Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Η αλήθεια για τη σεξουαλική συχνότητα

Σεξ: Η αλήθεια για τη σεξουαλική συχνότητα

Σεξ: Είναι στη φύση μας ως άνθρωποι να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους ως σημείο αναφοράς για το αν κάνουμε σωστά σεξ ή όχι. Ωστόσο, η απάντηση είναι πάντα «εξαρτάται».

Οι ανησυχίες σχετικά με τη σεξουαλική συχνότητα είναι τόσο συχνές επειδή είναι εύκολο να ποσοτικοποιηθούν. είναι πιο εύκολο να μετράτε πόσες φορές κάνετε σεξ σε μια δεδομένη εβδομάδα, μήνα ή έτος από ό, τι είναι να υπολογίσετε πόσο συχνά μπορεί να αισθάνεστε σαν να κάνετε σεξ. Αυτό μας διευκολύνει να χρησιμοποιούμε τη συχνότητα ως δείκτη για την υγεία των σεξουαλικών σχέσεων, παρόλο που αυτό μπορεί να είναι παραπλανητικό. Η συχνότητα δεν είναι η ίδια για όλους και δεν μπορείτε να συγκρίνετε τη σεξουαλική σας ζωή χωρίς να λάβετε υπόψη το πλαίσιο.

Όσον αφορά το σεξ, δεν υπάρχει πράγματι «κανονικό». Μπορεί να σας βοηθήσει να ρωτήσετε τον εαυτό σας αυτές τις τρεις ερωτήσεις για να μάθετε εάν η σεξουαλική σας συχνότητα μπορεί να σας πει κάτι σχετικά με την πραγματική ποιότητα της σεξουαλικής σας ζωής.

  1. Ποιο είναι το φυσιολογικό σας;

Οι σχέσεις αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου για πολλούς λόγους, αλλά τα περισσότερα ζευγάρια τείνουν να μπαίνουν σε κάποιο ρυθμό. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι είναι φυσιολογικό για εσάς στη σχέση σας. Κάνετε σεξ περισσότερο ή λιγότερο συχνά; Έχει αλλάξει κάτι για να οδηγήσει σε αυτήν την αλλαγή; Απλώς αναγνωρίστε ποιος είναι ο ρυθμός της σχέσης σας, ώστε να μπορείτε να πείτε πότε ξεφεύγει από την τροχιά και, το σημαντικότερο, να ξέρετε να το μεταφέρετε στον σύντροφό σας για να επιστρέψετε στο προσκήνιο.

  1. Τι άλλο συμβαίνει;

Πολλά πράγματα μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική συχνότητα. Οι μεταβατικές περίοδοι είναι ιδιαίτερα δύσκολες στη σεξουαλική μας ζωή: η μετάβαση στην πατρότητα, η μετάβαση σε μια νέα πόλη, η μετάβαση στη συγκατοίκηση κ.λπ. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η μετάβαση στην πατρότητα δεν είναι τόσο δύσκολη για τη σεξουαλική ικανοποίηση, αλλά επηρεάζει τη συχνότητα, επειδή οι σύντροφοι πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη σεξουαλική οικειότητα για να είναι λιγότερο επικεντρωμένοι στους παραδοσιακούς ορισμούς του σεξ.

  1. Είστε ικανοποιημένοι;

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ποιότητα είναι πολύ πιο σημαντική από την ποσότητα. Έτσι, ακόμα και αν έχετε χαμηλότερη σεξουαλική συχνότητα, είναι χρήσιμο να εξετάσετε πόσο ικανοποιητική είναι κάθε μία από αυτές τις σεξουαλικές επαφές. Εάν παίρνετε μεγάλη ικανοποίηση από κάθε σεξουαλική επαφή, μπορεί να μη χρειάζεστε την ίδια συχνότητα με κάποιον που έχει λιγότερη ικανοποίηση αλλά μεγαλύτερη συχνότητα.

