Σεξουαλική Υγεία

Κολύμβηση: Μπορώ να κολλήσω ΣΜΝ στην πισίνα; [vid]

Κολύμβηση: Μπορώ να κολλήσω ΣΜΝ στην πισίνα; [vid]

Κολύμβηση: Τα ΣΜΝ δεν μπορούν να μεταφερθούν μέσα από μια πισίνα. Τουλάχιστον όχι, εάν δεν κάνετε σεξ στην πισίνα.

Αυτή είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις στο Google κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά τί λένε οι ειδικοί; Μπορείτε να κολλήσετε ένα ΣΜΝ στην πισίνα; Ο γιατρός σεξουαλικής υγείας, Δρ Rashid Bani έχει την απάντηση.

Όπως σημειώνει, η σύντομη απάντηση είναι όχι. Τα ΣΜΝ δεν μπορούν να μεταφερθούν μέσα από μια πισίνα. Τουλάχιστον όχι, εάν δεν κάνετε σεξ στην πισίνα. Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους είναι σχεδόν αδύνατο να κολλήσετε ένα ΣΜΝ στην πισίνα.

Πρώτον, οι παθογόνοι που προκαλούν ΣΜΝ δύσκολα επιβιώνουν έξω από το σώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για την ακρίβεια, η πλειονότητα των ΣΜΝ μεταδίδονται ως βακτήρια ή ιοί που επιβιώνουν μόνο ενώ βρίσκονται μέσα στο σώμα, ή στα σωματικά υγρά. Όταν φεύγουν από το σώμα πεθαίνουν σχεδόν αμέσως. Εξού και μεταδίδονται μέσω της στενής σεξουαλικής επαφής όπου ανταλλάσσονται σωματικά υγρά.

Δεύτερον, όλες οι πισίνες πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με χλώριο που έχει σχεδιαστεί για να σκοτώνει όλους τους απειλητικούς οργανισμούς για την υγεία. Αυτό το χλώριο δεν είναι ωστόσο πάντα ικανό να απομακρύνει τα πιο επίμονα βακτηρία ή τους ιούς, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι επιτυχές στο να εξοντώσει τους μικροοργανιμούς που προκαλούν τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, οι οποίες όπως εξηγεί ο Rashid Bani δεν μπορούν να επιβιώσουν έξω από το σώμα.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους δύο παράγοντες, ποτέ δεν υπήρξαν επιβεβαιωμένες αναφορές για κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που να οφείλεται στο κολύμπι στην πισίνα.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα κρούσματα αρκετών σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με δημοσιευμένη έκθεση από τα CDC

CDC: Αυξήθηκαν τα κρούσματα ΣΜΝ στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας

CDC: Συχνά τα ΣΜΝ μεταξύ των εφήβων

Τι πρέπει να προσέχετε πριν κάνετε σεξ μέσα στο νερό;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καναδάς: Περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για τα τρανς άτομα

Πολύ συχνά, τρανς ή μη δυαδικά άτομα που συμβουλεύονται για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας πρέπει να αντιμετωπίσουν ενοχλητικές, ακόμη και ακατάλληλες ερωτήσεις που σχετίζονται με την ταυτότητα φύλου τους.

Οι νομοθέτες της Καλιφόρνια θέλουν τα λύκεια να δίνουν προφυλακτικά σε εφήβους

Καλιφόρνια: Σύμφωνα με ένα νομοσχέδιο που εισήχθη φέτος, οι νέοι στην Καλιφόρνια δεν θα χρειάζεται να ζητήσουν άδεια για να πάρουν ένα προφυλακτικό από ένα διανομέα στο σχολείο.