Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Πώς να πετύχετε καλύτερο οργασμό, σύμφωνα με την επιστήμη

Πώς να πετύχετε καλύτερο οργασμό, σύμφωνα με την επιστήμη

Η ευχαρίστηση και ο πόνος αναμειγνύονται σωματικά σε πολλές από τις ίδιες υποφλοιώδεις περιοχές του εγκεφάλου σας.

Μια μελέτη του 2010 σε περισσότερες από 600 γυναίκες υποκείμενες στο τεστ αποκάλυψε ότι οι γυναίκες ηλικίας 31 έως 45 ετών είναι οι πιο ενεργές σεξουαλικά, με το 87% να αναφέρει ότι απολαμβάνει σεξ με οργασμό τακτικά. Ενώ τα επίπεδα ορμονών μπορούν να πιστωθούν για την αυξημένη συχνότητα, τα εύσημα για την πραγματική ικανοποίηση από την πράξη βρίσκονται κυρίως στο μυαλό. Είμαστε λιγότερο συνειδητοποιημένοι για το σώμα μας στην ώριμη ηλικία και – όπως διαπίστωσε μια δημοσκόπηση του 2017 σε περισσότερες από 2.000 γυναίκες άνω των 40 ετών – το 91% από εμάς έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και «άνεση σεξουαλικά».

Όλη η εμπειρία της υπερβατικής ευδαιμονίας του οργασμού συνοψίζεται σε τρία βασικά συστατικά:

  • παραγωγή ορμονών του εγκεφάλου,
  • ροή αίματος σε ομάδες νεύρων,
  • και προπόνηση συστολής πυελικών μυών.

 

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να ταιριάξετε κάθε εξάρτημα και να δουλέψετε παράλληλα με τα άλλα, και ένα στοιχείο κοινό και στα τρία συστατικά – μια χαλαρή ψυχολογική κατάσταση παιχνιδιάρικης εστίασης. Ιδού, λοιπόν, οι κινήσεις που πρέπει να ξέρετε για κάθε επίδοξο φρικιό στα σεντόνια.

Ξεκούραση, επαναφορά, επανάληψη

Ποιος θέλει να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της συναισθηματικής ευεξίας και της φυσιολογικής τροφής όταν πεινάτε για το είδος του σεξ που συνήθως συναντάτε μόνο στις υπερ-τοξικές σχέσεις των αρχών των 20 σας; Η σεξουαλικότητα δεν διαχωρίζεται από την υπόλοιπη υγεία του εγκεφάλου σας. Η ευχαρίστηση και ο πόνος αναμειγνύονται σωματικά σε πολλές από τις ίδιες υποφλοιώδεις περιοχές του εγκεφάλου σας, με τους νησιωτικούς και κυκλικούς φλοιούς σας να ανάβουν και να πυροδοτούν τις αντιδράσεις της αμυγδαλής που χτυπούν την καρδιά.

Στρες, άγχος, κόπωση

Η καθημερινή διαχείριση αυτών των φονέων της λίμπιντο είναι ευθύνη του ραχιαίου πλαγίου προμετωπιαίου φλοιού του εγκεφάλου σας. Αυτό είναι το τμήμα φίλτρου του εγκεφάλου σας που σας εμποδίζει να μαίνεται δρόμος στην αγορά ενός αγρότη όταν βλέπετε τον πρώην σας εκεί. Αλλά η υπερβολική ενεργοποίηση αυτού του τμήματος όταν είναι ώρα να ζεσταθείτε μπορεί να καταστείλει τις πρωταρχικές αποκρίσεις σεξουαλικής ευχαρίστησης που ουρλιάζουν σαν λύκος μέσα από τον κοιλιακό προμετωπιαίο και τροχιακό φλοιό σας.

Πρέπει να μπορείτε να απενεργοποιήσετε το φίλτρο αν θέλετε τρελή ευχαρίστηση. Η διαχείριση του άγχους, οι καθημερινές πρακτικές διαλογισμού κάποιου είδους, η υγιεινή για τον εγκέφαλο διατροφή και οι κύκλοι ύπνου που συμβάλλουν στη συναισθηματική ρύθμιση — όλα αυτά δημιουργούν τη βάση για μια ακμάζουσα σεξουαλική ζωή και όλα περιστρέφονται γύρω από την ανάπαυση και τη συναισθηματική αποκατάσταση που χρειάζεστε.

Μια μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι όσο περισσότερες γυναίκες κοιμόντουσαν, τόσο πιο τυχερές ήταν την επόμενη μέρα – και ότι ακόμη και μια ώρα επιπλέον ύπνου θα μπορούσε να αυξήσει τη λίμπιντο τους έως και 14%. Αυτή η σχέση μεταξύ του καλού ύπνου και του καλού σεξ έχει βρεθεί ότι είναι ακόμη πιο στενή σε γυναίκες που μπαίνουν στην εμμηνόπαυση και επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες από αυτές που είναι άνδρες.

Το takeaway: Σύμφωνα με τα λόγια της Mavis Beaumont, «κρατήστε τα φυτά σας ποτισμένα». Αποκαταστήστε τα ενεργειακά σας αποθέματα και εξαντλήστε τα επίπεδα κορτιζόλης σας με μερικές νύχτες βαθιάς ξεκούρασης και καλό φαγητό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι δυνατός ο οργασμός σε λιγότερο από 3 λεπτά με τη μέθοδο Kivin;

Πόσο σημαντικοί είναι οι συχνοί οργασμοί σε μία σχέση;

5 στάσεις σεξ για να βρείτε το σημείο G μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Σπάζοντας τον κώδικα της ανοργασμίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σταματήστε να τρώτε πολύ αν θέλετε μια συγκλονιστική σεξουαλική ζωή

Φαγητό σεξ: Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη σεξουαλική σας ζωή, και αν στοχεύετε σε μια πιο συγκλονιστική σεξουαλική εμπειρία, η μείωση της πρόσληψης τροφής μπορεί να είναι ένας βασικός παράγοντας.

Υπέρταση εγκυμοσύνη: Από το 2010 έως το 2021 παρατηρήθηκε 125% αύξηση

Υπέρταση εγκυμοσύνη: Υπήρξε μια αύξηση στις υπερτασικές διαταραχές της εγκυμοσύνης και στους περισσότερους σχετικούς παράγοντες κινδύνου μεταξύ 2010 και 2021 συνολικά σε ολόκληρο τον πληθυσμό εγκύων των ΗΠΑ.

Δημιουργήθηκαν οι πρώτοι ψηφιακοί οίκοι ανοχής

Ψηφιακοί οίκοι ανοχής: Οι εργαζόμενοι του σεξ πρέπει τώρα να ανταγωνιστούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς ο πρώτος οίκος ανοχής της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο πρωτοπορεί στο μέλλον του σεξ.

Απαιτείται ειδικός έλεγχος για ακριβέστερη διάγνωση ενδομητρίωσης

Ενδομητρίωση: Τα τυπικά διακολπικά και εξωτερικά υπερηχογραφήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βήμα στη διαδικασία διάγνωσης, αλλά υπάρχει μια αυξανόμενη ώθηση ώστε η απεικόνιση να χρησιμοποιείται ως πρώτο εργαλείο για τη διάγνωση.

Close Icon