Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Μπορεί το τακτικό σεξ να θεραπεύσει ή να αποτρέψει τον καρκίνο προστάτη;

Μπορεί το τακτικό σεξ να θεραπεύσει ή να αποτρέψει τον καρκίνο προστάτη;

Όσον αφορά τη συχνότητα, οι συζητήσεις για τη σεξουαλική υγεία είναι πολύ συχνές μεταξύ των ανδρών ασθενών, ειδικά σε άνδρες άνω των 40 ετών.

Για το πλήθος των κυρίαρχων αρσενικών, η μακροχρόνια πεποίθηση ότι οι άντρες δεν έχουν δημιουργηθεί για να έχουν μονογαμικές σχέσεις είναι τελικά αποδεδειγμένη. Για άλλους, το επιχείρημα του γιατρού απορρίφθηκε αμέσως ως μέρος μιας θεωρίας συνωμοσίας χωρίς καμία επιστημονική υποστήριξη. Η Okafor Prosper έχει πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας στον ιατρικό τομέα ως εκπαιδευμένος ιατρός. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως γενικός διευθυντής στην Advantage Health Africa. Δείτε τι είχε να πει για το θέμα και τα ζητήματα σεξουαλικής υγείας άλλων ανδρών παρακάτω:

Πόσο συχνά έρχονται άνδρες ασθενείς για να μιλήσουν για τη σεξουαλική τους υγεία και για τι σας μιλούν συνήθως;

Όσον αφορά τη συχνότητα, οι συζητήσεις για τη σεξουαλική υγεία είναι πολύ συχνές μεταξύ των ανδρών ασθενών, ειδικά σε άνδρες άνω των 40 ετών, και τα θέματα μπορεί να κυμαίνονται κυρίως από ανησυχίες σχετικά με τη στυτική δυσλειτουργία, άγχος απόδοσης έως γενικές ερωτήσεις σχετικά με τη διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής σχέσης .

Μπορεί το τακτικό σεξ να θεραπεύσει οποιαδήποτε ασθένεια στους άνδρες;

Το σεξ έχει πολλά οφέλη για την υγεία, ωστόσο, δεν αποτελεί θεραπεία για συγκεκριμένες ασθένειες. Η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη συνολική ευημερία, συμπεριλαμβανομένων των σωματικών, συναισθηματικών και σχεσιακών πτυχών, αλλά είναι απαραίτητο να βασίζεστε σε ιατρική καθοδήγηση για τη θεραπεία ασθενειών.

Μπορεί το τακτικό σεξ να θεραπεύσει ή να αποτρέψει τον καρκίνο του προστάτη;

Όσον αφορά τον καρκίνο του προστάτη, το τακτικό σεξ δεν έχει αποδειχθεί οριστικά ότι προλαμβάνει ή θεραπεύει αυτήν την ασθένεια. Έχω δει ιογενές περιεχόμενο που αναφέρει ότι το σεξ 21 φορές το μήνα προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη αποτρέποντας τη διεύρυνση του προστάτη, αναφέροντας ότι οι υγιείς άνδρες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν σεξ 21 φορές το μήνα. Δυστυχώς, αυτή μπορεί να είναι επιβλαβής συμβουλή. Εκτός από την πιθανή εξάντληση και κόπωση, ο υψηλότερος κίνδυνος για ΣΜΝ, οι σωματικοί τραυματισμοί, η απώλεια χρόνου και η παραγωγικότητα είναι σημαντικά αρνητικά. Το να κάνεις σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετό για να αποκομίσεις οφέλη από το σεξ για την υγεία, ακόμη και τη σχέση, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς.

Πώς μπορεί κανείς να αποτρέψει τον καρκίνο του προστάτη;

  • Διατηρήστε μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως.
  • Περιορίστε την πρόσληψη κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
  • Παραμείνετε σωματικά δραστήριοι και ασκείστε τακτικά.
  • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος.
  • Αποτρέψτε και διαχειριστείτε αποτελεσματικά τον διευρυμένο προστάτη με συμπληρώματα.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο τακτικών προβολών και συζητήσεων σχετικά με την υγεία του προστάτη με έναν επαγγελματία υγείας, ειδικά για άτομα με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του προστάτη ή άτομα με υψηλότερο κίνδυνο.

Πόσο καιρό είναι αρκετά υγιές για να αντέξει ένας άνδρας κατά τη διάρκεια του σεξ χωρίς καμία τεχνητή ενίσχυση;

Ειλικρινά, δεν υπάρχει συγκεκριμένος «ιδανικός» χρόνος που να ισχύει καθολικά. Οι σεξουαλικές εμπειρίες ποικίλλουν ευρέως μεταξύ ατόμων και ζευγαριών, και αυτό που είναι σημαντικό είναι η ανοιχτή επικοινωνία, η αμοιβαία ικανοποίηση και η συναισθηματική σύνδεση. Ωστόσο, ως μέσος χρόνος διείσδυσης αναφέρονται 5-10 λεπτά.

Η παρακολούθηση ταινιών με γυναίκες πρωταγωνιστές μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων ή τη λίμπιντο ενός άνδρα;

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η παρακολούθηση ταινιών με γυναίκες πρωταγωνιστές μπορεί να μειώσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων ή τη λίμπιντο ενός άνδρα. Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων και η λίμπιντο επηρεάζονται από διάφορους βιολογικούς, περιβαλλοντικούς παράγοντες και παράγοντες του τρόπου ζωής.

Ποιες είναι μερικές κοινές παρανοήσεις ή μύθοι σχετικά με τη σεξουαλική υγεία των ανδρών που συναντάτε στο ιατρείο σας;

Ορισμένες κοινές παρανοήσεις για τον καρκίνο προστάτη περιλαμβάνουν την πεποίθηση ότι οι άνδρες πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι για σεξ ανά πάσα στιγμή. Ένα άλλο είναι ότι η σεξουαλική απόδοση ισοδυναμεί με αρρενωπότητα. Η εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη αυτών των μύθων και στην προώθηση υγιέστερων στάσεων απέναντι στη σεξουαλική υγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συχνοουρία: Πιθανές αιτίες και πότε πρέπει να ανησυχείτε

Καρκίνος NHS: Οι χρόνοι αναμονής το 2023 είναι οι χειρότεροι που έχουν καταγραφεί ποτέ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Το 50% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί

Πέντε βασικά στοιχεία για τον καρκίνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για να έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο;

Γάμος σεξ: Η συχνότητα του σεξ σε έναν γάμο είναι ένα θέμα που συχνά συγκεντρώνει την προσοχή, αλλά δεν υπάρχει μια ενιαία απάντηση για το πόσο συχνά τα ζευγάρια πρέπει να έχουν σε σεξουαλική δραστηριότητα

Τι μπορεί να μειώσει την ουλίτιδα που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη;

Στοματική υγεία: «Μέσα από τη μελέτη μας, διαπιστώσαμε ότι η θεραπεία της ουλίτιδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού», ανέφεραν οι ερευνητές.

Γιατί ο καρδιακός κίνδυνος των γυναικών αυξάνεται μετά την εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Τα συμπτώματα των γυναικών κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής είναι πιο πιθανό να περιλαμβάνουν ζάλη, κόπωση και ναυτία, αλλά οι γυναίκες είναι επίσης πιο πιθανό να απορρίψουν τον πόνο στο στήθος ως δυσπεψία ή υπερένταση.

Close Icon