Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Πιθανότητα εγκυμοσύνης: Ποιες είναι οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος με μία σάλπιγγα;

Πιθανότητα εγκυμοσύνης: Ποιες είναι οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος με μία σάλπιγγα;

Πιθανότητα εγκυμοσύνης: Τα προβλήματα της σάλπιγγας είναι η αιτία του 30% της υπογονιμότητας σε ζευγάρια σε όλο τον κόσμο.

Τα προβλήματα της σάλπιγγας είναι η αιτία του 30% της υπογονιμότητας σε ζευγάρια σε όλο τον κόσμο. Η λειτουργία της σάλπιγγας είναι ζωτικής σημασίας σε μια φυσική αυθόρμητη σύλληψη ή πρόκληση ωορρηξίας ή ενδομήτρια γονιμοποίηση. Η σάλπιγγα συλλαμβάνει το ωάριο μετά την ωορρηξία, το μεταφέρει στο κέντρο του σωλήνα, οδηγεί το σπέρμα προς το ωάριο και διευκολύνει τη γονιμοποίηση. Μετά τη γονιμοποίηση, σπρώχνει το έμβρυο στην κοιλότητα της μήτρας την κατάλληλη στιγμή για εμφύτευση και σύλληψη. 

Είναι αρκετό για τη σύλληψη γιατί κάθε σάλπιγγα λειτουργεί ανεξάρτητα. Για παράδειγμα, εάν η δεξιά ωοθήκη έχει ένα ωάριο, ο δεξιός σωλήνας το σηκώνει και το κρατά στο κέντρο του και η αριστερή σάλπιγγα παραμένει αδρανής σε αυτή τη συμβολή. Μερικές γυναίκες σπάνια γεννιούνται χωρίς μία σάλπιγγα, η οποία ονομάζεται συγγενής απουσία. Για λίγες, μία σάλπιγγα μπορεί να έχει αφαιρεθεί λόγω προηγούμενης έκτοπης εγκυμοσύνης ή μπορεί να αφαιρεθεί μαζί με την αφαίρεση της κύστης των ωοθηκών. Μία σάλπιγγα μπορεί να είναι φραγμένη λόγω προηγούμενων χειρουργικών επεμβάσεων, συμφύσεων ή ανατομικής διαταραχής λόγω σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων, φλεγμονών και συμφύσεων (ινώδης ιστός που μοιάζει με ταινία) λόγω ενδομητρίωσης.

Υστεροσαλπιγγογραφία (HSG)

Μπορεί να γίνει για να ελεγχθεί η βατότητα και η ανωμαλία των σωλήνων. Ανάλογα με τη σοβαρότητα αυτών των προβλημάτων, η κατάσταση του άλλου σωλήνα κατηγοριοποιείται. Εάν λειτουργεί τουλάχιστον μία σάλπιγγα, η εγκυμοσύνη είναι πιθανή. Αλλά εάν οι συνθήκες επηρεάζουν ολόκληρη την πυελική κοιλότητα, υπάρχει πιθανότητα να θέλουν απόφραξη ή πρήξιμο (υδροσάλπιγγα) ή μη λειτουργική.

Σε εκείνες τις περιπτώσεις

Η εξωσωματική γονιμοποίηση θα κάνει θαύματα στο ζευγάρι για να πετύχει τα όνειρα του μωρού του. Τα ήπια προβλήματα των σαλπίγγων μπορούν να επουλωθούν λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων της ορμόνης προγεστερόνης που παράγεται από τον πλακούντα. Ως εκ τούτου, πολλές γυναίκες συλλαμβάνουν φυσικά μετά από ένα μωρό εξωσωματικής γονιμοποίησης. Τα ζευγάρια λοιπόν πρέπει να κατανοήσουν το πρόβλημα και να ενεργήσουν ανάλογα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να γνωρίζετε πότε έχετε ωορρηξία;

Τρόποι για την επίτευξη ισορροπίας για βέλτιστη γυναικεία υγεία

Η εξωσωματική γονιμοποίηση θα πρέπει να είναι η έσχατη λύση

Πώς θα μείνεις έγκυος εύκολα;

Σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες οι λιποβαρείς έναντι των υπέρβαρων γυναικών, σύμφωνα με έρευνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σταματήστε να τρώτε πολύ αν θέλετε μια συγκλονιστική σεξουαλική ζωή

Φαγητό σεξ: Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη σεξουαλική σας ζωή, και αν στοχεύετε σε μια πιο συγκλονιστική σεξουαλική εμπειρία, η μείωση της πρόσληψης τροφής μπορεί να είναι ένας βασικός παράγοντας.

Υπέρταση εγκυμοσύνη: Από το 2010 έως το 2021 παρατηρήθηκε 125% αύξηση

Υπέρταση εγκυμοσύνη: Υπήρξε μια αύξηση στις υπερτασικές διαταραχές της εγκυμοσύνης και στους περισσότερους σχετικούς παράγοντες κινδύνου μεταξύ 2010 και 2021 συνολικά σε ολόκληρο τον πληθυσμό εγκύων των ΗΠΑ.

Δημιουργήθηκαν οι πρώτοι ψηφιακοί οίκοι ανοχής

Ψηφιακοί οίκοι ανοχής: Οι εργαζόμενοι του σεξ πρέπει τώρα να ανταγωνιστούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς ο πρώτος οίκος ανοχής της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο πρωτοπορεί στο μέλλον του σεξ.

Απαιτείται ειδικός έλεγχος για ακριβέστερη διάγνωση ενδομητρίωσης

Ενδομητρίωση: Τα τυπικά διακολπικά και εξωτερικά υπερηχογραφήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βήμα στη διαδικασία διάγνωσης, αλλά υπάρχει μια αυξανόμενη ώθηση ώστε η απεικόνιση να χρησιμοποιείται ως πρώτο εργαλείο για τη διάγνωση.

Close Icon