είναι θέμα συμπεριφοράς

Σεξ και ικανοποίηση: Η απόλαυση δεν έρχεται μηχανικά, είναι θέμα συμπεριφοράς

Σεξ και ικανοποίηση: Ναι, το καλό σεξ είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Μας γεμίζει με κάθε τρόπο και μας θυμίζει τι λατρεύουμε στον εαυτό μας και στους συντρόφους μας.

Ωστόσο η ικανοποίηση από το σεξ δεν είναι αυτόματη, αν και μπορεί να είναι αβίαστη. Και, σε αντίθεση με την πολύ δημοφιλή άποψη, δεν είναι ζήτημα μεγέθους και τεχνικής.

Το καλό σεξ ξεκινά με μια υπέροχη στάση, επιμένουν οι ψυχολόγοι Michael S. Broder και Arlene Golman, συγγραφείς του Secrets of Sexual Ecstasy. Εσείς και ο σύντροφός σας πρέπει να καλλιεργήσετε ένα περιβάλλον που να ευνοεί την έκσταση – και στη συνέχεια να το αφήσετε να συμβεί.

“Δίνοντας στον εαυτό σας την άδεια να ζήσετε ευχάριστες αισθήσεις αυτή την στιγμή, βιώνοντας τη σύνδεση με το σύντροφό σας και μαθαίνοντας να εκφράζετε ανοιχτά τις επιθυμίες σας και αυτό που σας ενεργοποιεί και ζητώντας αυτό που θέλετε, θα είστε σε καλό δρόμο για να νιώσετε τη σεξουαλική έκσταση, η οποία πιθανά θα σας δώσει μία εκπληκτική νέα προοπτική της σχέσης σας”, παρατηρούν.

Ζούμε σε μια κουλτούρα που μας βομβαρδίζει με σεξ – στην τηλεόραση, στους υπολογιστές μας, στα ράφια των περιοδικών, παντού γύρω μας κυριαρχεί το σεξ. Όμως σίγουρα το αποτέλεσμα όλων των σεξουαλικών πληροφοριών που βομβαρδίζουν τον εγκέφαλό μας μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Μπορεί να μας γεμίσει με ψευδείς προσδοκίες, να εμπνεύσει ντροπή και ενοχές και να μπλοκάρει τη φυσική ροή σκέψεων και συναισθημάτων που τα μυαλά μας απαιτούν να ξυπνήσουν.

Προσδιορίστε τους σεξουαλικούς μύθους που εμποδίζουν τη σεξουαλική σας ευχαρίστηση. Ορισμένοι πολύ συνηθισμένοι είναι ότι δεν μπορείτε να κάνετε καλό σεξ μέχρι να έχετε έναν τέλειο σύντροφο, ότι πρέπει να έχετε οργασμό κάθε φορά που κάνετε έρωτα, ή ότι αυτό το καλό σεξ πρέπει να συμβαίνει πάντα αυθόρμητα.

Ποιες είναι οι πιθανές πηγές αυτών των μύθων; Πώς μπορείτε να αποδυναμώσετε ή και να αμφισβητήσετε αυτούς τους μύθους και να υπερπηδήσετε τα εμπόδια από τη σεξουαλική σας ζωή;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τύποι και συμπτώματα σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων

Σεξ μέσω chat και πώς να το απογειώσεις

Συμβουλές για άνδρες: Πώς να "αναστήσεις" την ερωτική σας ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική δυσλειτουργία: Ευθύνεται και το στρες;

Η εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας σε άνδρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και άρα -θεωρητικά τουλάχιστον- θα «έπρεπε» να απολαμβάνουν μια υγιή σεξουαλική ζωή, φέρνει στο φως πιο έντονα από ποτέ τις αιτίες του προβλήματος.

Η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα έχει αντιγηραντική δράση

Η υγιής σεξουαλική ζωή, ιδιαίτερα καθώς τα χρόνια περνούν, μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε 5-8 χρόνια νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία υποστηρίζει ο ψυχολόγος Δρ. David Weeks από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.

Sex tips για να ανανεώσετε τη σχέση σας

Σεξ: Οι γυναίκες έχουν εσωτερικά γεννητικά όργανα. Αυτό, σε συνδυασμό με αρκετά μπερδεμένα μηνύματα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα που πήραν από την παιδική τους ηλικία, τις κάνει να μην απελευθερώνουν όλο το πάθος τους.

Ξεπερνώντας το άγχος της σεξουαλικής επίδοσης

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Εάν βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν ειδικό, με τον οποίον θα νιώθετε αρκετά άνετοι να συζητήσετε για τη σεξουαλική σας ζωή. Εφόσον βεβαιωθείτε πως αιτία του άγχους που βιώνετε σχετικά με το σεξ δεν είναι κάποιο ορισμένο ιατρικό ζήτημα, μπορείτε να δοκιμάστε τις ακόλουθες προσεγγίσεις που έχουμε συλλέξει για εσάς για να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στην υγιή και απολαυστική ζωή του έρωτα.

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Αιτίες που συντελούν στο φαινόμενο

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Το σεξ υποτίθεται πως είναι μια ευχάριστη εμπειρία, αλλά είναι δύσκολο να το απολαύσετε αν ανησυχείτε συνεχώς για το πόσο καλά κάνετε έρωτα. Εάν θέλετε να επαναφέρετε την ζωντάνια στην ερωτική σας ζωή, μάθετε γιατί μπορεί να βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης και αναζητήστε συμβουλές για να χαλαρώσετε.

Πώς το κάπνισμα επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών;

Κάπνισμα και σεξ: Ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την στύση ενός άνδρα, είναι το κάπνισμα. Το κάπνισμα ανεξάρτητα από τους άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά προβλήματα, σχεδόν διπλασιάζει τον κίνδυνο για μετρίου και σοβαρού βαθμού στυτική δυσλειτουργία.

Είναι καλύτεροι εραστές οι άνδρες χορτοφάγοι;

Σεξ και χορτοφαγία: «Δεν πρόκειται για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη αλλά τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι πολύ συναρπαστικά. Νομίζω ότι αυτό θα ξυπνήσει πολλούς ανθρώπους», είπε ο ουρολόγος, Άαρον Σπιτς.