Σεξουαλική Υγεία

Σεξ άνδρας- γυναίκα: Σεξουαλική απόκριση

Σεξ άνδρας- γυναίκα: Σεξουαλική απόκριση

Σεξ άνδρας- γυναίκα: Σεξουαλική απόκριση. Σε αυτό το άρθρο εξηγούμε τις φάσεις που περνούν τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες σε μια σεξουαλική συνάντηση, και με αυτό διαλύουμε ορισμένους μύθους που μπόρεσαν να ενισχύσουν η σεμνότητα και η ντροπή.

Οι πρόδρομοι της μελέτης της σεξουαλικής απόκρισης γυναικών και ανδρών και μετά από 12 χρόνια έρευνας, κατάφεραν να προσδιορίσουν ότι: Η σεξουαλική απόκριση είναι μια διαδικασία που έχει σαφή αρχή και τέλος.
Η σεξουαλική απόκριση ακολουθεί το ίδιο μοτίβο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, περνώντας τις ίδιες φάσεις. Επίσης μελέτησαν πώς, παρόλο που και οι δύο σεξουαλικές απαντήσεις περνούν από τέσσερις φάσεις, υπάρχουν διαφορές στη φυσιολογική αντίδραση των γεννητικών οργάνων.

Τα τέσσερα στάδια  είναι: Ενθουσιασμός. Οροπέδιο. Οργασμός. Ανάλυση. Στους άνδρες, η φάση διέγερσης ξεκινά όταν ο εγκέφαλος στέλνει μια «εντολή» μέσω του νωτιαίου μυελού στα γεννητικά όργανα. Σε αυτή τη φάση, το πέος ενός άνδρα γεμίζει με αίμα και γίνεται σκληρό, οι όρχεις ανεβαίνουν και το όσχεο πυκνώνει. Ομοίως, στην περίπτωση των γυναικών, σημάδια διέγερσης μπορεί να εμφανιστούν μεταξύ 10 και 30 δευτερολέπτων μετά την επεξεργασία των σεξουαλικών ερεθισμάτων. Αυτή τη φορά, όπως και στους άνδρες, μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τη διάθεση, την κούραση … Όταν η γυναίκα μπαίνει στη φάση διέγερσης, αρχίζει να βιώνει κολπική λίπανση. Δεν είναι το μόνο πράγμα που συμβαίνει στον κόλπο, καθώς αυξάνεται επίσης σε μέγεθος και μήκος. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της γυναικείας διέγερσης είναι ότι τα στήθη διογκώνονται και οι θηλές σκληραίνουν και μπορούν να αλλάξουν χρώμα – πιο σκούρα.

Φάση οροπέδιο: προετοιμασία για τη συνάντηση. Στην περίπτωση των ανδρών, το πέος διογκώνεται ακόμη περισσότερο, οι όρχεις γίνονται μεγαλύτεροι. Στη φάση του οροπεδίου, ο εσωτερικός σφιγκτήρας της ουροδόχου κύστης είναι επίσης κλειστός , καθώς αυτό εμποδίζει την ούρηση να φτάσει στη σειρά της με εκσπερμάτιση. Η κλειτορίδα κρύβεται κάτω από την ακροποσθία που την προστατεύει, η μήτρα κινείται προς τα πάνω και η κολπική λίπανση συνεχίζεται. Τα μικρά χείλη του κόλπου πυκνώνουν και η γυναίκα μπορεί να αρχίσει να αισθάνεται ορισμένους σπασμούς σε περιοχές όπως τα γεννητικά όργανα, η κοιλιά, τα πόδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί μας αρέσει το σεξ

Πότε μπορείς να πεις ότι έχετε σχέση

H Ellen Page εξομολογείται δημόσια ως transgender

Ενοικιαζόμενες σχέσεις

Ο κύκλος της απαγορευμένης σχέσης

Απαγορευμένο σεξ: Ο κύκλος του να ξυπνάς με κάποιον που δεν πρέπει. Έτσι ξεκινάει: Λαμβάνεις ένα ή δύο μηνύματα που και που αλλά δεν το σκέφτεστε καθόλου. Μάλλον ήταν μεθυσμένος και είναι το αφεντικό σου. Κάθε επόμενο πρωί, είναι σαν να μην συνέβη τίποτα. Αυτή τη φορά, το κείμενο είναι πιο ενδιαφέρον, και αρχίζεις να τον θεωρείς λιγότερο ενοχλητικό. 

