Αυτοφροντίδα

Burnout: Βελτίωσε τον τρόπο που διαχειρίζεσαι το άγχος σου

Burnout: Βελτίωσε τον τρόπο που διαχειρίζεσαι το άγχος σου

Burnout: Τα πάντα έχουν να κάνουν με την αυτοφροντίδα. Βρες τρόπους να ξεφύγεις από την κούραση και την εξουθένωση που νιώθεις. Διάβασε εδώ πώς θα το πετύχεις.

Το Burnout είναι όταν αντιμετωπίζετε συμπτώματα χρόνιου στρες. Είναι όταν ένα σύστημα μάχης ή φυγής έχει ενεργοποιηθεί για πάρα πολύ καιρό και αρχίζεις να αισθάνεσαι εξαντλημένος, κουρασμένος, μερικές φορές να νιώθεις κυνικός, να έχεις αμφιβολίες για τον εαυτό σου και γενικά να έχεις λιγότερα κίνητρα και δέσμευση στην καθημερινή σου ζωή. Τα καλά νέα είναι ότι η εξουθένωση μπορεί να αντιστραφεί – ή να αποφευχθεί εντελώς.

Ακολουθούν κορυφαίες συμβουλές για τη διαχείριση του άγχους

  • Να προσέχεις τον εαυτό σου. Τα πάντα έχουν να κάνουν με την αυτοφροντίδα. Πρόκειται για τη δημιουργία χώρου και την ευκαιρία να σταματήσουμε, να κοιτάξουμε την εβδομάδα και τον χρόνο που περνάει. Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τη σχέση σας με την τεχνολογία; Είναι κάτι που εμποδίζει τις καλές συνήθειες ύπνου; Τρώτε υγιεινά; Αφιερώσετε χρόνο για διαλογισμό, ακόμη και για 10 λεπτά, καθώς “αυξάνει την αίσθηση της άνθησης”.
  • Βρείτε σύνδεση. Είμαστε έτοιμοι να θέλουμε να είμαστε συνδεδεμένοι μεταξύ μας. Έχει ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό σύστημα. Όταν βιώνουμε μια κοινωνική σύνδεση, αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης ωκυτοκίνης και γνωρίζουμε ότι η ωκυτοκίνη έχει κυριολεκτικά προστατευτική δράση έναντι του στρες και της εξουθένωσης. Η σύνδεση μπορεί επίσης να σημαίνει έξοδο σε εξωτερικούς χώρους. Οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε τη φύση, αλλά ξεχνάμε να την προγραμματίσουμε και υπάρχει πολλή επιστήμη γύρω από τα οφέλη του ανθρώπου στη φύση.
  • Βρείτε χρόνο για προβληματισμό. Δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος από αυτή τη στιγμή για να σκεφτείτε τι προκαλεί την εξάντληση, πώς να το αφήσετε να φύγει και πού μπορείτε να προγραμματίσετε περισσότερες “ευχάριστες δραστηριότητες” που θα περιμένετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

  • Να έχετε αυτοσυμπόνια. Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να είναι ευγενικοί με τον εαυτό τους, ιδιαίτερα δεδομένου ότι όλοι βίωσαν αυξημένο άγχος τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν πολλές έρευνες που δείχνουν ότι η συμπόνια για τον εαυτό μας –δηλαδή η ενεργή εξάσκηση καλοσύνης προς τον εαυτό μας– μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε τα επίπεδα άγχους.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η εμμονή με την τελειότητα συνδέεται με την επαγγελματική & αθλητική εξουθένωση

5 Συμβουλές για να αποφύγετε την επαγγελματική εξουθένωση

6 tips για μη νιώθετε εξουθενωμένοι

Γιατί πρέπει να πάρετε μια ημέρα ψυχικής υγείας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασικές εξετάσεις για τον καρκίνο που μπορούν να σώσουν ζωές

Καρκίνος εξετάσεις: Στην περίπτωση του καρκίνου, η έγκαιρη ανίχνευση μέσω προσυμπτωματικού ελέγχου και διάγνωσης παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας.

Πώς μπορούν οι νυχτερινές βάρδιες να επηρεάσουν την υγεία των γυναικών;

Νυχτερινές βάρδιες: Το να κάνεις νυχτερινές βάρδιες απαιτεί τεράστια πειθαρχία και ορμή. Πολλές βιομηχανίες έχουν μετατοπίσεις νεκροταφείων για να εξυπηρετήσουν τις υπηρεσίες τους όλο το εικοσιτετράωρο. 

Εύκολοι τρόποι για να βοηθήσετε την πρόκληση τοκετού στο 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης

Εγκυμοσύνη πρόκληση: Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι δύσκολη στο τρίτο τρίμηνο, ειδικά καθώς πλησιάζετε την ημερομηνία τοκετού. Με την αύξηση βάρους, η συνεχής δυσφορία είναι κοινή.