Σεξουαλική Υγεία

Σεξ άνδρας καρδιά: Ποια είναι η συχνότητα που προστατεύει την καρδιά των ανδρών

Σεξ άνδρας καρδιά: Ποια είναι η συχνότητα που προστατεύει την καρδιά των ανδρών

Δύο μελέτες, οι οποίες εξέτασαν την επίδραση που είχε η σεξουαλική δραστηριότητα στην καρδιά υγιών ανδρών, απαντούν αν τελικά το σεξ προφυλάσσει την καρδιά των ανδρών

Σεξ άνδρας καρδιά: Το σεξ είναι μια μορφή άσκησης ήπιας έως μέτριας έντασης, σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Harvard. Μπορεί άραγε να προφυλάξει την καρδιά μας; Στο παραπάνω ερώτημα επιχείρησαν να απαντήσουν δύο ξεχωριστές μελέτες, οι οποίες εξέτασαν την επίδραση που είχε η σεξουαλική δραστηριότητα στην καρδιά υγιών ανδρών. Η πρώτη μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο, ισχυρίζεται πως το σεξ ενδεχομένως να προφέρει κάποια οφέλη για την υγεία της καρδιάς. Οι ερευνητές αξιολόγησαν 918 άνδρες με καλή συνολικά υγεία κατά την έναρξη της μελέτης. Κάθε συμμετέχων απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές με τη συχνότητα της σεξουαλικής του δραστηριότητας. Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, οι άνδρες που είχαν δηλώσει ότι βιώνουν τρεις ή περισσότερους οργασμούς την εβδομάδα σημείωσαν 50% χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας σε σχέση με τους άνδρες που είχαν αραιότερες ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές. Η δεύτερη μελέτη από το Κέντρο Έρευνας για την Γήρανση των Ανδρών της Μασαχουσέτης, συμφωνεί ότι το σεξ μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά για την καρδιά. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε τυχαίο δείγμα 1.165 ανδρών ηλικίας μεταξύ 40 και 70 ετών, όλοι κάτοικοι της Βοστώνης, χωρίς πρότερη καρδιαγγειακή νόσο κατά την έναρξη της ερευνητικής διαδικασίας που διήρκησε 17 χρόνια.

Από το σύνολο των ανδρών, 213 έπασχαν από στυτική δυσλειτουργία και μελετήθηκαν χωριστά. Μεταξύ των 952 ανδρών με υγιή στύση, όσοι είχαν σεξουαλική επαφή μία φορά το μήνα ή λιγότερο εμφάνισαν 45% περισσότερες πιθανότητες για καρδιαγγειακές παθήσεις σε σχέση με όσους έκαναν σεξ δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα. Η σχέση της σεξουαλικής δραστηριότητας με την καρδιακή υγεία δεν καθορίστηκε από συμβατικούς παράγοντες αύξησης του κινδύνου για την καρδιά ή την ικανοποίηση του ατόμου από τις σχέσεις του. Αν και τα αμερικανικά και τα βρετανικά ευρήματα είναι ενθαρρυντικά, δεν αποδεικνύουν ότι το ίδιο το σεξ προστατεύει. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι η σεξουαλική δραστηριότητα αντανακλά την ευρύτερη ικανοποίηση που νιώθει κανείς από τη ζωή του, γεγονός θετικό για την υγεία. Και είναι ακόμη πιο πιθανό ότι οι άνδρες που έκαναν σπάνια σεξ να είχαν επιβαρυνθεί από σειρά παραγόντων όπως η κοινωνική απομόνωση, το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή ασθένειες που βλάπτουν τη λίμπιντο και τη σεξουαλική ικανότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική ζωή : Τα οφέλη της στην στην περίοδο

Σεξουαλική ζωή : Πως διαμορφώνετε μετά την γέννα

Σεξουαλική ζωή : Τα οφέλη της στην ψυχική υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί πονάει το κεφάλι μου όταν κάνω σεξ

Σεξουαλικός πονοκέφαλος: Οι σεξουαλικοί πονοκέφαλοι συνήθως δεν προκαλούν ανησυχία. Αλλά συμβουλευτείτε το γιατρό σας αμέσως εάν αντιμετωπίσετε πονοκέφαλο κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα - ειδικά εάν ξεκινά απότομα ή είναι ο πρώτος σας πονοκέφαλος αυτού του τύπου.

Τι να αναμένετε από τη σεξουαλική θεραπεία

Σεξουαλική θεραπεία: Εάν είστε σε σχέση, είναι συνήθως πιο χρήσιμο να συμμετέχετε μαζί με τον σύντροφό σας στις συνεδρίες/συναντήσεις με τον σεξουαλικό θεραπευτή σας.

Κράμπες περιόδου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Περίοδος Πόνος: Καταστάσεις όπως η ενδομητρίωση ή τα ινομυώματα της μήτρας μπορεί να προκαλέσουν κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Η αντιμετώπιση της αιτίας είναι το κλειδί για τη μείωση του πόνου. Οι εμμηνορροϊκές κράμπες που δεν προκαλούνται από άλλη πάθηση τείνουν να μειώνονται με την ηλικία και συχνά βελτιώνονται μετά τον τοκετό.