Σεξουαλική Υγεία

Σεξ Δέρμα: Τρεις λόγοι που το σεξ είναι ευεργετικό για το δέρμα σας [vid]

Σεξ Δέρμα: Τρεις λόγοι που το σεξ είναι ευεργετικό για το δέρμα σας [vid]

Σεξ Δέρμα: Το σεξ και η φυσική οικειότητα μπορούν πραγματικά να σας δώσουν πολύ περισσότερα από μια στιγμιαία κατάσταση ευδαιμονίας. Για την μακροχρόνια υγεία & ευεξία του δέρματός σας, το σεξ είναι εξίσου σημαντικό όσο η ισορροπημένη διατροφή και μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας.

Κατά την γνώμη πολλών, δεν υπάρχει προϊόν που θα δώσει στο δέρμα σας την ίδια φυσική λάμψη που μπορεί να σας χαρίσει το σεξ. Το σεξ μπορεί να σας προσφέρει μια λαμπερή επιδερμίδα. Η φυσική (επ)αφή μπορεί πραγματικά να προκαλέσει έναν καταρράκτη θετικών δράσεων στην υγεία σας που όχι μόνο βελτιώνουν την εμφάνιση του δέρματός σας, αλλά συμβάλλουν επίσης στη συνολική σας υγεία και ευεξία.

Γιατί το σεξ είναι σημαντικό για την υγεία του δέρματός σας;

  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Η καλή ροή του αίματος στο σώμα κυκλοφορεί οξυγόνο, θρεπτικά συστατικά και ορμόνες επαρκώς στον οργανισμό. Λόγω της αύξησης του καρδιακού ρυθμού και της εμβάθυνσης της αναπνοής κατά τη διάρκεια του σεξ, η κυκλοφορία αυξάνεται και το φρέσκο ​​αίμα παρέχεται όπου χρειάζεται. Σε μέρη όπως τα ζωτικά όργανα καθώς και το δέρμα. Αυτή η ώθηση του αίματος φωτίζει την επιδερμίδα και δίνει στο δέρμα την φυσική του λάμψη.

  • Μειώνει το άγχος

Το άγχος μπορεί επιδεινώσει οποιαδήποτε κατάσταση του δέρματος. Όταν το σώμα βρίσκεται υπό πίεση, απελευθερώνει ένα κύμα κορτιζόλης – αλλιώς γνωστή ως “ορμόνη του στρες”. Και αυτή η αύξηση της κορτιζόλης (ιδιαίτερα μακροπρόθεσμα) είναι επιζήμια για το δέρμα. Τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης “διαλύουν” το κολλαγόνο, μειώνοντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας και αυξάνοντας την παραγωγή σμήγματος. Η περίσσεια σμήγματος μπορεί να προκαλέσει ακμή. Αλλά η οικειότητα, η τρυφερή επαφή ή οποιοδήποτε άλλο είδος ασφαλούς σωματικής συνάντησης ισορροπεί την απόκριση στο στρες και μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα.

  • Ανακουφίζει από την ένταση και μειώνει τις ρυτίδες

Η πιο αποτελεσματική θεραπεία κατά των ρυτίδων είναι απλώς να μειώσετε την ένταση που συγκεντρώνετε στο πρόσωπό σας. Έρευνα έχει αποδείξει ότι αγκαλιάζοντας κάποιον για 20 δευτερόλεπτα ή περισσότερο ανακουφίζετε την ένταση, μειώνετε τον καρδιακό ρυθμό και χαλαρώνετε το σώμα. Αυτή η μορφή φυσικής ανακούφισης μας βοηθά να απελευθερώσουμε την ένταση από το πρόσωπό μας. Απουσία των τεταμένων μυών του προσώπου, οι ρυτίδες δεν έχουν την ευκαιρία να χαράξουν βαθύτερες γραμμές.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το mindfulness αυξάνει την ικανότητα εστίασης της προσοχής

Sea moss: Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

Οι σημαντικότεροι λόγοι για να εντάξετε το περπάτημα στην ρουτίνα άσκησής σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».