Σεξουαλική Υγεία

Καισαρική: Πότε μπορώ να κάνω σεξ μετά από καισαρική;

Καισαρική: Πότε μπορώ να κάνω σεξ μετά από καισαρική;

Καισαρική: Για πολλές γυναίκες, η σεξουαλική επαφή μετά από τον τοκετό είναι δύσκολη απόφαση. Οι περισσότερες νιώθουν φόβο και για τις τομές τους και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Εάν κάνατε καισαρική τομή, οι κανόνες είναι γενικά οι ίδιοι εάν είχατε κολπικό τοκετό: ο γιατρός σας πιθανότατα θα σας συστήσει να περιμένετε μεταξύ τεσσάρων και έξι εβδομάδων για να ξαναρχίσετε το σεξ.

Είναι εύκολο το σεξ μετά τη καισαρική;

Εάν νιώθετε ότι θέλετε να έρθετε νωρίτερα σε επαφή, μπορεί να τα καταφέρετε, αρκεί να μην πονάτε ή να αιμορραγείτε. Οι πιθανότητες για ένα πρόβλημα, όπως αιμορραγία ή μόλυνση, είναι μικρές μετά από περίπου δύο εβδομάδες. Εάν είχατε μια επιπλοκή μετά την καισαρική τομή, όπως μόλυνση ή αιμορραγία, ίσως χρειαστεί να περιμένετε περισσότερο για να κάνετε σεξ. Το ίδιο εάν το σπρώξιμο κατά τη διάρκεια του τοκετού είχε ως αποτέλεσμα κολπική ρήξη πριν τον τοκετό με καισαρική τομή.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αισθάνεστε έτοιμοι να έρθετε κοντά με τον σύντροφό σας μετά από δύο εβδομάδες ή δύο μήνες. Πολλές γυναίκες αιμορραγούν έως και έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό. Μπορεί να είστε τόσο εξαντλημένες που το μόνο που να μην επιθυμείτε να έρθετε κοντά με τον αγαπημένο σας. Οι σωματικές αλλαγές (όπως αύξηση βάρους μαζί με διαρροές ούρων και μητρικού γάλακτος) μπορεί να επηρεάσουν την εικόνα του σώματός σας και τη λίμπιντο. Χαλαρώστε και να είστε ευγενικές με τον εαυτό σας.

Θυμηθείτε, κάθε γυναίκα είναι διαφορετική. Προσπαθήστε να μην ανησυχείτε πολύ. Είτε είστε έτοιμες να ξεκινήσετε ξανά είτε είστε λίγο απρόθυμες να συνεχίσετε το σεξ, θα ανακαλύψετε ξανά τη σεξουαλική σας πλευρά με λίγο χρόνο και υπομονή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η σεξουαλική επαφή μπορεί να επιφέρει πρόωρο τοκετό;

Βελτίωση του ποσοστού επιβίωσης για εξαιρετικά πρόωρα βρέφη

Από τι προκαλείται η σεξουαλική απογοήτευση;

Τα χημικά στα προϊόντα ομορφιάς ίσως επηρεάσουν την εγκυμοσύνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε ωραίο και γρήγορο σεξ;

Γρήγορο σεξ: Είναι σημαντικό να προσεγγίζετε τις συζητήσεις σχετικά με την οικειότητα με σεβασμό, συναίνεση και σεβασμό τόσο για τις ανάγκες όσο και για τα όρια των συντρόφων.

Τι θα περάσει το σώμα σου μετά από γέννηση διδύμων;

Εγκυμοσύνη δίδυμα: Η αύξηση βάρους είναι συνήθως υψηλότερη με τα δίδυμα, καθώς το σώμα χρειάζεται να φιλοξενήσει την ανάπτυξη δύο εμβρύων. Αυτό το αυξημένο βάρος μπορεί να συμβάλει στην κόπωση και σε πιθανές επιπλοκές, όπως ο διαβήτης κύησης ή η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Πώς μπορεί να είναι οι σεξουαλικές σας σχέσεις μετά την εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Η σεξουαλική υγεία μετά την εμμηνόπαυση περιλαμβάνει την προσαρμογή στις σωματικές αλλαγές, τη διατήρηση ανοιχτής επικοινωνίας και την προτεραιότητα της συναισθηματικής ευεξίας.

Αυξημένος κίνδυνος χρόνιων παθήσεων υγείας για τους νέους LGB επιζώντες καρκίνου

LGB καρκίνος: Επισημαίνεται η ανάγκη για εξειδικευμένη φροντίδα και προσοχή για τους νέους LGB κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία του καρκίνου για την αντιμετώπιση του αυξημένου κινδύνου χρόνιων προβλημάτων υγείας

Πώς η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη λίμπιντο;

Ύπνος libido: Αναγνωρίζοντας την περίπλοκη σύνδεση μεταξύ ύπνου και σεξουαλικής λειτουργίας, τα άτομα μπορούν να λάβουν προληπτικά μέτρα για να εξασφαλίσουν επαρκή ανάπαυση.

Ποιος ο ρόλος της άσκησης στην αντιμετώπιση της επιλόχειας κατάθλιψης;

Επιλόχεια κατάθλιψη: Μεταξύ 50% και 75% όλων των γυναικών εμφανίζουν κάποιο βαθμό καταθλιπτικών συμπτωμάτων μετά τον τοκετό και 10% έως 15% εμφανίζουν συμπτώματα αρκετά σοβαρά ώστε να διαγνωστούν ως επιλόχεια κατάθλιψη.