Σεξουαλική Υγεία

Νότια Αφρική: Τα υψηλότερα ποσοστά HIV/AIDS παγκοσμίως

Νότια Αφρική: Τα υψηλότερα ποσοστά HIV/AIDS παγκοσμίως

Νότια Αφρική: Δυστυχώς η τόσο αναγκαία εστίαση στη σεξουαλική υγεία στη Νότια Αφρική έχει επισκιαστεί από τη συζήτηση για την πανδημία της Covid.

Δυστυχώς, η τόσο αναγκαία εστίαση στη σεξουαλική υγεία στη Νότια Αφρική έχει επισκιαστεί από τη συζήτηση για την πανδημία της Covid και απαιτούνται επειγόντως ανανεωμένες προσπάθειες για να ξεκινήσει η διαδικασία. Αν δεν γίνει αυτό, είναι πιθανό να επιδεινώσει τα τρέχοντα προβλήματα συστολής και μετάδοσης και να οδηγήσει σε μια νέα γενιά ταλαιπωρίας και εξουθένωσης – και το ανθρωπιστικό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος θα είναι δύσκολο να αντεπεξέλθει. Το ότι το ζήτημα της σεξουαλικής υγείας έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ατζέντα είναι κατανοητό, δεδομένης της παγκόσμιας φύσης του ιού και της ανάγκης διαχείρισης και περιορισμού του.

Νότια Αφρική: Τα υψηλότερα ποσοστά HIV/AIDS παγκοσμίως

Αλλά αυτό σημαίνει ότι άλλες συζητήσεις σχετικά με τη σεξουαλική υγεία έχουν παραμεληθεί. Η Νότια Αφρική έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά HIV/AIDS στον κόσμο και υπάρχουν πολύτιμα προγράμματα και πρωτοβουλίες για την αύξηση της πρόσβασης στην εκπαίδευση σεξουαλικής υγείας και στην πρόληψη και θεραπεία του HIV/AIDS, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για πιο ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη σεξουαλική επαφή προγράμματα και υλικό αγωγής υγείας.

Αυτό είναι ευθύνη τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Επί του παρόντος, οι ευάλωτοι πληθυσμοί μένουν χωρίς πρόσβαση τόσο σε πληροφορίες όσο και σε υπηρεσίες και είναι σημαντικό να γίνει μια νέα έκκληση πολλών φορέων για αυξημένη φωνή στη διακυβέρνηση της σεξουαλικής υγείας, ώστε να διασφαλιστεί ότι στους περιθωριοποιημένους θα δοθεί η προσοχή και η υποστήριξη που χρειάζονται. Η σημασία αυτού του ζητήματος σε αυτή τη συγκυρία δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί και για να αναζωπυρωθεί η συζήτηση πρέπει να αναγνωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα υποκείμενα ζητήματα που οδήγησαν στην τρέχουσα κατάσταση.

  • Το πρώτο είναι η έλλειψη τακτικής πρόσβασης σε ολοκληρωμένη εκπαίδευση σεξουαλικής υγείας.
  • Επιπλέον, υπάρχει έλλειψη γενικής κατανόησης και ευαισθητοποίησης που μπορεί να οδηγήσει σε στίγμα και διακρίσεις.
  • Τρίτον, εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη ενός περιεκτικού και ασφαλούς χώρου για συνομιλίες σχετικά με το θέμα και αυτό σημαίνει τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι μπορούν να μιλούν ανοιχτά για τη σεξουαλική υγεία χωρίς να φοβούνται την κρίση ή τις διακρίσεις.
  • Τέλος, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι υποστηρίζουμε και υποστηρίζουμε όσους πλήττονται από ζητήματα σεξουαλικής υγείας και ότι τα άτομα και οι κοινότητες θα πρέπει να έχουν επαρκή πρόσβαση σε υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας, εκπαίδευση και πόρους.