Πώς να κάνετε μία σχέση να λειτουργήσει

Σχέση από απόσταση: Πώς να την κάνετε να λειτουργήσει. Καθώς σηκώνετε το τηλέφωνο και αρχίζετε να μιλάτε με το αγαπημένο/η σας, στα μάτια σας έρχονται εικόνες και φαντάζεστε να είστε μαζί τους, αλλά στο ενδιάμεσο των κλήσεων αναρωτιέστε αν η σχέση σας, λόγω απόστασης,θα λειτουργήσει ή όχι. Πρόκειται για μια κοινή κατάσταση για τους ανθρώπους που έχουν σχέσεις μεγάλων αποστάσεων. Είναι σύνηθες να αρχίσετε να σκέφτεστε πώς να κάνετε τις σχέσεις μεγάλων αποστάσεων να λειτουργούν για εσάς.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα ενός γάμου

Προβλήματα γάμου: Τα πιο συνηθισμένα ζητήματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις. Όλες οι ταινίες που έχουμε δει  έχουν δώσει στον κόσμο μας μια ματιά στο πώς θα πρέπει να είναι η πραγματική αγάπη. Οι γυναίκες αναζητούν τον γοητευτικό πρίγκιπα επειδή ο κόσμος μας τείνει να δοξάζει τον γάμο.

Απόχη από το σεξ και η σημασία της για το σώμα

Σεξουαλική επαφή: Πώς η απουσία της αποτυπώνεται στο σώμα σου.  Το σεξ είναι κάτι που πρέπει να είναι υγιές και συναινετικό. Οι άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν σεξ δεν χρειάζεται να βρουν κάποιο λόγο για να το κάνουν. Επιλέγουμε το σεξ για ευχαρίστηση, μερικές φορές για να ευχαριστήσουν το σύντροφό τους, για οικειότητα, ανακούφιση από το άγχος, για να ξεφύγουν από μια συγκεκριμένη κατάσταση ή για αυτοεπικύρωση.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι όταν κάνεις σεξ έχοντας λοίμωξη στα γεννητικά σου όργανα

Mυκητιασική λοίμωξη σεξ: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι. Οι  μυκητησιακές λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν μη φυσιολογική κολπική έκκριση, δυσφορία κατά την ούρηση, φαγούρα και καύση στην κολπική περιοχή. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να κάνουν το σεξ άβολο. Το να κάνετε σεξ έχοντας λοίμωξη µήτρας µπορεί να ενέχει κινδύνους ακόμα και αν δεν εμφανίζετε συμπτώματα.

Τι έλεγε το απαγορευμένο εγχειρίδιο του σεξ

Περίεργο εγχειρίδιο του σεξ: Απαγορευμένο για τρεις αιώνες. Πριν από πολλά χρόνια, ένα παλιό εγχειρίδιο σεξ δημοπρατήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λίγοι γνώριζαν την ύπαρξή του, καθώς ήταν ένα βιβλίο που είχε απαγορευτεί τον δέκατο έβδομο αιώνα. Ο λόγος? Το συνηθισμένο: το σεξ ήταν, και εξακολουθεί να είναι, θέμα ταμπού. Οι λογοκριτές κάθε εποχής πιστεύουν ότι κάνουν καλό στην κοινωνία, αποτρέποντας περισσότερη γνώση του θέματος.

Αν αναρωτιέσαι γιατί δεν σου αρέσει η σεξουαλική επαφή διάβασε αυτό το άρθρο

Γιατί δεν μου αρέσει το σεξ: Εδώ η απάντηση στην ερώτηση σου. Καθημερινά εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου ρωτούν τα δυσκολότερα- μεγάλα και μικρά- ερωτήματα της Google για τη ζωή. Απαντήσεις σε μερικά από τα πιο κοινά ερωτήματα. Αν το σώμα μας είναι χτισμένο για ευχαρίστηση, γιατί τόσοι πολλοί από εμάς παλεύουμε να απολαύσουμε το σεξ; Και πώς θα περάσουμε καλύτερα;