 

Τώρα, παρόλο που έχω περάσει όλο αυτό το χρόνο για να δείξω γιατί η συχνότητα δεν έχει σημασία, δημοσιεύτηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη χρυσή τυπική συχνότητα εντός της οποίας συμβαίνει η ευτυχία. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι όταν τα ζευγάρια κάνουν σεξ περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, η σεξουαλική ευεξία δεν αυξάνεται. Ωστόσο, ζευγάρια που έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα παρουσίασαν μείωση της ευημερίας τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο κύκλος της απαγορευμένης σχέσης

Τέσσερις τρόποι για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Απόχη από το σεξ και η σημασία της για το σώμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Ελεύθερη σχέση: Τι σημαίνει αυτή η "συμφωνία". Οι ανοιχτές σχέσεις εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία των συναινετικά μη μονογαμικών σχέσεων. Είναι σχέσεις στις οποίες ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιδιώξουν σεξ, και μερικές φορές συναισθηματικά δεσμά, με άλλους ανθρώπους.

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

Ο Δημητρακόπουλος σημείωσε πως πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση - και αν δεν αποδειχθεί η σχέση εμπιστοσύνης -  δεν είναι αδίκημα.

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Εσείς ποια χρησιμοποιείτε

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Σύμφωνα με τον Δρ. Gary Chapman, σύμβουλο γάμου και συγγραφέα του μπεστ σέλερ βιβλίου "Οι 5 Γλώσσες της Αγάπης: Τα μυστικά για μια αγάπη που διαρκεί", το κλειδί για μια υγιή και μακρά σχέση είναι η εκμάθηση των γλωσσών αγάπης. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές γλώσσες αγάπης που ο καθένας από εμάς "ομιλεί" προκειμένου να περιγράψει και να εκφράσει  - μαντέψατε τι- αγάπη.

Γιατί η περιέργεια είναι μία από τις γλώσσες της αγάπης

Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα... Οι πέντε ερωτικές γλώσσες—ένα πλαίσιο για το πώς δίνουμε και λαμβάνουμε αγάπη που δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Γκάρι Τσάπμαν το 1992 ⁠—περιλαμβάνουν ποιοτικό χρόνο, δώρα, πράξεις υπηρεσίας, λέξεις επιβεβαίωσης και σωματική αφή.  Όσο κι αν μου αρέσει να λαμβάνω και τις πέντε επιδείξεις φροντίδας, πάντα ένιωθα ότι η πιο αληθινή μου ερωτική γλώσσα έλειπε από αυτή τη λίστα.

Πως μπορείς να βρεις ξανά τη σεξουαλική σου επιθυμία;

Ερωτική επιθυμία: Η ερωτική επιθυμία δεν μπορεί να μετρηθεί ή να οριοθετηθεί, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζουν η φάση της ζωής στην οποία βρίσκεσαι αλλά και άλλοι παράπλευροι παράγοντες όπως η κατάσταση της υγείας και το στρες. Οι προαναφερθέντες λόγοι καθιστούν αδιευκρίνιστο μεγάλο αριθμό πτυχών της υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας.

Πώς να προστατευτείς από ουρολοίμωξη πριν και μετά το σεξ

Ουρολοίμωξη sex: Πώς να προστατευτείς από αυτή μετά την επαφή.  Η λήψη λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος (UTI) μετά το σεξ μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πρόβλημα. Εκτός από την αντιμετώπιση του πόνου και των αισθήσεων καύσου ενώ κατουράς ενώ έχεις ένα, το να τα παίρνεις με συνέπεια μετά το σεξ μπορεί να κάνει την όλη προοπτική της σεξουαλικής οικειότητας λιγότερο ελκυστική.

Πώς να προχωρήσεις μετά τον χωρισμό

Διακοπή σχέσης: Πώς να ξεπεράσετε κάποιον. Το τέλος μιας σχέσης δεν είναι ποτέ εύκολο. Οι χωρισμοί είναι γεμάτοι με ακατέργαστα συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων των πάντων από πόνο και προδοσία μέχρι θυμό και θλίψη. Αλλά, επειδή η καρδιά μπορεί να αισθάνεται σαν το τέλος του κόσμου, η πραγματικότητα είναι ότι ο πόνος και η αγωνία που νιώθετε αυτή τη στιγμή είναι μόνο προσωρινά. Στο τέλος, θα μπορείτε να προχωρήσετε—και μια μέρα θα ξαναβρείτε την αγάπη.

Δεξιότητες για να διατηρήσετε τη σχέση σας

Σχέση: Η αγάπη είναι πραγματικά ένα όμορφο πράγμα, ειδικά αν βρείτε την αληθινή και γνήσια αγάπη, όπου μπορείτε να είστε ο εαυτός σας και να εξελιχθείτε σε ένα πολύ καλύτερο άτομο.