Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Οι γυναίκες άνω των 60 έχουν πιο ικανοποιητικούς οργασμούς από ποτέ

Οι γυναίκες άνω των 60 έχουν πιο ικανοποιητικούς οργασμούς από ποτέ

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, πολλές ηλικιωμένες γυναίκες δεν είναι μόνο σεξουαλικά ενεργές, αλλά προφανώς απολαμβάνουν τους καλύτερους οργασμούς της ζωής τους.

Οι ταινίες, η τηλεόραση και άλλες ιστορίες ψυχαγωγίας δεν δίνουν πάντα την πιο ακριβή εικόνα της σεξουαλικής ευχαρίστησης για τις γυναίκες μετά τα 60. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Ινστιτούτο Kinsey σε συνεργασία με το Cosmopolitan, πολλές ηλικιωμένες γυναίκες δεν είναι μόνο σεξουαλικά ενεργές, αλλά προφανώς απολαμβάνουν τους καλύτερους οργασμούς της ζωής τους.

Η έρευνα χρησιμοποίησε ένα εθνικό δημογραφικά αντιπροσωπευτικό δείγμα 3.001 γυναικών στις ΗΠΑ. Σχεδόν τα τρία τέταρτα από αυτούς ανέφεραν ότι η ηλικία δεν είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα του οργασμού τους. Το 20% είπε ότι οργασμός είναι πιο ικανοποιητικός από ποτέ και το 57% είπε ότι κορυφώνεται με τους συντρόφους του πάντα ή σχεδόν πάντα. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι σχεδόν το 40% των γυναικών άνω των 60 έχουν τη διάθεση τόσο συχνά όσο πριν από 10 χρόνια, κάτι που είναι εκπληκτικό, επειδή οι οργασμοί, εκτός από το προφανές, φέρνουν τόσα πολλά προνόμια στο τραπέζι.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από το Prevention, τα οφέλη του οργασμού περιλαμβάνουν βελτιωμένη διάθεση, ύπνο και αυτοπεποίθηση στο σώμα. Μπορούν επίσης να μειώσουν το άγχος, να σας αφήσουν μια ρόδινη λάμψη και να ενισχύσουν τόσο τη σχέση σας όσο και το πυελικό έδαφος. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2016 διαπίστωσε ότι τα αποτελέσματα των οργασμών έπαιξαν ρόλο στις προτιμήσεις του συντρόφου και στην οικοδόμηση προσωπικών συνδέσεων, χάρη στους νευροδιαβιβαστές που απελευθερώνονται στην κορύφωση.

Και ενώ όλα αυτά είναι ενθαρρυντικές πληροφορίες, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο ορισμός του καθενός για την ευχαρίστηση είναι διαφορετικός, επειδή κάθε σώμα είναι διαφορετικό, επομένως οποιαδήποτε δεδομένα σχετικά με τους οργασμούς και τα παρόμοια είναι, από τη φύση τους, λίγο λοξά. Οι ορμονικές διακυμάνσεις που έρχονται με την ηλικία (κοιτάζοντάς σας, εμμηνόπαυση) μπορεί επίσης να περιπλέξουν τα πράγματα. Το λέμε για να πούμε, αν η σεξουαλική σας ζωή δεν μοιάζει με τα παραπάνω, μην αποθαρρύνεστε. Αν το θέλετε, ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνετε προτεραιότητα — ποτέ δεν είναι αργά.

Ίσως ξεκινήσeτε εκπαιδεύοντας τον εαυτό σας στις καλύτερες στάσεις σεξ για μέγιστη ευχαρίστηση ή επενδύστε σε έναν δονητή (που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ή χωρίς σύντροφο!). Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, μπορείτε επίσης να μάθετε πώς να βρίσκετε το σημείο G σας για νέα και αυξημένη αίσθηση. Απλώς θυμηθείτε ότι ο καθένας πετυχαίνει οργασμό διαφορετικά – για παράδειγμα, μια μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι μόνο το 18% των συμμετεχόντων είπε ότι η διείσδυση από μόνη της ήταν αρκετή για να τους φτάσει στη γραμμή του τερματισμού. Έτσι, η πλοήγηση στον οργασμό ειδικά με την ηλικία  πιθανότατα θα απαιτήσει δοκιμές, και αυτό είναι εντάξει. Το ταξίδι μπορεί να είναι εξίσου διασκεδαστικό με τον προορισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι διαφορές στην αίσθηση του σεξ μεταξύ ανδρών και γυναικών

Ποιες είναι οι σεξουαλικές στάσεις που προτιμούν οι περισσότερες γυναίκες;

Πρωινό σεξ: Ένα υπέροχο ξεκίνημα για την ημέρα σας

Sex tips για τους τελειομανείς που θέλουν τα πάντα στην εντέλεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

HIV: Οι Αμερικανοί που νοσούν ζουν περισσότερο, αλλά οι κρατικές δαπάνες δεν συμβαδίζουν

HIV: Μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό που οι ερευνητές αποκαλούν «διπλό στίγμα» της ηλικίας και της προκατάληψης κατά του HIV. Έχουν επίσης υψηλά ποσοστά άγχους, κατάθλιψης και διαταραχών χρήσης ουσιών.

Η αποχή από το σεξ προκαλεί υπογονιμότητα;

Γονιμότητα :Η αποχή από τη σεξουαλική επαφή δεν προκαλεί από μόνη της υπογονιμότητα. Εναλλακτικά, μπορεί να επηρεάσει ελαφρώς την ποιότητα του σπέρματος ανάλογα με τη διάρκεια της αποχής και την προϋπάρχουσα γονιμότητα του άνδρα.

Close Icon