Σεξουαλική Υγεία

Σεξ διάρκεια: Πόσο πρέπει να διαρκεί το σεξ για να είναι ικανοποιητικό;

Σεξ διάρκεια: Πόσο πρέπει να διαρκεί το σεξ για να είναι ικανοποιητικό;

Σεξ διάρκεια: Μια μελέτη το 2005 ζήτησε από ένα σωρό σεξοθεραπευτές τη γνώμη τους σχετικά με το πόσο θα πρέπει να διαρκέσει το σεξ. Έχουν όλοι την ίδια άποψη ή η γνώμη τους διαφέρει ανάλογα το φύλο;

Πολλοί άνθρωποι συγχέουν το μεγαλύτερο σε διάρκεια σεξ με το καλό σεξ, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που πρέπει να διαρκεί το σεξ, αλλά οι άνθρωποι τείνουν να συνδυάζουν την διάρκεια με την ποιότητα. Το μαραθώνιο σεξ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέτρηση του πόσο ζεστό ήταν ένα βράδυ ή όχι. Από την άλλη, τα “quickies” μπορεί να είναι διασκεδαστικά, θα πρέπει να αποτελούν ένα κομμάτι μιας ισορροπημένης σεξουαλικής ζωής αλλά όχι ολόκληρης. Είναι κάτι σαν την θέση που βρίσκετε η καραμέλα και το παγωτό στην διατροφική πυραμίδα. Είναι πολύ νόστιμα, απλά δεν προορίζονται για καθημερινή διατροφή.

Πόση διάρκεια πρέπει να έχει η σεξουαλική επαφή

Μια μελέτη το 2005 ζήτησε από ένα σωρό σεξοθεραπευτές τη γνώμη τους σχετικά με το πόσο θα πρέπει να διαρκέσει το σεξ. Οι οδηγίες τους χώρισαν το σεξ σε τέσσερις κατηγορίες: επαρκές, πολύ σύντομο, πολύ μεγάλο και επιθυμητό. Αξιολόγησαν το διεισδυτικό κολπικό σεξ που διήρκεσε από 1-2 λεπτά ως “πολύ σύντομο” και το σεξ που διήρκησε 10-30 λεπτά ως “πολύ μεγάλο”. Εν τω μεταξύ, το «επαρκές» σεξ διήρκεσε 3-7 λεπτά και το επιθυμητό σεξ κράτησε 7-13 λεπτά.

Είναι δύσκολο να έχουμε μια εμπεριστατωμένη άποψη σχετικά με το χρόνο που ξοδεύει ο μέσος άνθρωπος για να έρθει στην κορύφωση και αυτό επειδή το σεξ μπορεί να οριστεί με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι υπολογίζουν μόνο το διεισδυτικό σεξ, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός τρόπος μέτρησης της, καθώς είναι και εξαιρετικά ετερορυθμιστικό και όχι με τον τρόπο που οι περισσότερες γυναίκες βιώνουν οργασμό.

Μια άλλη έρευνα επικεντρώθηκε στις ερωτήσεις σχετικά με το σεξ στις γυναίκες και στο πόσο καιρό θα ήθελαν ιδανικά να διαρκέσει το σεξ, και με λίγες εξαιρέσεις, οι απαντήσεις ήταν γύρω στα πέντε με δέκα λεπτά σεξουαλικής επαφής και περισσότερο για το προκαταρκτικό παιχνίδι. Από όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι λένε σταθερά ότι θέλουν το σεξ να διαρκέσει περισσότερο από ό,τι διαρκεί στην πραγματικότητα. Έτσι, ενώ όλοι έχουμε επίγνωση του εαυτού μας ότι χάνουμε λίγο χρόνο, το σεξ πραγματικά δεν διαρκεί τόσο πολύ, ακόμα και για ανθρώπους που είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι προκαλεί στο μυαλό μας η ερωτική λογοτεχνία;

Ποια είναι τα πιο σέξι ανδρικά εσώρουχα;

Tips για να κάνεις σεξ χωρίς ενοχλήσεις στο κάμπινγκ

Μελέτη-Η ενσυνειδητότητα ενισχύει τη σεξουαλική υγεία μετά τη θεραπεία καρκίνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καραντίνα μπορεί να αναδείξει νέες πτυχές της σεξουαλικότητάς σας

Σεξουαλικότητα πτυχές: Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου τομείς που δεν επηρεάζονται πολύ από την πανδημία του COVID-19 και δυστυχώς το σεξ , η επιθυμία και η οικειότητα δεν είναι ένα από αυτά. 

Η "αράχνη μπανάνα" της Βραζιλίας βοηθά στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας

Μετά την έγκριση της πρώτης φάσης των κλινικών δοκιμών από την ρυθμιστική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας, το φάρμακο έχει πλέον περάσει στη δεύτερη από τις τρεις φάσεις πριν εγκριθεί προς πώληση. H De Lima δήλωσε ότι η ανακάλυψη μιας πιθανής θεραπείας για τη στυτική δυσλειτουργία είναι ένα μήνυμα "να μην καταστρέφουμε τα ζώα, ακόμη και τα δηλητηριώδη, επειδή υπάρχει μια πραγματική βιβλιοθήκη μορίων που είναι ακόμη άγνωστα".

Ασκήσεις που πρέπει να κάνουν οι άνδρες μετά τα 30 για να κάνετε boost στην τεστοστερόνη σας

Ενίσχυση Τεστοστερόνης: Ένα καλό επίπεδο τεστοστερόνης είναι απαραίτητο στους άνδρες επειδή βοηθά το σώμα να χτίσει μυϊκή μάζα, να διατηρήσει την οστική πυκνότητα, να αυξήσει τις τρίχες του σώματος και να φέρει αλλαγές στη φωνή τους όταν φτάνουν στην εφηβεία.