Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Γιατί μας αρέσει

Σεξ: Γιατί μας αρέσει

Σεξ: Σου αρέσει το σεξ; Αν η απάντησή σου είναι ναι, τότε δεν είσαι μόνος. Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει ότι το σεξ είναι κυρίως μια απολαυστική εμπειρία για τους περισσότερους ανθρώπους. Γιατί όμως μας αρέσει τόσο; 

Οι λόγοι είναι πολλοί, καθώς πολλά συμβαίνουν στο μυαλό και το σώμα κατά τη σεξουαλική πράξη. Μία σειρά αισθημάτων, που συνδέονται με φυσικές και συναισθηματικές καταστάσεις, εξηγούν το φαινόμενο της σεξουαλικής απόλαυσης. Τα 4 στάδια του επονομαζόμενου σεξουαλικού κύκλου περιλαμβάνουν:

  • Την έκσταση, κατά την οποία παρατηρείται αυξημένη μυϊκή τάση, επιτάχυνση του καρδιακού και αναπνευστικού ρυθμού, ερυθρότητα στο δέρμα, διέγερση της θηλής και άλλων οργάνων του σώματος, όπως προφανώς τα γενετικά όργανα.

  • Το “πλατό”, όπου σε αυτό το στάδιο εντείνονται έτη περεταίρω οι σωματικές διεγέρσεις του προηγούμενου σταδίου, ενώ παρατηρείται ειδικά πρήξιμο και αλλαγή χρώματος στα τοιχώματα της γυναικείας κλειτορίδας, καθώς και στους ανδρικούς όρχεις. Πιθανά να παρατηρηθούν και σπασμοί στα χέρια, στα πόδια ή ακόμα και στο πρόσωπο.

  • Ο οργασμός, ο οποίος είναι ένα υπέροχο στάδιο, στο οποίο παρατηρούνται αντανακλαστικές μυϊκές συσπάσεις σε όλο το σώμα. Επιπλέον, η ένταση της κυκλοφορίας του αίματος, του αναπνευστικού και καρδιακού ρυθμού κλιμακώνουν, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται πολύ γρήγορα η κατανάλωση οξυγόνου. Το στάδιο αυτό ολοκληρώνεται με απότομη και έντονη έκλυση σεξουαλικής έντασης με ρυθμικούς μυϊκούς σπασμούς στο γυναικείο κόλπο και εκσπερμάτωση για τον άνδρα. Η γυναίκα μπορεί να βιώνει πολλαπλούς οργασμούς, ενώ για τον άνδρα είναι απαραίτητο να διαμεσολαβήσει κάποιο χρονικό διάστημα μεταξύ των οργασμών.

  • Η χαλάρωση, όπου κατ’ αυτό το στάδιο το σώμα επιστρέφει στην κανονική του λειτουργία σταδιακά με τα πρησμένα μέλη να αποκτούν ξανά το σύνηθες μέγεθος και χρώμα. Συνήθως επέρχεται μία αίσθηση ευρωστίας.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως ορισμένα μέρη του εγκεφάλου συνδέονται με την απόλαυση και ενεργοποιούνται επιπλέον με την κατανάλωση τροφής, ναρκωτικών ή με τη σεξουαλική πράξη. Όταν κάνουμε σεξ τα προαναφερθέντα σωματικά συμπτώματα στέλνουν μέσω του νευρικού συστήματος, σήματα στον εγκέφαλο, που έχουν ως αποτέλεσμα χημικές αντιδράσεις, που μας κάνουν να νιώθουμε ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση. Κάποιοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ρυθμική φύση του σεξ δημιουργεί μια φυσική και ψυχική λούπα απόλαυσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Παθήσεις που ενεργοποιούνται λόγω αποχής από το σεξ

Συστήστε τις ψυχές όχι μόνο τα σώματα

Γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία και η ανάγκη για κατανόηση

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει μόνο για σεξ και πώς να το αντιμετωπίσεις

