Σεξουαλική Υγεία

Περιτομή Πέους: Τα υπέρ και τα κατά

Περιτομή Πέους: Τα υπέρ και τα κατά

Περιτομή Πέους: Μολονότι βασίζεται στην προσωπική προτίμηση, η παρουσία ή η έλλειψη της ακροποσθίας έχει κάποια επίδραση στην υγιεινή του οργάνου σας και τη γενικότερη υγεία σας. 

Υπάρχει πραγματικά διαφορά; Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός περιτομημένου και μη περιτομημένου πέους είναι η παρουσία ακροποσθίας γύρω από την κεφαλή του πέους. Μολονότι βασίζεται στην προσωπική προτίμηση, η παρουσία – ή η έλλειψη αυτής – της ακροποσθίας έχει κάποια επίδραση στην υγιεινή και τη γενική υγεία σας. 

1. Επηρεάζει το μέγεθος του πέους;

Μια ακροποσθία μπορεί να κάνει το πέος σας να φαίνεται ελαφρώς πιο ογκώδες όταν είναι χαλαρό. Κατά τη διάρκεια μιας στύσης, η ακροποσθία συρρικνώνεται και σχεδόν εξαφανίζεται, οπότε δεν θα επηρεάσει το μέγεθος του πέους σας όταν είναι όρθιο. Το μέγεθος του πέους σας βασίζεται κυρίως στα γονίδιά σας. Αυτά καθορίζουν τον φαινότυπο ή τη φυσική έκφραση του πέους σας.

2. Επηρεάζει τη συνολική εμφάνιση;

Σε ένα άκοπο πέος, η ακροποσθία πέφτει πάνω από το κεφάλι του πέους σαν κουκούλα όταν δεν είναι όρθιο. Το κεφάλι του πέους σε μεγάλο βαθμό δεν είναι ορατό. Όταν είναι όρθιο, η ακροποσθία αποσύρεται και εκθέτει το κεφάλι. Σε ένα κομμένο πέος, η ακροποσθία απουσιάζει. Αυτό αφήνει έξω τα πάντα, είτε είναι όρθιο είτε όχι. Μπορεί να παρατηρήσετε μια μικρή διαφορά στην υφή του δέρματος όπου αφαιρέθηκε η ακροποσθία.

3. Επηρεάζει την προσέγγισή σας στην υγιεινή;

Ένα άκοπο πέος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στην υγιεινή. Εάν δεν καθαρίζετε τακτικά κάτω από την ακροποσθία, τα βακτήρια, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και το λίπος μπορεί να προκαλέσουν τη συσσώρευση σμήγματος. Το σμήγμα μπορεί να επιδεινώσει τη μυρωδιά του πέους σας και ακόμη και να οδηγήσει σε φλεγμονή των βλεννογόνων και της ακροποσθίας. Αυτό μπορεί να κάνει το τράβηγμα της ακροποσθίας σας δύσκολο ή αδύνατο. Εάν συμβεί αυτό, είναι γνωστό ως φήμωση.

Η φήμωση μπορεί απαιτεί ιατρική βοήθεια εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Σημείωση: Αυτές οι οδηγίες αφορούν μόνο ενήλικες. Πριν από την εφηβεία, μπορεί να είναι δύσκολο να αποσυρθεί πλήρως η ακροποσθία. Δεν πρέπει ποτέ να αποσύρεται βίαια, ακόμη και για καθαρισμό. Ένα κομμένο πέος δεν απαιτεί επιπλέον υγιεινή. Απλά βεβαιωθείτε ότι το πλένετε τακτικά όταν κάνετε μπάνιο. Ωστόσο, το δέρμα του πέους σας μπορεί να είναι πιο πιθανό να στεγνώσει, να χαλάσει ή να ερεθιστεί χωρίς την ακροποσθία. Μπορείτε να το αποτρέψετε φορώντας εσώρουχα χαλαρά και αποφεύγοντας τα σφιχτά παντελόνια.

