Σεξουαλική Υγεία

Λάδι καρύδας : Ενισχύστε την σεξουαλική σας ζωή

Λάδι καρύδας : Ενισχύστε την σεξουαλική σας ζωή

Λάδι καρύδας : Ανεξάρτητα από την ποιότητα της σεξουαλικής σας ζωής, το πιθανότερο είναι ότι μπορεί να ενισχυθεί με λίγη λίπανση.

Σε μια μελέτη του 2015, περίπου 30 τοις εκατό των γυναικών ανέφεραν πόνο κατά την πιο πρόσφατη σεξουαλική τους συνάντηση. Όχι μόνο το λιπαντικό μπορεί να μειώσει την κολπική ξηρότητα που μπορεί να προκαλέσει αυτή τη δυσφορία, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση της ευαισθησίας και της διέγερσης.

Το λιπαντικό μειώνει τη τριβή στα γεννητικά σας όργανα. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν το σώμα σας δεν παράγει αρκετή λίπανση λόγω γήρανσης, φαρμάκων ή ορμονών.

Πιθανά οφέλη του ελαίου καρύδας για σεξ
 • Σύμφωνα με μελέτη του 2014 , το λάδι καρύδας είναι κλινικά αποδεδειγμένο για ασφαλή και αποτελεσματική χρήση ως ενυδατική κρέμα. Οι ενυδατικές του ιδιότητες μπορεί να κάνουν το προϊόν ένα αποτελεσματικό λιπαντικό και να επιτρέψουν μακροχρόνια επαφή.
 • Για τις γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση, το λάδι καρύδας μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Είναι σύνηθες να εμφανίζονται τα ακόλουθα συμπτώματα κατά την εμμηνόπαυση που μπορεί να αυξήσουν την ανάγκη για λιπαντικό:
 • κολπική ξηρότητα
 • πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ
 • απώλεια λιπώδους ιστού, που δημιουργεί λεπτότερο ιστό γύρω από το δέρμα του κόλπου
Πιθανοί κίνδυνοι του ελαίου καρύδας για σεξ
 • Υπάρχουν μερικοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τη χρήση του λαδιού καρύδας ως λιπαντικού που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν το προσθέσετε στη ρουτίνα σας.

Δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες για το πώς λειτουργεί το λάδι καρύδας ως προσωπικό λιπαντικό

 • Πολλοί από τους ισχυρισμούς σχετικά με τη χρήση του ελαίου καρύδας ως προσωπικού λιπαντικού δεν έχουν ακόμη τεκμηριωθεί, οπότε είναι σημαντικό να προχωρήσουμε με προσοχή μέχρι να γίνουν περαιτέρω έρευνες.

Μπορεί να αποδυναμώσει τα προφυλακτικά λατέξ

 • Μία μελέτη το 1989 έδειξε ότι η έκθεση εμπορικών προφυλακτικών λατέξ σε ορυκτέλαιο για μόλις 60 δευτερόλεπτα μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητά τους έως και 90 τοις εκατό.
 • Εάν χρησιμοποιείτε προφυλακτικά λατέξ ή οδοντικά φράγματα, είναι σημαντικό να κολλήσετε με λιπαντικά με βάση το νερό ή με βάση τη σιλικόνη για να παραμείνετε στην ασφαλή πλευρά.

Μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση

Αν και σπάνιο, το λάδι καρύδας μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Εάν είστε αλλεργικοί και καταναλώνετε λάδι καρύδας, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως:

 • ναυτία
 • εμετός
 • κνίδωση
 • έκζεμα
 • διάρροια
 • αναφυλαξία , η οποία είναι ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθεί βίντεο για το σεξ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική ζωή : Ασκήσεις για να την απογειώσετε

Γιατί πονάει το κεφάλι μου όταν κάνω σεξ

Σεξουαλική υγεία : Βελτιώστε το σεξ μετά την εμμηνόπαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με ποιο τρόπο φουντώνει το πάθος σε μια ερωτική σχέση

Περίπου 25 λεπτά έκθεσης στο φως του ήλιου είναι αρκετά για την απελευθέρωση των ορμονών που αυξάνουν το ερωτικό πάθος - Πώς η UVB ακτινοβολία επηρεάζει τις ορμόνες, τις σωματικές λειτουργίες και τη συμπεριφορά

Βουλωμένη μύτη; Σας έχουμε τη λύση!

Σεξ ρινική συμφόρηση: Βραβευμένη μελέτη συσχετίζει το σεξ με οργασμό με την ρινική αποσυμφόρηση, δίνοντας έναν ακόμη λόγο για τον οποίο καλείστε να συμμετέχετε πιο ενεργά!

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία κατά και μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνοπάυση: Ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η εμμηνόπαυση, τον λόγο που ξεκινά και την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία και την εμπειρία του σεξ.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές