Σεξουαλική Υγεία

Κλειτορίδα σεξ θέση: Η θέση της καθορίζει τον οργασμό της γυναίκας

Κλειτορίδα σεξ θέση: Η θέση της καθορίζει τον οργασμό της γυναίκας

Η αιτία που η γυναίκα δε φτάνει σε κορύφωση είναι ανατομική, γράφουν στο περιοδικό Clinical Anatomy ερευνητές του Τμήματος Ανατομίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα. Η θέση της κλειτορίδας έχει μεγάλη σημασία και συγκεκριμένα η απόστασή της από την ουρήθρα.

Κλειτορίδα σεξ θέση: Κατά τη διάρκεια της κύησης, η κλειτορίδα στα θηλυκά έμβρυα αρχίζει να διαχωρίζεται και να εξέχει από το άνοιγμα του κόλπου. Αλλά στις γυναίκες των οποίων η κλειτορίδα έχει απομακρυνθεί πολύ, ίσως είναι δύσκολο ή ακατόρθωτο να πετύχουν οργασμό επειδή η ερωτική πράξη δεν παρέχει αρκετή τριβή για να διεγερθεί η κλειτορίδα», λέει η γυναικολόγος – μαιευτήρας Maureen Whelihan, του Αμερικανικού Κολεγίου Μαιευτικής-Γυναικολογίας.

Η απόσταση της κλειτορίδας

«Η ιδανική απόσταση της κλειτορίδας από την ουρήθρα είναι τα 2,5 εκατοστά. Αν μια γυναίκα έχει απόσταση 3 εκατοστών τότε δύσκολα θα επιτύχει οργασμό κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης» εξηγεί η δρ Elisabeth Lloyd, του Kinsey Institute και του Πανεπιστημίου «Bloomington» στην Ιντιάνα. «Άλλοι παράγοντες, όπως το μέγεθος του ανδρικού μορίου, η ικανότητα του συντρόφου και η ερωτική επιθυμία μπορεί επίσης να παίζουν ρόλο, αλλά η ανατομική απόσταση είναι πολύ σημαντική» προσθέτει η Λόιντ.

Η στάση κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης έχει επίσης σημασία. Το 90% των γυναικών που λένε ότι έχουν καθαρά κολπικούς οργασμούς υποστηρίζουν ότι πρέπει να βρίσκονται σε ‘cowgirl’ θέση (πάνω από τον άνδρα). Αυτό όμως δε φαίνεται να αλλάζει το σημείο τριβής, απλώς δίνει το έλεγχο των κινήσεων στη γυναίκα. Σύμφωνα με τον Jason Siegel, της Mayo Clinic, η στάση που δίνει μεγαλύτερη πιθανότητα για οργασμό στη γυναίκα είναι η εκ των έμπροσθεν διείσδυση. Το ‘doggy style’ δεν ερεθίζει αρκετά την κλειτορίδα κι αυτό έχει καταγραφεί στα αποτελέσματα των MRI απεικονίσεων σε ζευγάρια κατά τη διάρκεια στης ερωτικής πράξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μύθος ο κολπικός οργασμός και το σημείο G

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: 3 Αλήθειες που θα έπρεπε να γνωρίζετε

Η εμμονή με τον οργασμό βλάπτει τη σεξουαλική μας ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το σεξ με βηματοδότη είναι απολύτως ασφαλές

Βηματοδότης σεξ: Όταν οι άνδρες και οι γυναίκες παρουσιάζουν σημάδια καρδιακού προβλήματος, η απάντηση μπορεί να είναι ένας βηματοδότης ή ένας εμφυτεύσιμος απινιδωτής καρδιομετατροπής (ICD).

Είναι τελικά το πέος μυς ή όργανο;

Μύες πέος: Το πέος δεν μοιάζει με τα περισσότερα άλλα μέρη του ανθρώπινου σώματος, καθώς μπορεί να πάρει  διαφορετικά σχήματα και μορφές μέσα σε λίγα λεπτά. 

Τι είναι η πολυγαμία και πόσο συχνή είναι;

Πολυγαμία: Η πολυγαμία είναι μια πολύπλοκη και πολιτισμικά διαφοροποιημένη πρακτική που αντανακλά την ποικιλομορφία των ανθρώπινων σχέσεων και των συζυγικών ρυθμίσεων.

Πώς να κάνετε σεξ κατά το 1ο, 2ο και 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης;

Σεξ εγκυμοσύνη: Για πολλούς, το σεξ και η εγκυμοσύνη δεν πάνε μαζί. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που τρομάζουν τα ζευγάρια για την έκβασή του. 

Τι γίνεται αν δεν έχετε όρεξη για σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εγκυμοσύνη σεξ: Αγάπη, φροντίδα, στοργή που πλημμυρίζουν οι σύντροφοι ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τόσο κρίσιμης όσο η σωστή διατροφή και οι προγεννητικές βιταμίνες που συνιστάται να παίρνει η μητέρα.