Σεξουαλική Υγεία

Rebound sex: Είναι άραγε τόσο κακό το σεξ ανάκαμψης;

Rebound sex: Είναι άραγε τόσο κακό το σεξ ανάκαμψης;

Rebound sex: Το σεξ ανάκαμψης είναι ευεργετικό για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακτήσουν την αυτοεκτίμησή τους.

Οι χωρισμοί είναι συνήθως αγχωτικοί και για τους δύο συντρόφους. Μια κοινή αντίδραση σε αυτό το άγχος είναι να κάνετε σεξ ανάκαμψης λίγο μετά τον χωρισμό, ακόμη και όταν και οι δύο σύντροφοι πονούν ακόμα. Μια ευρέως διαδεδομένη άποψη επικρίνει ένα τέτοιο σεξ, υποστηρίζοντας ότι η ζημιά του ξεπερνά τα οφέλη του. Ορισμένες εμπειρικές μελέτες αμφισβητούν αυτόν τον ισχυρισμό.

Γιατί το σεξ ανάκαμψης μπορεί να είναι επιζήμιο;

Οι δημοφιλείς πεποιθήσεις και οι σύμβουλοι σχέσεων καταδικάζουν το σεξ ανάκαμψης για τη βιαστική μετάβασή του από το τέλος μιας σχέσης στην αρχή μιας άλλης. Υποστηρίζεται ότι μια τέτοια μετάβαση είναι μια επιζήμια διαφυγή που δημιουργεί επιφανειακές σχέσεις. Δεν λύνει το πρόβλημα — στην πραγματικότητα, δημιουργεί περαιτέρω δυσκολίες. Το να πηδάμε γρήγορα σε διαφορετικό κρεβάτι δείχνει την επείγουσα ανάγκη να αντικαταστήσουμε ή να εκδικηθούμε τον πρώην μας. Σε αυτό το πλαίσιο, το rebound sex γίνεται για λάθος λόγους και μπορεί να είναι καταστροφικό.

Πιθανά χαρακτηριστικά του να είσαι μια ανάκαμψη στον σύντροφό σου που μόλις βγήκε από τη σχέση σου περιλαμβάνουν:

  • Ο σύντροφος φαίνεται απόλυτα ερωτευμένος μαζί σου.
  • Η σύνδεσή σας είτε αισθάνεται αφύσικα ικανοποιητική είτε εντελώς άδεια.
  • Αισθάνεστε μια παρατεταμένη πικρία για τον πρώην τους.
  • Θέλουν να κάνουν τον πρώην τους να ζηλέψει. κάνετε συχνό σεξ.
  • Το τέλος της πρώην σχέσης τους ήταν ένα σοκ για αυτούς.
  • Το ενδιαφέρον τους για σένα είναι ζεστό και κρύο.
  • Νιώθεις ότι σε αξιολογούν συνεχώς.
  • Τους αρέσει πολύ η προσοχή σας, ενώ είναι εντελώς ασυντονισμένοι μαζί σας.
  • Είστε σε μια σχέση on και off μαζί τους.
  • Η συμπεριφορά τους μειώνει επανειλημμένα την αυτοεκτίμησή σας.

 

Σε συμφωνία με τις δημοφιλείς πεποιθήσεις, οι Lindsay Barber και Lynne Cooper (2014) διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κάνουν σεξ για να αντιμετωπίσουν συναισθήματα αγωνίας, θυμού και μειωμένης αυτοεκτίμησης μετά από χωρισμό είναι πιο πιθανό να συνεχίσουν να κάνουν σεξ με διαφορετικούς «νέοι» συνεργάτες αργότερα, υποδηλώνοντας ότι αργούν να ανακάμψουν από τον εν λόγω χωρισμό. Οι Barber και Cooper διαπίστωσαν επίσης ότι εκείνοι που «πετύχτηκαν» ήταν πιο στενοχωρημένοι, πιο θυμωμένοι και πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν το σεξ ως τρόπο αντιμετώπισης της απώλειας.

Γιατί το Rebound Sex είναι συχνά τόσο καλό;

Η επικρατούσα κριτική για το σεξ ανάκαμψης είναι συχνά έγκυρη, αν και αμφισβητούμενη, καθώς οι εμπειρικές μελέτες είναι ασαφείς ως προς αυτό. Ωστόσο, διάφορες μελέτες δείχνουν ότι τα οφέλη του σεξ ανάκαμψης είναι συνήθως μεγαλύτερα από τη ζημιά που προκαλεί. Αυτό το συμπέρασμα συμμερίζονται επίσης πολλοί σεξοθεραπευτές, υποδεικνύοντας ότι το σεξ ανάκαμψης είναι ευεργετικό για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακτήσουν την αυτοεκτίμησή τους.

Οι Claudia Brumbaugh και Chris Fraley διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν νέες σχέσεις είναι πιο σίγουροι για την επιθυμία τους, έχουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα σε σχέση με τον πρώην σύντροφό τους και έχουν μεγαλύτερη ψυχολογική και σχεσιακή υγεία. Βραχυπρόθεσμα, μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή τους από τον πόνο και τη μοναξιά τους. Το ραντεβού με ένα νέο άτομο μπορεί να τους βοηθήσει να επιβεβαιώσουν την αυτοεκτίμησή τους και να επιβεβαιώσουν ότι είναι ελκυστικοί και άξιοι αγάπης και προσοχής από τους άλλους.

