Σεξουαλική Υγεία

One night stand: Αξίζει να δοκιμάσετε την σχέση μιας βραδιάς και κάτω από ποιες προϋποθέσεις;

One night stand: Αξίζει να δοκιμάσετε την σχέση μιας βραδιάς και κάτω από ποιες προϋποθέσεις;

One night stand: Το να ξυπνάτε δίπλα σε έναν άγνωστο με τον οποίο έχετε μόλις συνευρεθεί ερωτικά είναι μια από τις πιο αμήχανες εμπειρίες που θα συναντήσετε ποτέ.

Το να ξυπνάτε δίπλα σε έναν άγνωστο με τον οποίο έχετε μόλις συνευρεθεί ερωτικά είναι μια από τις πιο αμήχανες εμπειρίες που θα συναντήσετε ποτέ. Σίγουρα, χθες το βράδυ δεν νιώθατε ξένοι. Οι δυο σας, στιγμιαία, ήσασταν πολύ δεμένοι. Αλλά το επόμενο πρωί, όταν γυρνάτε και σκέφτεστε πώς είναι το όνομα του παρτενέρ σας, τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται λίγο διαφορετικά. Μετανιώνετε αμέσως για όλες τις επιλογές που κάνατε χθες το βράδυ και αρχίζετε να ανησυχείτε για το τι μπορεί να κάνατε. Όπως όλα στη ζωή, έτσι και τα one night stands έχουν τα υπέρ και τα κατά τους.

Ορίστε μερικά θετικά που το αποδεικνύουν

Ας ξεκινήσουμε με τα υπέρ του one night stand. Αρχικά, πρόκειται για σεξ χωρίς συναισθηματική εμπλοκή. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, ειδικά όταν δεν βρίσκεστε σε φάση στη ζωή σας να αφιερώσετε πολύ χρόνο. Επιπλέον, κάνετε εκπληκτικό σεξ. Ο λόγος είναι πως δεν έχετε ενοχές ή ενδοιασμούς. Εξασκείτε κάθε στάση που πάντα θέλατε να κάνετε, ενώ είστε ανοιχτοί με τις επιθυμίες σας. Δεν χωράνε συμβιβασμοί σε αυτού του είδους τις ερωτικές συνευρέσεις. Άλλωστε, η αιτία που σας οδήγησε στο one night stand είναι η απόλαυση που λαχταράτε.

Δεν ντρέπεστε, καθώς δεν γνωρίζετε το άτομο με τον οποίο έρχεστε κοντά. Αυτό σας κάνει να αισθάνεστε απελευθερωμένοι από οποιοδήποτε taboo θα μπορούσε να σας κρατήσει πίσω. Δεν σας ενδιαφέρει αν κάποιος παρεξηγήσει τις πράξεις ή τις σκέψεις σας. Κάνετε αυτό που νιώθετε και αυτό σας ανακουφίζει, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Τέλος, το one night stand είναι σε κάθε περίπτωση μια ενίσχυση της αυτοπεποίθησής σας. Σας επέλεξε ο ερωτικός σας σύντροφος με βάση την θελκτικότητά σας και τα sexy vibes που εκπέμπετε. Πώς μπορεί να σας αφήνει ασυγκίνητους κάτι τέτοιο;

Και ποια είναι τα κατά;

Όπως καθετί λοιπόν στη ζωή, το one night stand έχει επίσης ορισμένα μειονεκτήματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Ξεκινώντας, ένα ρίσκο που παίρνετε πάντοτε είναι η πιθανότητα να έρθετε αντιμέτωποι με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) με κάποιον καινούριο παρτενέρ ερωτικό. Γι’ αυτό και είναι επιβεβλημένο να χρησιμοποιείτε ΠΑΝΤΑ προφυλάξεις. Επιπλέον, πολλοί δένονται μετά από την ερωτική επαφή. Συνεπώς, ακόμη και αν ξεκινήσετε πιστεύοντας πως θα είναι μια καθαρά σαρκική σχέση της μιας βραδιάς, ενδέχεται να θέλετε περισσότερα στην πορεία.

Μιας και δε γνωρίζετε τον άνθρωπο με τον οποίο πρόκειται να κάνετε σεξ, ίσως αντιμετωπίσετε ορισμένες παράξενες στιγμές αμηχανίας. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει το στοιχείο της οικειότητας. Επίσης, μια τέτοια πράξη ενδέχεται να σας γίνει συνήθεια. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορεί να είναι μια βιώσιμη λύση για εσάς μακροπρόθεσμα. Σκεφτείτε τι στερείστε στο θέμα της σχέσης. Όπως και νά’χει, ένα μείον ακόμη είναι η πιθανότητα ο παρτενέρ σας να θέλει περισσότερα και εσείς όχι. Πρόκειται για ένα ζήτημα που θα πρέπει να προβάρετε πώς θα αντιμετωπίσετε.

Ζυγίστε λοιπόν τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματα του one night stand. Αν θεωρείτε πως σας καλύπτει, δοκιμάστε το. Αν όχι, μην πιέζεστε για οποιονδήποτε λόγο. Εξάλλου, να θυμάστε πάντα πως η ζωή είναι δική σας και μόνο εσείς πρέπει να αποφασίζετε για την ερωτική σας ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ρόλος της κλειτορίδας στον οργασμό των γυναικών

Απολαύστε μια νέα σεξουαλική σύνδεση με τον σύντροφό σας

Ειδικές ασκήσεις για τη βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής

Οι αλλαγές στην εμμηνόπαυση δεν χρειάζεται απαραίτητα να "πειράξουν" τη σεξουαλική σας ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το σεξ με βηματοδότη είναι απολύτως ασφαλές

Βηματοδότης σεξ: Όταν οι άνδρες και οι γυναίκες παρουσιάζουν σημάδια καρδιακού προβλήματος, η απάντηση μπορεί να είναι ένας βηματοδότης ή ένας εμφυτεύσιμος απινιδωτής καρδιομετατροπής (ICD).

Είναι τελικά το πέος μυς ή όργανο;

Μύες πέος: Το πέος δεν μοιάζει με τα περισσότερα άλλα μέρη του ανθρώπινου σώματος, καθώς μπορεί να πάρει  διαφορετικά σχήματα και μορφές μέσα σε λίγα λεπτά. 

Τι είναι η πολυγαμία και πόσο συχνή είναι;

Πολυγαμία: Η πολυγαμία είναι μια πολύπλοκη και πολιτισμικά διαφοροποιημένη πρακτική που αντανακλά την ποικιλομορφία των ανθρώπινων σχέσεων και των συζυγικών ρυθμίσεων.

Πώς να κάνετε σεξ κατά το 1ο, 2ο και 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης;

Σεξ εγκυμοσύνη: Για πολλούς, το σεξ και η εγκυμοσύνη δεν πάνε μαζί. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που τρομάζουν τα ζευγάρια για την έκβασή του. 

Τι γίνεται αν δεν έχετε όρεξη για σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εγκυμοσύνη σεξ: Αγάπη, φροντίδα, στοργή που πλημμυρίζουν οι σύντροφοι ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τόσο κρίσιμης όσο η σωστή διατροφή και οι προγεννητικές βιταμίνες που συνιστάται να παίρνει η μητέρα.