Σεξουαλική Υγεία

LGBTQ: Αποβολή σχολικού συμβούλου σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στη Σιγκαπούρη

LGBTQ: Αποβολή σχολικού συμβούλου σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στη Σιγκαπούρη

LGBTQ: Σχολικός σύμβουλος στη Σιγκαπούρη έκανε διακρίσεις στο μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε βάρος λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, τρανσέξουαλ και queer.

Ένας σχολικός σύμβουλος του Ινστιτούτου Hwa Chong (HCI) δέχθηκε επίπληξη και ανεστάλη από τη διεξαγωγή μαθημάτων σεξουαλικής αγωγής, αφού έκανε μια παρουσίαση που περιείχε περιεχόμενο που εισάγει διακρίσεις στους μαθητές. Το περιεχόμενο της παρουσίασης δεν εγκρίθηκε από το σχολείο και οι απόψεις του δεν αντιπροσωπεύουν τη θέση του σχολείου, δήλωσε εκπρόσωπος της HCI σε απάντηση ερωτημάτων τη Δευτέρα (18 Ιουλίου).

Αποβολή σχολικού συμβούλου σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

“Γνωρίζουμε το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης για τη σεξουαλικότητα, όπου ένα μέλος του προσωπικού ενσωμάτωσε στις διαφάνειές του περιεχόμενο εκτός του πεδίου εφαρμογής του προγράμματος σπουδών σεξουαλικής αγωγής του Υπουργείου Παιδείας (MOE)”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. “Οι απόψεις που παρουσιάστηκαν ήταν προσωπικές απόψεις του μεμονωμένου προσωπικού και όχι αντιπροσωπευτικές της θέσης του σχολείου ή του MOE”. Το μέλος του προσωπικού, ο οποίος θεωρείται ότι είναι σχολικός σύμβουλος, είχε παραδώσει την παρουσίαση στη δευτεροβάθμια 4η συνεδρία του σχολείου την περασμένη Τετάρτη (13 Ιουλίου).

Ένα μέρος της παρουσίασης περιείχε περιεχόμενο που έκανε διακρίσεις σε βάρος λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, τρανσέξουαλ και queer (LGBTQ). Σύμφωνα με εικόνες της παρουσίασης που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι διαφάνειες παρουσίασης περιείχαν αβάσιμους ισχυρισμούς όπως ότι η πλειοψηφία των ομοφυλόφιλων έχει προβλήματα με εντερικά σκουλήκια και πως ένα ποσοστό από αυτούς είναι παιδόφιλοι. Οι διαφάνειες συσχέτισαν επίσης την ομοφυλοφιλία με προβλήματα όπως ο αλκοολισμός και η σεξουαλική επίθεση. Ο εκπρόσωπος του HCI είπε ότι το σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρά το περιστατικό και θα επανεξετάσει τις διαδικασίες του για να διασφαλίσει ότι τέτοιες περιπτώσεις δεν θα επαναληφθούν.

Ο διευθυντής του HCI Pang Choon How απευθύνθηκε στη δευτεροβάθμια ομάδα 4 για το περιστατικό το πρωί της Δευτέρας. Σε μια ηχογράφηση της ομιλίας του που ελήφθη από τους The Straits Times, ο κ. Pang αναγνώρισε τις ανησυχίες των μαθητών για την παρουσίαση και τους είπε ότι οι απόψεις του σχολικού συμβούλου ήταν προσωπικές και όχι αντιπροσωπευτικές της θέσης του σχολείου. Είπε: “Εκτιμούμε και τονίζουμε τον σεβασμό και την ενσυναίσθηση για όλους, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης”.

Ένας μαθητής του Sec 4 που μίλησε στο ST υπό τον όρο της ανωνυμίας είπε ότι ενώ το περιεχόμενο της παρουσίασης ήταν ακατάλληλο, η σχολική κοινότητα είναι γενικά περιεκτική, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων από την LGBTQ κοινότητα. Σε μια δήλωση, η ομάδα της κοινότητας LGBTQ Pink Dot SG είπε ότι η παρουσίαση χρησιμοποίησε κατασκευασμένα στατιστικά στοιχεία και έδωσε παραπληροφόρηση για την κοινότητα LGBTQ που είναι επιβλαβής και στοχεύει στην ενστάλαξη φόβου και ντροπής. Το να αποδίδει κανείς αυτό το περιστατικό στις ενέργειες ενός συμβούλου αγνοεί συστημικά ζητήματα ανεπαρκούς σεξουαλικής εκπαίδευσης, πρόσθεσε η ομάδα. Η Pink Dot είπε επίσης ότι είναι σημαντικό να αναρωτηθεί κανείς ποιες διασφαλίσεις υπάρχουν για να αποτραπεί η επανάληψη παρόμοιων περιστατικών και να διασφαλιστεί ότι οι σύμβουλοι και οι δάσκαλοι δεν διαιωνίζουν την παραπληροφόρηση και την πρόκληση φόβου κατά της LGBTQ κοινότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΠΟΥ συγκαλεί Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης για την ευλογιά των πιθήκων

Μεγάλες ουρές στη Νέα Υόρκη για εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Η Ταϊλάνδη κάνει ένα βήμα προς τον γάμο ομοφύλων με ψηφοφορία στο κοινοβούλιο

Το πρώτο μουσείο ΛΟΑΤΚΙ του Η.Β άνοιξε τις πόρτες του στο Λονδίνο την Πέμπτη, υποσχόμενο να μεταφέρει την ιστορία και τον πολιτισμό της κοινότητας σε ένα ευρύτερο κοινό

Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ σε όλον τον κόσμο αντιμετωπίζει κύμα επιθέσεων, είπαν ηγέτες και ακτιβιστές από περισσότερες από 100 χώρες που συναντήθηκαν στην Καλιφόρνια.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πέντε χρόνια μετά, πώς το #MeToo συγκλόνισε τον κόσμο

Η οργάνωση Times Up, η οποία διεξάγει εκστρατείες για την κακοποίηση στην κινηματογραφική βιομηχανία, δημιουργεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την εξέταση καταγγελιών, παρόμοια με τις αρχές προτύπων για τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες.

Σεξουαλική απόλαυση μετά τον τοκετό: Έχει σημασία ο τρόπος του τοκετού;

Συνδυασμοί βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων μπορούν να επηρεάσουν τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ υπάρχει και ένα διαπροσωπικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε κατά νου, σημείωσε η Rosen.

Στο Σικάγο, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της πόλης προσφέρει "kink" και "trans-friendly" σεξουαλικά παιχνίδια για ανηλίκους

Η κυνική ερμηνεία αυτού του αγωγού θα έλεγε ότι καθοδηγείται από το κίνητρο του κέρδους. Όμως, ένα άλλο ρεύμα είναι ιδεολογικό: οι ριζοσπάστες ακτιβιστές του φύλου πιστεύουν ότι βρίσκονται σε έναν αγώνα για την απελευθέρωση από το σύστημα της "σιζετεροπατριαρχίας" * - και κάθε "μη συμβατό με το φύλο" παιδί είναι ένα ακόμη εργαλείο σε αυτόν τον αγώνα.

Πώς οι γιατροί μπορούν να αναγνωρίζουν τον καταναγκασμό αναπαραγωγής

Καταναγκασμός αναπαραγωγής: Ο συνδυασμός της παροχής αντισύλληψης που είναι απίθανο να ανακαλύψουν οι σύντροφοί τους και πληροφοριών για το πώς να λάβουν υποστήριξη είναι ένας θετικός τρόπος για να ενδυναμωθούν οι γυναίκες.