Οι Brumbaugh και Fraley ισχυρίζονται περαιτέρω ότι το χρονικό διάστημα μεταξύ ενός διαζυγίου (ή άλλων σοβαρών χωρισμών) και της επόμενης σοβαρής σχέσης ενός ατόμου δεν έχει καμία επίδραση στην ποιότητα της επόμενης σχέσης ή στο χρόνο της διάλυσής της. Τα οφέλη του σεξ ανάκαμψης ενισχύονται υπό το φως της διαπίστωσης ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πρώτος σύντροφος ενός ατόμου μετά τον χωρισμό δεν είναι ξένος. Τέτοιοι σύντροφοι μπορούν να παρέχουν μεγαλύτερη συναισθηματική υποστήριξη.

Εμπειρικές μελέτες υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι η επιστροφή στη ρομαντική σέλα μετά από έναν επώδυνο χωρισμό απαιτεί μερικές φορές ένα γρήγορο άλμα σε τραχύ νερό, όπως στο σεξ ανάκαμψης. Ο συγγραφέας Μπομπ Αλαμπούρντα υποδεικνύει περαιτέρω οφέλη αυτού του σεξ: απομακρύνει το μυαλό σας από τη θλίψη. Σπάς το ξόρκι που έχει πάνω σου ο πρώην σου. ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν άλλα ψάρια στη θάλασσα. και επιτέλους παίρνετε το άξιο κλείσιμο.

Το να αφήνουμε χρόνο για να ερωτευτούμε είναι συνήθως πολύτιμο καθώς ο χρόνος είναι σημαντικός για την καλλιέργεια διαρκούς βαθιάς αγάπης (Ben-Ze’ev, 2019; Ben-Ze’ev & Goussinsky, 2008). Ωστόσο, η αναμονή είναι συνήθως λιγότερο ωφέλιμη όταν αναρρώνετε από έναν επώδυνο και ταπεινωτικό χωρισμό, όπου η ανάγκη για άμεση απάντηση είναι επείγουσα. Ως εκ τούτου, η συμβουλή να επιστρέψετε στη θυελλώδη ρομαντική αρένα μετά τον χωρισμό είναι συνήθως καλύτερη από τη συμβουλή να περιμένετε μέχρι να τελειώσει η καταιγίδα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 δημιουργικά μέρη για να κάνετε σεξ στο σπίτι

Πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι που ακολουθεί τον οργασμό για την σχέση μας;

Tips για να επαναφέρετε το πάθος στο γάμο σας

Ποια είναι η νέα σεξουαλική επανάσταση που ισχυρίζονται οι ειδικοί;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι τα υγρά όνειρα κάτι το φυσιολογικό ή όχι;

Υγρά όνειρα: Τα υγρά όνειρα, γνωστά και ως οργασμοί ύπνου, είναι ένα φυσιολογικό και φυσικό φαινόμενο, ιδιαίτερα κατά την εφηβεία και τη νεαρή ενήλικη ζωή, αλλά μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε ηλικία.

  Η εκσπερμάτιση μειώνει συχνά τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη;

Έτσι, ενώ η σχέση μεταξύ της συχνότητας της εκσπερμάτωσης και του καρκίνου του προστάτη δεν είναι πλήρως κατανοητή και υπάρχει πραγματική ανάγκη για περισσότερη έρευνα, η συχνή εκσπερμάτιση (εντός λογικής) σίγουρα δεν θα βλάψει, πιθανώς κάνει καλό και επομένως θα πρέπει να αποτελεί μέρος του υγιεινού τρόπου ζωής ενός άνδρα.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει το στήθος και πότε σταματά η ανάπτυξή του;

Στήθος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του μαστού είναι μια φυσική και δυναμική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά την ανάπτυξη του εμβρύου και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την εφηβεία και μερικές φορές μέχρι την πρώιμη ενήλικη ζωή.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει και πότε σταματά η ανάπτυξη του πέους;

Πέος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του πέους είναι μια φυσική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Είναι το σεξ τρόπος για να χωρίσετε κάποιον χωρίς να τον πληγώσετε ανεπανόρθωτα;

Χωρισμός πληγή: Η χρήση του σεξ ως μέσου για να χωρίσετε με κάποιον γενικά δεν συνιστάται και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική συναισθηματική βλάβη και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

Οι αμβλώσεις τις πρώτες 12 εβδομάδες θα πρέπει να νομιμοποιηθούν πλήρως στη Γερμανία, λέει η Επιτροπή Friederike Heine

Τα δικαιώματα των αμβλώσεων έχουν γίνει ένα διχαστικό ζήτημα μεταξύ των ψηφοφόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Οι αναθεωρήσεις της Πολωνίας το 2021 στους νόμους περί αμβλώσεων έγιναν πρωτοσέλιδα καθώς οι συντηρητικές πολιτικές ρίζωσαν σε μία από τις πιο αφοσιωμένες καθολικές χώρες της Ευρώπης.