Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Οργασμός ούρησης: Mπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του ουροποιητικού σας!

Οργασμός ούρησης: Mπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του ουροποιητικού σας!

Οργασμός ούρησης: Όταν κάποιος σκόπιμα κρατά τα ούρα του για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση πίεσης στην ουροδόχο κύστη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε έντονες ευχάριστες αισθήσεις.

Οι οργασμοί ούρησης, είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο. Αυτή η αίσθηση εμφανίζεται όταν κάποιος σκόπιμα κρατά τα ούρα του για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση πίεσης στην ουροδόχο κύστη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε έντονες ευχάριστες αισθήσεις όταν τελικά απελευθερώσει τα ούρα του. Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να θεωρούν ότι ο οργασμός ούρησης είναι μια ευχάριστη εμπειρία, υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι και παρενέργειες που σχετίζονται με αυτήν την πρακτική, ιδιαίτερα όταν γίνεται τακτικά.

Πώς λειτουργούν αυτού του είδους οργασμοί;

«Όταν η κύστη γεμίζει υπερβολικά, η πίεση μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τα όργανα αλλά και την κλειτορίδα. Η ξαφνική απελευθέρωση αυτής της πίεσης μπορεί να πυροδοτήσει τα νεύρα της ουροδόχου κύστης, οδηγώντας σε οργασμού», λέει ο Δρ Bhoopat Singh Bhati, Senior Consultant Ουρολόγος και Ανδρολόγος, Ruby Hall Clinic. Όταν τα ούρα συγκρατούνται στην ουροδόχο κύστη, αυξάνουν την πίεση και τεντώνουν τα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης. Αυτή η πίεση μπορεί να διεγείρει τα νεύρα στην ουροδόχο κύστη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που στέλνουν σήματα στον εγκέφαλο για σεξουαλική διέγερση. Όταν το άτομο απελευθερώνει τελικά τα ούρα του, η απελευθέρωση της πίεσης μπορεί να προκαλέσει μια ευχάριστη αίσθηση που ορισμένοι περιγράφουν ως οργασμό.

Ποιες είναι οι παρενέργειες του οργασμού ούρησης;

Παρόλο που αυτό ό τύπος οργασμού μπορεί να ακούγεται πολύ καλός, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους αυτή η πρακτική μπορεί να μην είναι η καλύτερη για την υγεία του ουροποιητικού σας:

1. Ουρολοίμωξη
Ένας από τους πιο σημαντικούς κινδύνους είναι η πιθανότητα για ουρολοιμώξεις (UTIs). Όταν τα ούρα κάθονται στην ουροδόχο κύστη για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, μπορούν να αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε λοιμώξεις. Τα συμπτώματα μιας ουρολοίμωξης μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο ή κάψιμο κατά την ούρηση, συχνή ανάγκη για ούρηση και πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα.

2. Βλάβη στους μυς της ουροδόχου κύστης
Μια άλλη πιθανή παρενέργεια των αερίων κατούρησης είναι η βλάβη στους μυς της ουροδόχου κύστης. Όταν η κύστη τεντώνεται τακτικά στα όριά της, μπορεί να αποδυναμώσει τους μύες που ελέγχουν την ούρηση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα της ουροδόχου κύστης.

3. Προβλήματα στα νεφρά
Το να κρατάτε τα ούρα για πολύ καιρό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στα νεφρά. «Τα νεφρά φιλτράρουν τα απόβλητα και τα υπερβολικά υγρά από το αίμα και παράγουν ούρα. Όταν τα ούρα κρατούνται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορούν να επανέλθουν στα νεφρά και να προκαλέσουν βλάβη με την πάροδο του χρόνου», λέει ο Δρ Σινγκ. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νεφρικές λοιμώξεις , πέτρες στα νεφρά ή ακόμα και νεφρική ανεπάρκεια σε σοβαρές περιπτώσεις.

4. Ακράτεια
Η καθυστέρηση της ούρησης μπορεί να οδηγήσει σε ανερχόμενα βακτήρια εάν δεν ξεπλυθούν. «Αυτά τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στην στείρα κύστη, προκαλώντας διάφορες ενοχλήσεις και δυσλειτουργία των νεφρών, καθώς και ακράτεια , η οποία είναι απώλεια ελέγχου της ουροδόχου κύστης», λέει ο Δρ Singh. Ως αποτέλεσμα, η ακράτεια μπορεί να αναπτυχθεί όταν ο μυς της ουροδόχου κύστης χρησιμοποιείται υπερβολικά σε σημείο μη επιστροφής με την πάροδο του χρόνου.

Εάν αντιμετωπίζετε πόνο, δυσφορία ή ασυνήθιστα συμπτώματα που σχετίζονται με το ουροποιητικό σας σύστημα, είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν επαγγελματία υγείας για να αποκλείσετε τυχόν υποκείμενες παθήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η εργασία από το σπίτι φέρνει προβλήματα στην ουροδόχο κύστη

Γιατί οι ασκήσεις Kegel δεν είναι πάντα η απάντηση

Η γυναικεία ακράτεια αντιμετωπίζεται με επέμβαση

Είναι οι συχνές ουρολοιμώξεις σημάδι καρκίνου της ουροδόχου κύστης;

Επώδυνο σεξ & άλλα συμπτώματα που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για να έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο;

Γάμος σεξ: Η συχνότητα του σεξ σε έναν γάμο είναι ένα θέμα που συχνά συγκεντρώνει την προσοχή, αλλά δεν υπάρχει μια ενιαία απάντηση για το πόσο συχνά τα ζευγάρια πρέπει να έχουν σε σεξουαλική δραστηριότητα

Τι μπορεί να μειώσει την ουλίτιδα που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη;

Στοματική υγεία: «Μέσα από τη μελέτη μας, διαπιστώσαμε ότι η θεραπεία της ουλίτιδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού», ανέφεραν οι ερευνητές.

Γιατί ο καρδιακός κίνδυνος των γυναικών αυξάνεται μετά την εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Τα συμπτώματα των γυναικών κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής είναι πιο πιθανό να περιλαμβάνουν ζάλη, κόπωση και ναυτία, αλλά οι γυναίκες είναι επίσης πιο πιθανό να απορρίψουν τον πόνο στο στήθος ως δυσπεψία ή υπερένταση.

Close Icon