4. Επηρεάζει τη σεξουαλική ευαισθησία;

Μια μελέτη του 2016 διαπίστωσε ότι για τα μη κομμένα πέη, η ακροποσθία ήταν το μέρος του πέους που ήταν πιο ευαίσθητο στη διέγερση με άγγιγμα. Ωστόσο, η μελέτη διευκρινίζει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η εμπειρία σας κατά τη διάρκεια του σεξ είναι διαφορετική, ανεξάρτητα από το αν είστε κομμένοι ή άκοποι. Μια μελέτη του 2011 ισχυρίζεται ότι οι άντρες με κομμένο πέους ανέφεραν περισσότερα «προβλήματα οργασμού». Αλλά μια απάντηση του 2012 αμφισβητεί αυτόν τον ισχυρισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τι σημαίνουν τα όνειρα σεξουαλικής απιστίας

Πώς δουλεύουν οι χημικές δίαιτες – Προειδοποιήσεις

Η ρουτίνα 5 βημάτων για να έχετε περιποιημένα χέρια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σεξ: Γνωρίζετε την περίοδο που λέμε «μήνα του μέλιτος» σε μία σχέση; Είναι αυτή η εκστατική, τρελά ερωτική περίοδος μιας καινούργιας σχέσης, που το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να σκίζετε τα ρούχα του άλλου και να κάνετε έρωτα 24/7;

Σεξ: Η συζήτηση για τη συγκατάθεση μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζετε

Σεξ και συναίνεση: Πόσο συχνά σκέφτεστε τη συγκατάθεση; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο και απλό. Επομένως δεν αξίζει να το σκεφτούμε πάρα πολύ. Αλλά ως κοινωνία, κατανοούμε πραγματικά την έννοια της συγκατάθεσης και της συναίνεσης;

Τα τρία χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης

Συντροφικές σχέσεις: Τα τρία χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης. Σύμφωνα με τον Walter Riso, ένα ζευγάρι που απολαμβάνει μια πλήρη, ικανοποιητική και ευχάριστη αγάπη απαιτεί την ένωση τριών παραγόντων: επιθυμία ( Έρωτας ), τρυφερότητα (αγάπη) και συμπάθεια( Φιλία ). Κάθε ένα από αυτά τα συστατικά είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού που γνωρίζουμε ως αληθινή αγάπη και διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην εμφάνιση της φυσικής έλξης και στην επακόλουθη ανάπτυξή της στη συγγένεια.

Υπάρχει το ιδανικό ζευγάρι

Το ιδανικό ζευγάρι: Μύθος ή η πραγματικότητα; Τείνουμε να εξιδανικεύουμε τον σύντροφό μας ή τη σχέση μας, με τέτοιο τρόπο ώστε όταν τα πράγματα δεν είναι όπως περιμένουμε, η απόρριψη και η απογοήτευση μπορούν να γίνουν πολύ έντονα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας ορισμός για να βρούμε τον «ιδανικό σύντροφο» και ότι υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν μια σχέση «τέλεια», μόνο για εμάς.

Με πόσους ερωτικούς συντρόφους γινόμαστε ευτυχισμένοι

Σεξ: Όταν η συζήτηση έρχεται στο σεξ, τότε σίγουρα σκεφτόμαστε ότι πρόκειται με βεβαιότητα για μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μας. Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, προφανώς όχι σε επίπεδο επιβίωσης, αλλά σε επίπεδο ποιότητας.

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Ελεύθερη σχέση: Τι σημαίνει αυτή η "συμφωνία". Οι ανοιχτές σχέσεις εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία των συναινετικά μη μονογαμικών σχέσεων. Είναι σχέσεις στις οποίες ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιδιώξουν σεξ, και μερικές φορές συναισθηματικά δεσμά, με άλλους ανθρώπους.