Σεξουαλική Υγεία

Σεξ γυμναστική: Η σεξουαλική επαφή μάς γυμνάζει;

Σεξ γυμναστική: Η σεξουαλική επαφή μάς γυμνάζει;

Σεξ γυμναστική: Το σεξ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τη κυκλοφορία του αίματός σας και να κάψετε θερμίδες. Προσθέστε στη ζωή σας τη γυμναστική με έναν ευχάριστο τρόπο.

Η έρευνα δείχνει ήδη ότι οι γυναίκες που ασκούνται τακτικά έχουν πιο ενεργή σεξουαλική ζωή, φτάνουν σε οργασμό πιο γρήγορα και διεγείρονται πιο εύκολα από τις καθιστικές γυναίκες. Το να είσαι σε καλύτερη καρδιαγγειακή φόρμα και να έχεις περισσότερη μυϊκή δύναμη καθιστά επίσης δυνατό το πιο περιπετειώδες σεξ. Οι διαφορετικές στάσεις και η περισσότερη διάρκεια αποτελούν στοιχεία που είναι πιο εύκολα να κατακτηθούν όσο είσαι σε καλή φόρμα. Είναι προφανές ότι η άσκηση μετράει όταν κάνεις καλό σεξ, αλλά το σεξ μετράει ως άσκηση;

Το σεξ μετράει ως άσκηση

  • Το σεξ ως cardio. Το σεξ έχει πολλές από τις ίδιες επιπτώσεις στο σώμα με μια έντονη προπόνηση. Κατά τη διάρκεια του σεξ, η καρδιά σας χτυπά, ο μεταβολικός σας ρυθμός αυξάνεται, καίτε θερμίδες και τεντώνετε και δυναμώνετε τους μύες. Το σεξ έχει επίσης αποδειχθεί ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και παρέχει ανακούφιση από το στρες, ακριβώς όπως μια καλή συνεδρία cardio. Η “μέση” συνεδρία σεξ διαρκεί περίπου 30 λεπτά και καίει από 50 έως 100 θερμίδες. Αυτός ο αριθμός βασίζεται επίσης σε πολλούς παράγοντες όπως το σωματικό βάρος, η διάρκεια και η θέση για να προσδιοριστεί το κάψιμο μυών.
  • Το σεξ ως προπόνηση δύναμης. Όσον αφορά το σεξ που μετράει στην προπόνηση δύναμης, χρησιμοποιείτε πολλούς μύες, αλλά ποιοι μύες και σε ποιο βαθμό καθορίζονται από το στυλ σας. Αν προτιμάτε να είστε από πάνω, τα πόδια και τα χέρια έχουν πολύ περισσότερη δράση από ό,τι αν είστε παθητικός σύντροφος. Η ώθηση του σεξ είναι εξαιρετική για να συσφίξει το στομάχι και τους γλουτούς, κάτι που μπορεί να βελτιώσει τη στάση του σώματος. Το σεξ, για τις γυναίκες, έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της εμπλοκής του πυελικού εδάφους και των κοιλιακών. Το Kegels, μια άσκηση σημαντική για την ενίσχυση του πυελικού εδάφους, μπορεί επίσης να κάνει το σεξ πιο ευχάριστο για εσάς και τον σύντροφό σας, οπότε κυρίες, επωφεληθείτε πλήρως από αυτό.  Ενώ μπορεί να αισθάνεστε ένα έγκαυμα σε ορισμένες περιοχές, το σεξ δεν είναι αρκετά ενδελεχές για να θεωρηθεί ως πραγματική προπόνηση δύναμης. Όσον αφορά το cardio, μπορείτε να επιταχύνετε τον καρδιακό σας ρυθμό αρκετά ώστε να κάψετε περισσότερες θερμίδες, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα εστιάσετε περισσότερο στον σύντροφό σας παρά στο να βεβαιωθείτε ότι ο καρδιακός σας ρυθμός παραμένει στο αερόβιο στάδιο.

  • Το σεξ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τη κυκλοφορία του αίματός σας και να κάψετε θερμίδες.  Ωστόσο, για χάρη της υγείας σας και της εμφάνισής σας κατά τη διάρκεια του σεξ, κάντε συνήθεια να ασχολείστε και με το γυμναστήριο και με τον σύντροφό σας τακτικά. Καλύτερα να ιδρώνεις στο γυμναστήριο πρώτα και μετά να καρπωθείς τα σεξουαλικά οφέλη της προπόνησής σου με τον σύντροφό σου.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική υγεία και διατροφή: Πώς η μια επηρεάζει την άλλη

Σεξουαλική ανορεξία: Τι σηματοδοτεί η καταναγκαστική αποφυγή του σεξ;

3 φυσικοί τρόποι να τονώσετε τη σεξουαλική σας ορμή

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προώθηση των τεστ γονόρροιας καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

Γονόρροια: Η καθυστέρηση πρόσβασης στη σωστή φροντίδα και θεραπεία αποτελεί κίνδυνο στους νοσούντες να αναπτύξουν μακροπρόθεσμα προβλήματα τα οποία μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Σεξ tips για να αποκτήσετε παιδί

Εγκυμοσύνη: Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε τη σεξουαλική σας ζωή για τις δυνατότητες δημιουργίας μωρών.

Γιατί οι άνθρωποι υποβάλλονται σε φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο;

Τρανς: Τα άτομα που βιώνουν δυσφορία φύλου μπορεί να αισθάνονται ότι το φυσικό τους σώμα δεν ταιριάζει με την εσωτερική τους αίσθηση για το ποιοι είναι ή ότι δεν επιθυμούν την ταυτότητα φύλου που τους δόθηκε κατά τη γέννηση.

Φυσικοί τρόποι για να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση της κολπικής ξηρότητας

Κολπική ξηρότητα: Ονομάζεται επίσης κολπική ατροφία, συμβαίνει όταν ο κόλπος δεν λιπαίνεται όσο θα έπρεπε, γεγονός που κάνει τα κολπικά τοιχώματα να γίνονται λεπτά, ξηρά και λιγότερο ελαστικά.