Σεξουαλική Υγεία

Νόσος Περονί: Τα συμπτώματα της νόσου Περονί – Πότε να δείτε γιατρό

Νόσος Περονί: Τα συμπτώματα της νόσου Περονί – Πότε να δείτε γιατρό

Νόσος Περονί: Επισκεφθείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό, εάν παρατηρήσετε σημεία ή συμπτώματα της νόσου Περονί. Η έγκαιρη θεραπεία σας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα ή/και να αποτρέψετε τη νόσο από το να επιδεινωθεί. 

Η νόσος Περονί (Peyronie) είναι μια μη καρκινική κατάσταση που οφείλεται σε ινώδη ιστό που αναπτύσσεται στο πέος και προκαλεί πεϊκές κάμψεις και οδυνηρές στύσεις. Το πέος ποικίλλει σε σχήμα και μέγεθος και η μη ευθεία στύση δεν είναι απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Ωστόσο, η νόσος Peyronie προκαλεί σημαντική πεϊκή κάμψη ή/και πόνο σε μερικούς άνδρες. Αυτό μπορεί να σας εμποδίσει να κάνετε σεξ ή να δυσκολευτείτε να έχετε και να διατηρήσετε τη στύση (στυτική δυσλειτουργία). Για πολλούς άνδρες, η νόσος Peyronie προκαλεί επίσης άγχος. Η μείωση του πεϊκού μήκους είναι μια άλλη κοινή ανησυχία.

Η νόσος Peyronie σπάνια εξαφανίζεται μόνη της. Στους περισσότερους άνδρες με νόσο του Peyronie, η κατάσταση θα παραμείνει όπως είναι ή θα επιδεινωθεί. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία μπορεί να αποτρέψει την επιδείνωση ή ακόμη και να βελτιώσει τα συμπτωμάτα της νόσου.

Ποια είναι τα συνηθέστερα συμπτώματα της νόσου Περονί

Τα συμπτώματα της νόσου Peyronie μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά ή να αναπτυχθούν σταδιακά. Τα πιο συνηθισμένα περιλαμβάνουν:

  • Ινώδης ιστός

Ο ινώδης ιστός που σχετίζεται με τη νόσο Peyronie – ονομάζεται πλάκα αλλά διαφέρει από την πλάκα που μπορεί να συσσωρευτεί στα αιμοφόρα αγγεία – μπορεί να γίνει αισθητός κάτω από το δέρμα του πέους ως επίπεδoι σβώλοι ή ζώνες σκληρού ιστού.

  • Μια σημαντική κάμψη στο πέος

Το πέος σας μπορεί να κάμπτει προς τα πάνω ή προς τα κάτω ή προς τη μία πλευρά.

  • Προβλήματα στύσης

Η νόσος Peyronie μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία. Συχνά οι άνδρες αναφέρουν συπτώματα στυτικής δυσλειτουργίας πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων της νόσου Peyronie.

  • Μείωση του πεϊκού μήκους

Το μήκος του πέους σας μπορεί να μειωθεί.

  • Πόνος

Μπορεί να έχετε πόνο στο πέος, με ή χωρίς στύση.

  • Άλλη παραμόρφωση του πέους

Η κάμψη και η μείωση του πέους που σχετίζονται με τη νόσο Peyronie μπορεί σταδιακά να επιδεινωθούν. Σε κάποιο σημείο, ωστόσο, η κατάσταση σταθεροποιείται συνήθως μετά από τρεις έως 12 μήνες περίπου.

Ο πόνος κατά τη διάρκεια των στύσεων συνήθως βελτιώνεται εντός ενός έως δύο ετών, αλλά ο ινώδης ιστός, η μείωση του πεϊκού μήκους και η κάμψη συχνά παραμένουν. Σε ορισμένους άνδρες, τόσο η κάμψη όσο και ο πόνος που σχετίζονται με τη νόσο Peyronie βελτιώνονται χωρίς θεραπεία.

Επισκεφθείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό, εάν παρατηρήσετε σημεία ή συμπτώματα της νόσου Peyronie. Η έγκαιρη θεραπεία σας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα ή/και να αποτρέψετε τη νόσο από το να επιδεινωθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΑ.ΣΥ.Π.Υ.: Αρωγός στην καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς

Μάριος Θεμιστοκλέους: Άνοιγμα πλατφόρμας για εμβολιασμούς παιδιών 15 -17 ετών την ερχόμενη εβδομάδα

Μαρία Θεοδωρίδου: Εμβολιασμός εφήβων 15-17 ετών με γονική συναίνεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία κατά και μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνοπάυση: Ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η εμμηνόπαυση, τον λόγο που ξεκινά και την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία και την εμπειρία του σεξ.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Φυσικοί τρόποι να ενιχύσετε τη λίμπιντο

Σεξουαλική υγεία: Το άγχος, οι δυσκολίες στη σχέση, οι ανησυχίες για την υγεία και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Ενώ μια χαμηλή λίμπιντο δεν είναι συνήθως προβληματική, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου

Με ένα “hi” φλερτάρουμε και με ένα "διαβάστηκε" που δεν απαντήθηκε ποτέ ξεφλερτάρουμε και ξεαγαπάμε, αγενέστατοι, εγωιστές και κομπλεξικοί.

Ποστάρουμε τραγούδια και γεμίζουμε «ελπίδα» με ένα ποστάρισμα, άσχετο αν δεν αφορά εμάς ή αν μας έχει κομματιάσει η προηγούμενη απροσδιόριστη συμπεριφορά ή και αδιαφορία. Κάνουμε τους αναλυτές και ζούμε στο ψέμα και την υποκρισία μας πίσω από τα «έξυπνα τηλέφωνα» που έκαναν εμάς ηλίθιους και δειλούς.

Συμβουλές για απολαυστική σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά

Σεξ Εμμηνόπαυση: Οι γυναίκες αναφέρουν ότι αυνανίζονται λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά το σόλο παιχνίδι διατηρεί τη σεξουαλική ενέργεια ζωντανή. Το να είσαι single δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι σεξουαλικός/ή. Η σεξολόγος Sheri Winston συνιστά να αυνανίζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να κρατήσετε αναμμένη τη φλόγα.