Σεξουαλική Υγεία

Κούραση περίοδος: Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κόπωση που νιώθετε κατά την έμμηνο ρύση;

Κούραση περίοδος: Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κόπωση που νιώθετε κατά την έμμηνο ρύση;

Κούραση περίοδος: Η κόπωση και η εξάντληση εμφανίζονται ως συμπτώματα λόγω ορμονικών αλλαγών, χαμηλών επιπέδων σιδήρου και σακχάρου

Ο εμμηνορροϊκός κύκλος συνοδεύεται από κράμπες στο στομάχι, φούσκωμα και εναλλαγές της διάθεσης. Γνωρίζετε ότι το αίσθημα κόπωσης είναι απολύτως φυσιολογικό κατά τη διάρκεια της περιόδου σας; Η κόπωση και η εξάντληση εμφανίζονται ως συμπτώματα λόγω ορμονικών αλλαγών, χαμηλών επιπέδων σιδήρου και σακχάρου. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε γιατί σας επηρεάζουν.

Ορμονικές διακυμάνσεις

Οι ορμόνες αυξομειώνονται πολύ όταν ο κύκλος σας πλησιάζει. Τα επίπεδα οιστρογόνων πέφτουν δραστικά κατά τη διάρκεια της περιόδου και αυτό προκαλεί πτώση της ενέργειας. Τα οιστρογόνα είναι απαραίτητα για την ενίσχυση των επιπέδων ενέργειάς σας.  

Χαμηλά επίπεδα σιδήρου

Όταν αιμορραγούμε, το σώμα μας στερείται σιδήρου. Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου προκαλούν επίσης ενεργειακή κατάρρευση. Μπορείτε να το αντισταθμίσετε με συμπληρώματα σιδήρου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Λαχτάρα για ζάχαρη

Μπορεί να λαχταράτε κάθε είδους φαγητό κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, ειδικά ζάχαρη. Η ζάχαρη και οι υδατάνθρακες μπορούν να ενισχύσουν την ενέργειά σας, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσουν απώλεια ενέργειας μετά την έξοδο από το σύστημά σας. Αυτό ονομάζεται συντριβή ζάχαρης. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να ενισχύσετε την ενέργειά σας.

Διατροφή και Άσκηση

Μια καλή διατροφή είναι απαραίτητη για την τόνωση της ενέργειας. Οι ορμόνες σας θα επιβαρύνουν το σώμα σας και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν πρέπει να κάνετε συμβιβασμούς στο καλό φαγητό. Έχετε πολλά φρούτα, ενεργειακές μπάρες και υδατάνθρακες. Επιπλέον, απλές ασκήσεις μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε λιγότερο εξαντλημένοι. 

Επαρκής ύπνος και ξεκούραση

Μερικές φορές, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να το αποκοιμήσεις. Το να νιώθετε κούραση κατά τη διάρκεια της περιόδου σας είναι πολύ φυσιολογικό και μπορείτε απλώς να κάνετε ένα διάλειμμα και να ξεκουραστείτε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αν έχετε τακτικές περιόδους σημαίνει ότι είστε γόνιμη;

Ποιοι θέλουν να ερευνήσουν το αίμα της περιόδου και γιατί;

Μπορεί μια γυναίκα να μείνει έγκυος αν έχει περίοδο;

Μπορεί ο εμμηνορροϊκός δίσκος να είναι η λύση για τη βαριά περίοδο;

Γιατί θηλάζω και δεν έχω ακόμη περίοδο;

Συμβουλές για όσες γυναίκες βρίσκονται στην εμμηνόπαυση

Γιατί οι άνδρες πρέπει να γνωρίζουν από μικρή ηλικία για την περίοδο των γυναικών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η εγκυμοσύνη επηρεάζει την σεξουαλική δραστηριότητα;

Εγκυμοσύνη: Δίνοντας προτεραιότητα στη συναισθηματική ευημερία και των δύο συντρόφων και διατηρώντας ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας, τα ζευγάρια μπορούν να εργαστούν για μια ικανοποιητική και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή μετά την εγκυμοσύνη.

Στο Μίσιγκαν ένας ασυμπτωματικός άνδρας μετέδωσε την οφθαλμική σύφιλη σε πέντε γυναίκες

Ο Nettleton και οι συνεργάτες του συμβουλεύουν τους γιατρούς να βρίσκονται σε επιφυλακή για κρούσματα σύφιλης, διότι "η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της σύφιλης μπορεί να αποτρέψει συστηματικές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της μόνιμης απώλειας όρασης ή ακοής".

Η εγκυμοσύνη αναδιαμορφώνει τον εγκέφαλο;

Μητρότητα: Κατά τη διάρκεια της κύησης, διαφορετικές δεξαμενές βλαστοκυττάρων στη μητέρα διεγείρονται σε διαφορετικούς χρόνους για να δημιουργήσουν προσωρινά κύματα νευρώνων.

Ποιο είναι το κατάλληλο ραντεβού για να κάνετε σεξ;

Σεξ ραντεβού: Ο καθορισμός του τέλειου ραντεβού για να τελειώσει με οικειότητα είναι ένα εξαιρετικά προσωπικό και υποκειμενικό θέμα που διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από τη δυναμική της σχέσης.

Μάθετε αν μπορείτε να κολλήσετε ΣΜΝ από κάποιον που κάνει για πρώτη φορά σεξ

ΣΜΝ σεξ: Η διαδρομή μετάδοσης λειτουργεί αμφίδρομα. Κάποιος με μολυσμένο πρωκτό ή γεννητικά όργανα μπορεί να μεταδώσει τη μόλυνση στο στόμα ή στο λαιμό του συντρόφου κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ.