Σεξουαλική Υγεία

HIV: Το 23% των Ισπανών με HIV βιώνουν διακρίσεις στην περίθαλψή τους

HIV: Το 23% των Ισπανών με HIV βιώνουν διακρίσεις στην περίθαλψή τους

HIV: Οι Ισπανόφωνοι με HIV έχουν μέση βαθμολογία στιγματισμού 31,7 και σχεδόν το ένα τέταρτο αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην υγειονομική περίθαλψη, σύμφωνα με έρευνα.

Οι Ισπανόφωνοι με HIV έχουν μέση βαθμολογία στιγματισμού 31,7 και σχεδόν το ένα τέταρτο αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην υγειονομική περίθαλψη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο τεύχος 14 Οκτωβρίου των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσηρότητας και Θνησιμότητας των Η.Π.Α.

 

HIV

Ο Mabel Padilla, M.P.H., από το CDC στην Ατλάντα, και οι συνεργάτες του ανέλυσαν δεδομένα από το Έργο Ιατρικής Παρακολούθησης, σχεδιασμένο να αναφέρει εκτιμήσεις των εμπειριών και των αποτελεσμάτων ενηλίκων που διαγνώστηκαν με HIV. Τα δεδομένα από τους κύκλους 2018 έως 2020 αναλύθηκαν για να εξεταστεί το στίγμα και οι διακρίσεις υγειονομικής περίθαλψης που αναφέρθηκαν από τον ίδιο τον εαυτό τους σε 2.690 ενήλικες Ισπανόφωνους με HIV.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η διάμεση βαθμολογία του στίγματος HIV ήταν 31,7 σε μια κλίμακα από το 0 έως το 100. γυναίκες και Αμερικανοί Ινδιάνοι ή ιθαγενείς της Αλάσκας ανέφεραν τις υψηλότερες βαθμολογίες (35,6 και 38,9, αντίστοιχα). Το στίγμα του HIV οφειλόταν κυρίως σε ανησυχίες αποκάλυψης — για παράδειγμα, ο φόβος ότι οι άλλοι θα αποκαλύψουν την κατάσταση HIV κάποιου. Διακρίσεις περί υγειονομικής περίθαλψης υπέστησαν το 23 τοις εκατό των Ισπανόφωνων ατόμων με HIV και παρατηρήθηκε συχνότερα από Ισπανόφωνους άνδρες παρά Ισπανόφωνες γυναίκες (23 έναντι 18 τοις εκατό) και από μαύρους ή Αφροαμερικανούς Ισπανόφωνους από τους Λευκούς Ισπανόφωνους (28 έναντι 21 τοις εκατό).

«Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει τις διαφορές στο στίγμα του HIV και τις εμπειρίες διάκρισης στην υγειονομική περίθαλψη των Ισπανόφωνων ατόμων με HIV και την ανάγκη προσαρμογής των προσπαθειών φροντίδας για τον HIV», γράφουν οι συγγραφείς. «Η εξάλειψη του στίγματος και των διακρίσεων αποτελεί εθνική προτεραιότητα και θα απαιτήσει παρεμβάσεις σε επίπεδο ατόμου, παρόχου, εγκαταστάσεων και κοινότητας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα μικρόβια του εντέρου θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο στη μόλυνση από τον ιό HIV

Τι γνωρίζουμε για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα;

Η ολοκληρωμένη σεξουαλική αγωγή έχει σημασία. Τα στοιχεία δείχνουν τα εξής για όλες τις ΗΠΑ

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν έχουμε καιρό να κάνουμε σεξ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καναδάς: Περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για τα τρανς άτομα

Πολύ συχνά, τρανς ή μη δυαδικά άτομα που συμβουλεύονται για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας πρέπει να αντιμετωπίσουν ενοχλητικές, ακόμη και ακατάλληλες ερωτήσεις που σχετίζονται με την ταυτότητα φύλου τους.

Οι νομοθέτες της Καλιφόρνια θέλουν τα λύκεια να δίνουν προφυλακτικά σε εφήβους

Καλιφόρνια: Σύμφωνα με ένα νομοσχέδιο που εισήχθη φέτος, οι νέοι στην Καλιφόρνια δεν θα χρειάζεται να ζητήσουν άδεια για να πάρουν ένα προφυλακτικό από ένα διανομέα στο σχολείο.