Σεξουαλική Υγεία

Κολπικός οργασμός: Είναι φυσιολογικό να μην έχω

Κολπικός οργασμός: Είναι φυσιολογικό να μην έχω

Κολπικός οργασμός: Είναι φυσιολογικό να μην έχω; Η προβληματική αντίληψη ότι ο κολπικός οργασμός είναι η συνήθης εμπειρία σεξουαλικής ευχαρίστησης για όλες τις γυναίκες, μπορεί να αποδοθεί στον Sigmund Freud, τουλάχιστον εν μέρει.

Ο Freud πίστευε ότι ο οργασμός μόνο από την κολπική διέγερση (δηλαδή με κολπικό οργασμό) ήταν πιο ώριμος από τον οργασμό από την κλειτοριδική διέγερση. Το να χρειάζεται ή να θέλει να διεγείρει αυτά τα “αρσενικά” μέρη για ευχαρίστηση ήταν λιγότερο θηλυκό γι’ αυτόν, και έτσι λιγότερο ώριμο. Σήμερα, γνωρίζουμε ότι οι πεποιθήσεις του Φρόιντ για τη σεξουαλική απόλαυση βασίστηκαν σε εσφαλμένη συλλογιστική και ετεροσεξιστικές υποθέσεις. Η έρευνα έχει δείξει σαφώς ότι τα άτομα που έχουν κλειτορίδα και/ή κολπικό οργασμό, παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις.

Ο κολπικός οργασμός δεν είναι διαθέσιμος για όλες τις γυναίκες και όσες δεν βιώνουν κολπικό οργασμό δεν είναι ούτε λίγο ούτε πολύ ώριμοι από εκείνες που έχουν. Ο κολπικός οργασμός επίσης δεν είναι μύθος. Οι άνθρωποι που βιώνουν οργασμούς μόνο από την κολπική διέγερση μπορεί να μην είναι στην πλειοψηφία τους, αλλά υπάρχουν. Η σεξουαλική απόλαυση έχει τόσες μορφές όσες και οι άνθρωποι και αντίστοιχα υπάρχουν τόσες απαντήσεις στον ορισμό του σεξ. Είναι, κατά κάποιον τρόπο, σχεδόν εξίσου δύσκολο να οριστεί η λέξη οργασμός. Οι οργασμοί μπορούν να συμβούν πολλές φορές σε σεξουαλική επαφή, μόνο μία φορά ή καθόλου. Οι οργασμοί μπορούν επίσης να συμβούν χωρίς σεξουαλική διέγερση ή μόνο ως ανταπόκριση σε συγκεκριμένους τύπους διέγερσης.

Όταν συζητούνται τα είδη οργασμού που βιώνουν τα άτομα στα οποία έχουν γεννηθεί  γυναίκες, μερικές φορές διακρίνουν μεταξύ κλειτοριδικού και κολπικού οργασμού. Ο κλειτοριδικός οργασμός είναι ένας οργασμός που συμβαίνει μετά τη διέγερση της κλειτορίδας (για παράδειγμα, μέσω του σεξ με το χέρι ή του στοματικού σεξ). Ο κολπικός οργασμός είναι ένας οργασμός που προκύπτει από τη διέγερση του κόλπου, συνήθως κατά τη διάρκεια κολπικής επαφής. Μερικοί άνθρωποι έχουν έναν τύπο οργασμού, κάποιοι τον άλλο, κάποιοι μπορούν να προκαλέσουν οργασμό και με τους δύο τρόπους, και κάποιοι δεν μπορούν να προκαλέσουν καθόλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Φάσεις που περνούν τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες σε μια σεξουαλική συνάντηση

Γιατί μας αρέσει το σεξ

Παθήσεις που ενεργοποιούνται λόγω αποχής από το σεξ

Ναι, η γυμναστική με τον οργασμό σχετίζονται τελικά.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική υγεία: Τα αντησυλληπτικά προστατεύουν από τον καρκίνο των ωοθηκών

Σεξουαλική υγεία: Στο παρόν άρθρο φαίνεται ότι η από του στόματος αντισυλληπτική χρήση προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Το προστατευτικό αποτέλεσμα παραμένει για αρκετές δεκαετίες μετά τη διακοπή της χρήσης.

Οι Έλληνες έχουν «ξεχάσει» το σεξ στο δεύτερο lockdown - Στα τάρταρα η ερωτική διάθεση

Όταν οι πολίτες κοινωνούν προσκυνούν και υπηρετούν την αναγκαία συνθήκη ζωής επιβίωσης που μια μορφή της είναι και ο έρωτας και το σεξ. Ακόμα και το φιλί αποτελεί απειλή αφού η ανταλλαγή αναπνοών και εισπνοών μοιάζουν με αέρια θανατηφόρα αυτήν την περίοδο

Η εκδικητική πορνογραφία είναι ανδρική ή γυναικεία υπόθεση;

Αυτό το βίωμα, γαλουχεί ολόκληρες πεποιθήσεις γύρω από τη γυναίκα, που στην ουσία, τη ζηλεύει, την ανταγωνίζεται και της φθονεί την αναπαραγωγική της ικανότητα, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σεξ.

Σεξ και ΣΜΝ: Ο εμβολιασμός σώζει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Σεξ και ΣΜΝ: οι ερευνητές δείχνουν πώς ο εμβολιασμός του δέρματος μπορεί να δημιουργήσει προστατευτικά CD8 Τ-κύτταρα που προσλαμβάνονται στους γεννητικούς ιστούς και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως στρατηγική εμβολιασμού για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις

Τι κρύβεται πίσω από την σεξουαλική αποχή

Η βασική συμβουλή του Δρ McCarthy είναι το ζευγάρι να αποδεχτεί και να ξεπεράσει τον πόνο, τις αλληλοκατηγορίες και τον θυμό και να τα αντικαταστήσει με την οικειότητα, την αμοιβαία ευχαρίστηση και τον ερωτισμό ως μια κοινή προσπάθεια δύο συντρόφων.

Ο οργασμός σχετίζεται με τη γυμναστική

Οργασμός: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους.