Σεξουαλική Υγεία

Οργασμός: Εμμένοντας σε αυτόν μπορεί να βλάψουμε τη σεξουαλική μας ζωή

Οργασμός: Εμμένοντας σε αυτόν μπορεί να βλάψουμε τη σεξουαλική μας ζωή

Οργασμός: Ο οργασμός δεν είναι το παν, όπως μας συμβουλεύουν οι ειδικοί και μας προτρέπουν να συνδεθούμε με το σύντροφό μας, αλλά και με τον εαυτό μας αυτοϊκανοποιώντας τον.

«Υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση σήμερα να έχουμε οργασμούς, αλλά και να μας προσφέρονται κάθε φορά που κάνουμε σεξ, που όταν αυτό δε συμβαίνει, αισθανόμαστε τρομερή απογοήτευση», αναφέρει η ψυχοσεξολόγος και διευθύντρια της κλινικής Havelock στο Λονδίνο Dr Karen Gurney, και προσθέτει: «Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι κάνουμε κακό σεξ εάν ο οργασμός απουσιάζει. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι για τους οποίους επιλέγουμε να είμαστε σεξουαλικά ενεργοί: επιθυμία για οικειότητα, ενθουσιασμός, σύνδεση, πλήξη, τόνωση της αυτοπεποίθησης.

Πολλά από αυτά τα κίνητρα μπορούν να μας χαρίσουν μεγάλη ευχαρίστηση χωρίς καν να πλησιάσουμε στην κορύφωση». Η Laura Beltran, ψυχολόγος, σεξολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Les Femmes et leur Sexe (Οι γυναίκες και το φύλο τους, εκδ. Payot) επιβεβαιώνει: «Ο οργασμός ως αυτοσκοπός είναι κάτι που έχει επιβληθεί εδώ και αρκετό καιρό. Έχει κυριαρχήσει, δυστυχώς, η ιδέα ότι μια φυσιολογική σεξουαλικότητα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτόν».

Ωστόσο, κάνοντας τον οργασμό απόλυτο κυρίαρχο στο σεξουαλικό μας χάρτη, χάσαμε την ουσία. Ποια είναι αυτή; Το ίδιο το σεξ. Η ιδανική σωματική επικοινωνία. Η διερεύνηση, η διέγερση, ο πειραματισμός, η απόλυτη ελευθερία, η υγρή ένωση που μπορεί να συμβεί ανάμεσα σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους. Η Julia Pietri, η δημιουργός και διαχειρίστρια του φεμινιστικού λογαριασμού Gang du Clito (“Συμμορία της Κλειτορίδας”) βάζει μια άλλη παράμετρο στο θέμα της απουσίας του οργασμού από τη σεξουαλική ζωή μας: «Μην ξεχνάμε ότι η πηγή του, η κλειτορίδα, δεν είχε αναλυθεί ως όργανο πριν από το 1998, οπότε είναι φυσιολογικό να μην ξέρουμε ακόμη πώς να την ικανοποιήσουμε. Ο οργασμός είναι μια πολύ “νέα επιστήμη”».

Η Emily Nagoski συγγραφέας του best seller Come as you Are (Έλα όπως είσαι, εκδ. Simon & Schuster) μας δείχνει το δρόμο: «Ο οργασμός δεν είναι ο στόχος. Στόχος είναι η ευχαρίστηση. Και αν νιώσουμε την ευχαρίστηση, τότε ο οργασμός θα έρθει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς εξηγείται ο πονοκέφαλος μετά τη σεξουαλική επαφή

Τα τρία είδη οργασμού των γυναικών

Γιατί πονάς κατά τη διάρκεια της ερωτικής ολοκλήρωσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».