Τι θα συμβεί στο μέλλον

Λοιπόν, υπάρχει σχέδιο; Κάλεσμα για δράση; Τώρα που φαινομενικά ξεπερνάμε τα χειρότερα της πανδημίας, χρειαζόμαστε καλύτερες εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού που επικεντρώνονται σε θέματα σεξουαλικής υγείας όπως το HIV/AIDS και οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Οι προσπάθειες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να ενταθούν για τη διάδοση ακριβών πληροφοριών σχετικά με τη σεξουαλική υγεία και τη συμμετοχή σε συζητήσεις με νέους.

Χρειάζεται περισσότερη δουλειά για την άσκηση πίεσης για πολιτικές και νόμους που προστατεύουν τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων, καθώς και για την υπεράσπιση της καλύτερης πρόσβασης σε πόρους και υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας. Μόνο με την ενθάρρυνση ανοιχτών συζητήσεων με σεβασμό σχετικά με τη σεξουαλικότητα στην οικογένεια, την κοινότητα και τον εργασιακό χώρο θα σημειωθεί οποιαδήποτε πρόοδος. Ένα κρίσιμο μέρος αυτής της διαδικασίας είναι να βεβαιωθείτε ότι οι δοκιμές είναι άμεσα διαθέσιμες και διεξάγονται απρόσκοπτα, με εύκολη πρόσβαση στα αποτελέσματα.

Αυτό βοηθά στην έγκαιρη ανίχνευση πιθανών προβλημάτων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα και ταχύτερες θεραπείες. Η έγκαιρη ανίχνευση συμβάλλει επίσης στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης και διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι λαμβάνουν τις κατάλληλες θεραπείες για τυχόν λοιμώξεις που μπορεί να έχουν. Οι δοκιμές συμβάλλουν επίσης στη μείωση του στίγματος γύρω από ζητήματα σεξουαλικής υγείας και βοηθά τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο άνετα μιλώντας για αυτά. Στο σημερινό ταχέως εξελισσόμενο και προηγμένο ιατροτεχνολογικό περιβάλλον, η έγκαιρη ανίχνευση υποβοηθείται από γρήγορες δοκιμές, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερα αποτελέσματα και λιγότερους θανάτους.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ιός HIV, η ηπατίτιδα Β και η ηπατίτιδα C μπορούν να ανιχνευθούν από μία μόνο σταγόνα αίματος, σύμφωνα με μελέτη

Έναρξη Εθνικού Μητρώου Ασθενών με HIV

Τα άτομα που ζουν με HIV διατρέχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης και αυτοκτονίας

Ποια είναι τα τρία στάδια του ιού HIV;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε σεξ κατά το 1ο, 2ο και 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης;

Σεξ εγκυμοσύνη: Για πολλούς, το σεξ και η εγκυμοσύνη δεν πάνε μαζί. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που τρομάζουν τα ζευγάρια για την έκβασή του. 

Τι γίνεται αν δεν έχετε όρεξη για σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εγκυμοσύνη σεξ: Αγάπη, φροντίδα, στοργή που πλημμυρίζουν οι σύντροφοι ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τόσο κρίσιμης όσο η σωστή διατροφή και οι προγεννητικές βιταμίνες που συνιστάται να παίρνει η μητέρα. 

Πώς μπορείτε να πείτε "σ' αγαπώ"στον σύντροφό σας;

Αγάπη: Το να λέτε «σ’ αγαπώ» είναι σημαντικό, αλλά το να δείχνετε την αγάπη σας μέσω των πράξεων και των συμπεριφορών σας είναι εξίσου απαραίτητο για τη διατήρηση μιας στοργικής και υγιούς σχέσης.

Η βιομηχανία σεξουαλικής ευημερίας απολαμβάνει τις διογκούμενες πωλήσεις

Ένα θετικό πράγμα που προέκυψε από την COVID ήταν ότι έβαλε την αυτοφροντίδα στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων μας". Τα αξεσουάρ σεξουαλικών παιχνιδιών αντιπροσωπεύουν πλέον το ένα τέταρτο των πωλήσεων της Coco de Mer. Από την αύξηση κατά πέντε τοις εκατό ετησίως πριν από το COVID, η παγκόσμια αγορά αυξήθηκε κατά 50 τοις εκατό μεταξύ 2019 και 2021, δήλωσε η PwC.