Όταν σε θέλει μόνο για σεξ: Αναγνώριση και πρακτική αντιμετώπιση. Είναι τόσο υπέροχο να γνωρίζεις κάποιον, όπου υπάρχει η χημεία. Νιώθεις τον ενθουσιασμό μιας "σύνδεσης αγάπης". Η ενδιαφέρουσα συζήτηση και παρόμοιες αξίες που μοιράζεστε μαζί τους - σας δίνουν λόγους να πιστεύετε: αυτό είναι ένα άτομο που θα σας άρεσε να γνωρίσετε για μια πιθανή σχέση.

Η σεξουαλικότητα δεν καθορίζεται μόνο από τη σεξουαλική επιθυμία

Σεξ: Οι περισσότεροι άνθρωποι ορίζουν τους σέξι ανθρώπους ως «καυτούς» ή «σαγηνευτικούς» και εστιάζουν ιδιαίτερα στη σεξουαλική επιθυμία και την κατάκτηση. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπογραμμίζουν αυτές τις σκέψεις, σεξουαλικοποιούν όσους συμπεριφέρονται με προκλητικές, συναρπαστικές και δελεαστικές συμπεριφορές.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ;

Σεξ: Είναι στη φύση μας ως άνθρωποι να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους ως σημείο αναφοράς για το αν κάνουμε σωστά σεξ ή όχι. Ωστόσο, η απάντηση είναι πάντα «εξαρτάται».

Η απομυθοποίηση της ανδρόπαυσης

Πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο “ανδρόπαυση” για να περιγράψουν τις ορμονικές αλλαγές στους άντρες, που έρχονται με το πέρασμα των χρόνων. Άλλοι όροι είναι γνωστοί ως “σύνδρομο ανεπάρκειας τεστοστερόνης”, “ανεπάρκεια ανδρογόνων” στους ηλικιωμένους άνδρες και “όψιμη έναρξη του ανδρικού υπογοναδισμού”.

Ο κύκλος της απαγορευμένης σχέσης

Απαγορευμένο σεξ: Ο κύκλος του να ξυπνάς με κάποιον που δεν πρέπει. Έτσι ξεκινάει: Λαμβάνεις ένα ή δύο μηνύματα που και που αλλά δεν το σκέφτεστε καθόλου. Μάλλον ήταν μεθυσμένος και είναι το αφεντικό σου. Κάθε επόμενο πρωί, είναι σαν να μην συνέβη τίποτα. Αυτή τη φορά, το κείμενο είναι πιο ενδιαφέρον, και αρχίζεις να τον θεωρείς λιγότερο ενοχλητικό. 

Πώς να κάνετε μία σχέση να λειτουργήσει

Σχέση από απόσταση: Πώς να την κάνετε να λειτουργήσει. Καθώς σηκώνετε το τηλέφωνο και αρχίζετε να μιλάτε με το αγαπημένο/η σας, στα μάτια σας έρχονται εικόνες και φαντάζεστε να είστε μαζί τους, αλλά στο ενδιάμεσο των κλήσεων αναρωτιέστε αν η σχέση σας, λόγω απόστασης,θα λειτουργήσει ή όχι. Πρόκειται για μια κοινή κατάσταση για τους ανθρώπους που έχουν σχέσεις μεγάλων αποστάσεων. Είναι σύνηθες να αρχίσετε να σκέφτεστε πώς να κάνετε τις σχέσεις μεγάλων αποστάσεων να λειτουργούν για εσάς.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα ενός γάμου

Προβλήματα γάμου: Τα πιο συνηθισμένα ζητήματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις. Όλες οι ταινίες που έχουμε δει  έχουν δώσει στον κόσμο μας μια ματιά στο πώς θα πρέπει να είναι η πραγματική αγάπη. Οι γυναίκες αναζητούν τον γοητευτικό πρίγκιπα επειδή ο κόσμος μας τείνει να δοξάζει τον γάμο.