Σεξουαλική Υγεία

Σεξ ανησυχία: Αντιμετωπίζοντας το σεξουαλικό σας άγχος

Σεξ ανησυχία: Αντιμετωπίζοντας το σεξουαλικό σας άγχος

Σεξ ανησυχία: Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν άγχος είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Οι παράγοντες που διαμορφώνουν αυτό το αρνητικό συναίσθημα είναι είναι κυρίως προσωπικοί και κοινωνικοί. Διαβάστε παρακάτω πώς θα τους αντιμετωπίσετε.

ADMAN

Είτε βγαίνετε με κάποιον καινούργιο άνθρωπο είτε έχετε πάρα πολλά χρόνια μια σχέση, το σεξουαλικό άγχος είναι πραγματικό και μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις σε οποιοδήποτε στάδιο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το αναγνωρίσετε και χρειάζεται κόπος και χρόνος για να το ξεπεράσετε. Το σεξουαλικό άγχος μπορεί επίσης να ονομαστεί και άγχος σεξουαλικής απόδοσης και μπορεί να προκληθεί από αρνητικές εμπειρίες από το παρελθόν, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, στρες ή διάφορους άλλους παράγοντες. Το σεξ μπορεί να προκαλέσει στους ανθρώπους έντονο άγχος και ενδεχομένως να οδηγήσει ακόμη και σε σεξουαλική αποφυγή.

Οι πιο συνήθεις λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να βιώσει σεξουαλικό άγχος είναι:

  1. Θέματα εικόνας σώματος

Εάν κάποιος έχει αυτοσυνειδησία για ορισμένες πτυχές του σώματός του, μπορεί να είναι δύσκολο να αισθάνεται αυτοπεποίθηση με τους σεξουαλικούς συντρόφους, ειδικά με τους νεότερους σεξουαλικούς συντρόφους.

  1. Σεξουαλικές δυσλειτουργίες για κάθε σύντροφο

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο για τους συντρόφους που αντιμετωπίζουν σεξουαλικές δυσλειτουργίες όπως στυτική δυσλειτουργία ή χαμηλή λίμπιντο, μπορεί επίσης να είναι δύσκολο για τον σύντροφο που ανησυχεί για τις δυσλειτουργίες του άλλου ατόμου.

  1. Προηγούμενη σεξουαλική κακοποίηση

Τα άτομα που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση συχνά δυσκολεύονται να σκεφτούν το σεξ με υγιείς τρόπους και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να πάρουν πίσω τη δική τους εικόνα για το πώς θα πρέπει να είναι το σεξ για αυτούς.

  1. Θέματα σχέσεων

Αυτό περιλαμβάνει τσακωμούς, καυγάδες, μικροεπιθετικότητες ή απλώς τη γενική αδυναμία να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς με τον σύντροφό σας.

  1. Φόβος οικειότητας

Μπορεί να είναι δύσκολο για τα άτομα με φόβο οικειότητας να εμπιστεύονται τους άλλους, κάτι που αποτελεί μεγάλο συστατικό των καλών σεξουαλικών εμπειριών.

  1. Συμβατότητα συντρόφου

Εάν κάποιος δεν αισθάνεται άνετα ή δεν έλκεται από τον σύντροφό του, μπορεί να μειώσει την επιθυμία του για σεξ και να αυξήσει το άγχος του όταν το σκέφτεται.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η σημασία της επικοινωνίας. Έχει διαπιστωθεί μάλιστα από έρευνες ότι η επικοινωνία είναι το μυστικό για να διατηρήσεις το πάθος ζωντανό στις μακροχρόνιες σχέσεις. Η επικοινωνία μπορεί όχι μόνο να σας κάνει πιο άνετους, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τη ρίζα του σεξουαλικού σας άγχους και να σας βοηθήσει να εργαστείτε για μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να παλέψει με το σεξουαλικό άγχος και μπορεί να είναι κάτι που το άτομο που παλεύει με αυτό δεν έχει καταλάβει ακόμα για τον εαυτό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 τροφές που ενισχύουν την libido

Τα σεξουαλικά παιχνίδια που θα πάνε την επέτειό σας στο επόμενο επίπεδο

Σε ποια ηλικία μειώνεται η σεξουαλική δραστηριότητα;

Λόγοι που κάποιοι παντρεύονται τον πρώτο τους εραστή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

4 Στάσεις για να ικανοποιήστε και οι δύο

Σεξουαλική ζωή: Εδώ είναι μια ποικιλία από σεξουαλικές στάσεις που μπορείτε να σκεφτείτε για να περάσετε περισσότερο και πιο ευχάριστο χρόνο στο κρεβάτι.

Είναι κακό για την σχέση σας να κοιμάστε σε χωριστά κρεβάτια;

Σεξουαλική υγεία: Δεν υπάρχει μια στρατηγική ύπνου που να ταιριάζει σε όλα τα ζευγάρια. Όλα τα ζευγάρια πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στον ύπνο. Άλλωστε, ο ύπνος καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας.