Σεξουαλική Υγεία

Περίοδος: Πώς η διατροφή επηρεάζει τους πόνους της περιόδου;

Περίοδος: Πώς η διατροφή επηρεάζει τους πόνους της περιόδου;

Περίοδος: Μια αλλαγή στη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου της περιόδου, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Βορειοαμερικανικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης.

Μια αλλαγή στη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου της περιόδου, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Βορειοαμερικανικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης, που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου στην Ατλάντα.

Διατροφή και πόνοι περιόδου

Η Serah Sannoh, από το Πανεπιστήμιο Rutgers στο New Brunswick του New Jersey, πραγματοποίησε μια βιβλιογραφική ανασκόπηση για τον εντοπισμό μελετών που αξιολογούν τη σχέση μεταξύ του πόνου της περιόδου και των συγκεκριμένων δίαιτων.

Ο Sannoh διαπίστωσε ότι οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε ζωικά κρέατα, λάδι, σάκχαρα, άλατα και καφέ συνέβαλαν σε αυξημένο κίνδυνο δυσμηνόρροιας. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα προάγουν τη φλεγμονή, ενώ τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τη φλεγμονή. Δεδομένου ότι η αμερικανική διατροφή είναι συνήθως υψηλή σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και καθώς ο πόνος της εμμήνου ρύσεως προκύπτει από φλεγμονή, ο Sannoh πρότεινε ότι μια δίαιτα που εξισορροπεί τα ωμέγα-6 και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να προάγει τη μείωση του πόνου της περιόδου.

«Η δίαιτα είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που συμβάλλουν στα αποτελέσματα της υγείας που συχνά παραβλέπεται», είπε ο Sannoh σε μια δήλωση. «Ελπίζω ότι αυτή η έρευνα μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν έμμηνο ρύση να μειώσουν τον πόνο που βιώνουν και να ρίξει φως στη σημασία των ολιστικών επιλογών θεραπείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το άγχος μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες πρόωρου τοκετού

Μπορεί η παχυσαρκία να είναι μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή;

Στα ψυγεία των φαρμακείων φτάνουν σταδιακά τα αντιγριπικά εμβόλια

Οι ξαφνικές αλλαγές στη διάθεσή μας είναι αναμενόμενες στην εγκυμοσύνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα