Σεξουαλική Υγεία

Σεξ ανησυχία: Αντιμετωπίζοντας το σεξουαλικό σας άγχος

Σεξ ανησυχία: Αντιμετωπίζοντας το σεξουαλικό σας άγχος

Σεξ ανησυχία: Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν άγχος είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Οι παράγοντες που διαμορφώνουν αυτό το αρνητικό συναίσθημα είναι είναι κυρίως προσωπικοί και κοινωνικοί. Διαβάστε παρακάτω πώς θα τους αντιμετωπίσετε.

Είτε βγαίνετε με κάποιον καινούργιο άνθρωπο είτε έχετε πάρα πολλά χρόνια μια σχέση, το σεξουαλικό άγχος είναι πραγματικό και μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις σε οποιοδήποτε στάδιο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το αναγνωρίσετε και χρειάζεται κόπος και χρόνος για να το ξεπεράσετε. Το σεξουαλικό άγχος μπορεί επίσης να ονομαστεί και άγχος σεξουαλικής απόδοσης και μπορεί να προκληθεί από αρνητικές εμπειρίες από το παρελθόν, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, στρες ή διάφορους άλλους παράγοντες. Το σεξ μπορεί να προκαλέσει στους ανθρώπους έντονο άγχος και ενδεχομένως να οδηγήσει ακόμη και σε σεξουαλική αποφυγή.

Οι πιο συνήθεις λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να βιώσει σεξουαλικό άγχος είναι:

  1. Θέματα εικόνας σώματος

Εάν κάποιος έχει αυτοσυνειδησία για ορισμένες πτυχές του σώματός του, μπορεί να είναι δύσκολο να αισθάνεται αυτοπεποίθηση με τους σεξουαλικούς συντρόφους, ειδικά με τους νεότερους σεξουαλικούς συντρόφους.

  1. Σεξουαλικές δυσλειτουργίες για κάθε σύντροφο

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο για τους συντρόφους που αντιμετωπίζουν σεξουαλικές δυσλειτουργίες όπως στυτική δυσλειτουργία ή χαμηλή λίμπιντο, μπορεί επίσης να είναι δύσκολο για τον σύντροφο που ανησυχεί για τις δυσλειτουργίες του άλλου ατόμου.

  1. Προηγούμενη σεξουαλική κακοποίηση

Τα άτομα που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση συχνά δυσκολεύονται να σκεφτούν το σεξ με υγιείς τρόπους και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να πάρουν πίσω τη δική τους εικόνα για το πώς θα πρέπει να είναι το σεξ για αυτούς.

  1. Θέματα σχέσεων

Αυτό περιλαμβάνει τσακωμούς, καυγάδες, μικροεπιθετικότητες ή απλώς τη γενική αδυναμία να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς με τον σύντροφό σας.

  1. Φόβος οικειότητας

Μπορεί να είναι δύσκολο για τα άτομα με φόβο οικειότητας να εμπιστεύονται τους άλλους, κάτι που αποτελεί μεγάλο συστατικό των καλών σεξουαλικών εμπειριών.

  1. Συμβατότητα συντρόφου

Εάν κάποιος δεν αισθάνεται άνετα ή δεν έλκεται από τον σύντροφό του, μπορεί να μειώσει την επιθυμία του για σεξ και να αυξήσει το άγχος του όταν το σκέφτεται.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η σημασία της επικοινωνίας. Έχει διαπιστωθεί μάλιστα από έρευνες ότι η επικοινωνία είναι το μυστικό για να διατηρήσεις το πάθος ζωντανό στις μακροχρόνιες σχέσεις. Η επικοινωνία μπορεί όχι μόνο να σας κάνει πιο άνετους, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τη ρίζα του σεξουαλικού σας άγχους και να σας βοηθήσει να εργαστείτε για μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να παλέψει με το σεξουαλικό άγχος και μπορεί να είναι κάτι που το άτομο που παλεύει με αυτό δεν έχει καταλάβει ακόμα για τον εαυτό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 τροφές που ενισχύουν την libido

Τα σεξουαλικά παιχνίδια που θα πάνε την επέτειό σας στο επόμενο επίπεδο

Σε ποια ηλικία μειώνεται η σεξουαλική δραστηριότητα;

Λόγοι που κάποιοι παντρεύονται τον πρώτο τους εραστή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2 ανησυχητικά σημάδια στο εσώρουχο που ίσως σηματοδοτούν μια σπάνια μόλυνση

Λεμφοκοκκίωμα: Η λοίμωξη του ορθού μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα και ουλές με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών του εντέρου. Σπάνια η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων ή του ήπατος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.