Σεξουαλική Υγεία

Σεξ διαβήτης: Πώς τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα επηρεάζουν την σεξουαλική ορμή;

Σεξ διαβήτης: Πώς τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα επηρεάζουν την σεξουαλική ορμή;

Σεξ διαβήτης: Ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη σεξουαλική υγεία και τη σεξουαλική ορμή του ατόμου. Πώς;

Ο διαβήτης και τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να επηρεάσουν το σώμα του άρρωστου ατόμου με πολλούς τρόπους, έχοντας σημαντική επίδραση στη διατροφή και στο μεταβολισμό του ατόμου. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί επίσης να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη σεξουαλική υγεία και τη σεξουαλική ορμή του ατόμου.

Ενώ έχουν γίνει πολλές μελέτες σχετικά με το πώς ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει νεφρικές παθήσεις, καρδιακές παθήσεις και αύξηση βάρους, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι μπορεί επίσης να βλάψει σοβαρά τη σεξουαλική σας υγεία. Τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη έχουν συχνά χαμηλότερη σεξουαλική ορμή.

Η σεξουαλική υγεία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζεται λόγω του διαβήτη, ωστόσο, αυτό το θέμα θεωρείται συχνά ταμπού στα περισσότερα ινδικά νοικοκυριά. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον αντίκτυπο των υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα στη σεξουαλική σας ορμή και τη σεξουαλική ευημερία.

Διαβήτης και σεξουαλική υγεία

Ο πρωταρχικός παράγοντας του διαβήτη και της σεξουαλικής υγείας είναι ότι το άτομο που έχει υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα έχει χαμηλότερη λίμπιντο. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος έχει διαβήτη, έχει μικρότερη επιθυμία να κάνει σεξ. Επιπλέον, τα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης και ευχαρίστησης είναι επίσης χαμηλά.

Η Αμερικανική Ένωση Διαβήτη αναφέρει ότι οι άνδρες που έχουν διαβήτη συχνά υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία και πρόωρη εκσπερμάτωση. Μπορεί επίσης να εμποδίσει τη ροή των ορμονών και να βλάψει τα νεύρα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει παρεμπόδιση της σεξουαλικής απόδοσης.

Εν τω μεταξύ, οι γυναίκες με διαβήτη συχνά παλεύουν με αύξηση βάρους και ανισορροπία στις ορμόνες, που οδηγεί σε PCOS. Αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές το σεξ μπορεί να είναι άβολο λόγω χαμηλότερης διέγερσης και κολπικής ξηρότητας, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων. Αυτοί οι παράγοντες σχετίζονται με υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και διαβήτη τύπου 2, αλλά αυξάνονται επίσης κατά καιρούς λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που μπορεί να λάβει το άτομο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η μέθοδος 10-5-10 που θα απογειώσει την σεξουαλική σας ζωή

Τι είναι η διαταραχή διέγερσης γεννητικών οργάνων στις γυναίκες;

Πώς να φροντίσετε την υγεία σας αν έχετε κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα

Τι πρέπει να προσέξουν οι άνδρες στο σεξ που δεν αρέσουν στις γυναίκες;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η χαμηλή σεξουαλική ικανοποίηση συνδέεται με την πτώση της μνήμης αργότερα στη ζωή

Χαμηλή σεξουαλική ικανοποίηση: Η χαμηλή σεξουαλική ικανοποίηση στη μέση ηλικία μπορεί να χρησιμεύσει ως πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για μελλοντική γνωστική έκπτωση.