Σεξουαλική Υγεία

Ορμόνες: Τροφές που βοηθούν στη βελτίωση των επιπέδων προγεστερόνης

Ορμόνες: Τροφές που βοηθούν στη βελτίωση των επιπέδων προγεστερόνης

Ορμόνες: Μία από τις κύριες ορμόνες που παράγει η ωοθήκη είναι η ορμόνη του φύλου που ονομάζεται προγεστερόνη, μαζί με τα οιστρογόνα.

Οι ορμόνες παίζουν κρίσιμο ρόλο στη ρύθμιση των καθημερινών λειτουργιών. Στην πραγματικότητα, μία από τις κύριες ορμόνες που παράγει η ωοθήκη είναι η ορμόνη του φύλου που ονομάζεται προγεστερόνη, μαζί με τα οιστρογόνα. Οι γυναίκες με χαμηλά επίπεδα προγεστερόνης εμφανίζουν ακανόνιστες περιόδους, χαμηλή λίμπιντο, άγχος, ξύπνημα τη νύχτα, απώλεια οστών και ινοκυστικούς μαστούς (επώδυνους, σβώλους μαστούς). Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αντιμετωπιστούν τα χαμηλά επίπεδα και ένας φυσικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι με την κατανάλωση τροφών που βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων προγεστερόνης, πρόσθεσε.

Γενικά, τα χαμηλά επίπεδα προγεστερόνης σχετίζονται με:

  • στειρότητα,
  • αποβολή,
  • μειωμένη σεξουαλική ορμή,
  • αύξηση βάρους.

Λοιπόν, ποιες είναι μερικές από τις καλές πηγές;

  • Η μπανάνα είναι καλή πηγή μαγνησίου, το οποίο βοηθά στην παραγωγή της ορμόνης προγεστερόνης. Το μαγνήσιο είναι επίσης γνωστό ότι ρυθμίζει την υπόφυση, η οποία με τη σειρά της ρυθμίζει την παραγωγή προγεστερόνης.
  • Τα καρύδια περιέχουν φυτικές στερόλες που μπορούν να διεγείρουν την παραγωγή προγεστερόνης στις γυναίκες. Τα καρύδια είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Β6, η οποία βοηθά επίσης στην αύξηση της παραγωγής προγεστερόνης.
  • Οι μπάμιες είναι μια πλούσια πηγή μαγνησίου και ψευδαργύρου, τα οποία είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την εξισορρόπηση των ορμονών της προγεστερόνης.
  • Οι σπόροι κολοκύθας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, ο οποίος βοηθά στην υποστήριξη της παραγωγής προγεστερόνης.
  • Τα αμύγδαλα είναι πλούσια πηγή μαγνησίου και βιταμίνης Ε, που βοηθούν στην παραγωγή της ορμόνης προγεστερόνης.

Η κατανάλωση τροφών όπως η μπανάνα, το καρύδι και τα αμύγδαλα υποστηρίζουν την παραγωγή ορμονών φύλου από το σώμα που μπορεί να είναι ευεργετικές, αλλά είναι επίσης σημαντικό να διαχειρίζεστε το στρες και να είστε σωματική δραστήριες, κάτι που μπορεί να επηρεάσει επίσης τις ορμόνες του φύλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς επηρεάζει η σεξουαλική σας ζωή τη γενική υγεία σας;

Πιθανές αιτίες που δεν σας ήρθε περίοδος αυτό το μήνα

Τρόποι για την επίτευξη ισορροπίας για βέλτιστη γυναικεία υγεία

Είναι η κορτιζόλη η ορμόνη της μακροζωίας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ερευνητές ανακαλύπτουν νέες, πιο αποτελεσματικές περιπτώσεις για τη θεραπεία της σύφιλης

Hayes: Έχω ένα τεράστιο πάθος για τη σεξουαλική υγεία και ένα σπαστικό ενδιαφέρον για τις μολυσματικές ασθένειες. Αυτή η έρευνα μου επέτρεψε να συνδυάσω αυτά τα δύο ενδιαφέροντα, καθώς η σύφιλη είναι μια ασθένεια που υπάρχει εδώ και αιώνες, αλλά λίγα είναι γνωστά γι' αυτήν λόγω της δυσκολίας καλλιέργειας των βακτηρίων σε εργαστηριακό περιβάλλον. Η ύπαρξη περισσότερων δεδομένων και έρευνας σχετικά με την ασθένεια αποτελεί επιτακτική κλινική ανάγκη.