Σεξουαλική Υγεία

Οργασμός και σεξ: Έτσι θα πετύχετε την κορύφωση

Οργασμός και σεξ: Έτσι θα πετύχετε την κορύφωση

Οργασμός και σεξ: Ο οργασμός είναι αυτό που συμβαίνει όταν φτάσετε στην σεξουαλική διέγερση ,κατά την οποία η πίεση στο σώμα και στα γεννητικά όργανα απελευθερώνεται.

Τη στιγμή που ένα άτομο βρίσκεται σε οργασμό στο σώμα του δημιουργούνται πολλές και διαφορετικές αλλαγές οι οποίες συμβάλουν στο να νιώσει μεγαλύτερη απόλαυση.

Πιο συγκεκριμένα θα αναφέρουμε παρακάτω σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο έχει έρθει σε οργασμό και τα οποία είναι κοινά για όλους τους ανθρώπους.

Σημάδια οργασμού

  • Θα νιώσετε ένα έντονο,  και πολύ ευχάριστο συναίσθημα τόσο στα γεννητικά σας όργανα όσο και σε όλο το σώμα σας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μύες του κόλπου ή του πέους σας ,η και του πρώκτου σας , συστέλλονται (συμπίεση) περίπου μία φορά το δευτερόλεπτο, 5-8 φορές. Ακόμα παρατηρείται αύξηση στους καρδιακούς μυς.
  • Κατά τη διάρκεια ενός οργασμού, το πέος σας  βγάζει μικρή ποσότητα σπέρματος την λεγόμενη  εκσπερμάτωση. Σπάνια μπορεί να έχετε οργασμό χωρίς εκσπερμάτιση ή εκσπερμάτιση χωρίς οργασμό, αν και συνήθως ταυτίζονται.
  • Είναι σύνηθες ο κόλπος να βρέχεται  πριν  η και κατά τη διάρκεια ενός οργασμού.  Επίσης είναι πιθανό ένα διαφορετικό υγρό να στάζει έξω από τον αιδοίο σας πριν ή κατά τη διάρκεια ενός οργασμού .
  • Αφού τελειώσει ένας οργασμός, η κλειτορίδα σας ή το πέος σας μπορεί να αισθάνονται πολύ ευαίσθητα και ένα άγγιγμα να σας είναι πολύ δυσάρεστο.

  • Μπορεί να βρίσκεστε σε «σεξουαλική έξαψη» σε μέρη όπως το στήθος, ο λαιμός και το πρόσωπό. Θα το καταλάβετε επειδή γίνεται αλλαγή χρώματος σε αυτά τα σημεία για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
  • Οι οργασμοί απελευθερώνουν ενδορφίνες (ορμόνες που νιώθουν καλά), οπότε μπορεί να αισθάνεστε υπνηλία, χαλαροί και χαρούμενοι στη συνέχεια, γι αυτό αν έχετε πρόβλημα αυπνίας κάντε σεξ και μετά θα δείτε πόσο χαλαροί θα είστε.

Οι οργασμοί δεν είνα το ίδιο απολαυστικοί για κάθε άτομο , αφού άλλοι τους βιώνουν πιο έντονους, άλλοι πιο ήπιους και άλλοι κάπου στη μέση.  Η διαφορά αυτοί οφείλεται στα εξής:

  1. πόσο σεξουαλικά ερεθισμένοι είστε
  2. Πόση σεξουαλική ένταση δημιουργήσατε πριν από τον οργασμό σας.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για τον οργασμό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πολλαπλή σκλήρυνση: Εγκρίθηκε η πρώτη αυτό χορηγούμενη θεραπεία

Aurora nails: Η απόλυτη τάση για τα νύχια

Καρδιακές παθήσεις πρόληψη: Έτσι θα έχετε υγιή εγκυμοσύνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».