Σεξουαλική Υγεία

Γυναικείο στήθος: Γιατί το λατρεύουν οι άνδρες

Γυναικείο στήθος: Γιατί το λατρεύουν οι άνδρες

Γυναικείο στήθος: Γιατί το λατρεύουν οι άνδρες. Μπορείς να τραβήξεις το στήθος σου από τα μούτρα ενός άνδρα αλλά όχι να απομονώσεις το βλέμμα του. Εδώ που τα λέμε και το γυναικείο βλέμμα δε μπορεί να ξεκολλήσει αν είναι ένα στήθος ωραίο.

Τι είναι όμως τόσο συναρπαστικό και τόσο σέξι στο γυναικείο στήθος; Μια γυναίκα θα πει είναι ένα ακόμα σημείο του σώματός μου, γνωρίζοντας ενδόμυχα ότι είναι ένα από τα πιο ερωτικά σημεία της. Τι σκέφτονται όμως οι άνδρες και γιατί είναι τόσο κολλημένοι με το στήθος; Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και τα δεδομένα είναι ακόμα τα ίδια. Στους άντρες αρέσουν τα στήθη γενικά. Αυτό ήταν πάντα ο κανόνας. Είναι ένας επιφανειακός και φυσικός δείκτης που οι άνθρωποι βλέπουν αυτόματα ως βάση για το φύλο τους.

Για να αποδείξουν τη θεωρία ότι οι άνδρες εστιάζουν περισσότερο στα στήθη από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος, οι ερευνητές διεξήγαγαν μια μελέτη το 2009. Έδειξαν στα αρσενικά άτομα 6 φωτογραφίες της ίδιας γυναίκας. Η μόνη διαφορά σε κάθε εικόνα ήταν το μέγεθος του στήθους, της μέσης και των γοφών της. Οι ερευνητές βρήκαν ότι το 47% επικεντρώνονταν στο στήθος της γυναίκας αντί στο πρόσωπό της. Το 1/3  αυτών κοιτούσαν τη μέση και τους γοφούς της, ενώ λιγότερο από το 20% κοιτούσαν το πρόσωπό της. Το συμπέρασμα της μελέτης έδειξε ότι οι περισσότεροι  άνδρες ενδιαφέρονται παραπάνω για τα γυναικεία στήθη, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στην αισθητική, σε αντίθεση με οποιαδήποτε ορμονική δραστηριότητα στον εγκέφαλο. Τα στήθη φαίνονται ωραία στους άντρες, γι’ αυτό τα προτιμούν από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. 3 χρόνια αργότερα, μια άλλη ομάδα αποφάσισε να αμφισβητήσει αυτή τη θεωρία. Το 2012, μια άλλη μελέτη που διεξήχθη έδειχνε ότι στους άνδρες αρέσουν τα βυζιά, επειδή τους έκανε να δεθούν με την πρώτη γυναίκα στη ζωή τους: τις μητέρες τους.  Τα βρέφη δένονται με τις μητέρες τους κατά τη γαλουχία. Το σύστημα στον εγκέφαλο που το έκανε να συμβεί είναι το ίδιο σύστημα που κάνει τους μεγάλους άνδρες να θέλουν να κοιτάξουν ή να αρπάξουν ένα ζευγάρι στήθη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Το πραγματικά αφροδισιακό σε μία σχέση είναι να είσαι αρσενικό 100%

Γιατί μερικοί άνθρωποι απατούν τους συντρόφους τους

8 εκπληκτικά γεγονότα για την ανδρική στύση

Πώς σας ακούγεται ο οργασμικός διαλογισμός...

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική δυσλειτουργία: Ευθύνεται και το στρες;

Η εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας σε άνδρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και άρα -θεωρητικά τουλάχιστον- θα «έπρεπε» να απολαμβάνουν μια υγιή σεξουαλική ζωή, φέρνει στο φως πιο έντονα από ποτέ τις αιτίες του προβλήματος.

Η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα έχει αντιγηραντική δράση

Η υγιής σεξουαλική ζωή, ιδιαίτερα καθώς τα χρόνια περνούν, μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε 5-8 χρόνια νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία υποστηρίζει ο ψυχολόγος Δρ. David Weeks από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.

Sex tips για να ανανεώσετε τη σχέση σας

Σεξ: Οι γυναίκες έχουν εσωτερικά γεννητικά όργανα. Αυτό, σε συνδυασμό με αρκετά μπερδεμένα μηνύματα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα που πήραν από την παιδική τους ηλικία, τις κάνει να μην απελευθερώνουν όλο το πάθος τους.

Ξεπερνώντας το άγχος της σεξουαλικής επίδοσης

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Εάν βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν ειδικό, με τον οποίον θα νιώθετε αρκετά άνετοι να συζητήσετε για τη σεξουαλική σας ζωή. Εφόσον βεβαιωθείτε πως αιτία του άγχους που βιώνετε σχετικά με το σεξ δεν είναι κάποιο ορισμένο ιατρικό ζήτημα, μπορείτε να δοκιμάστε τις ακόλουθες προσεγγίσεις που έχουμε συλλέξει για εσάς για να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στην υγιή και απολαυστική ζωή του έρωτα.

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Αιτίες που συντελούν στο φαινόμενο

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Το σεξ υποτίθεται πως είναι μια ευχάριστη εμπειρία, αλλά είναι δύσκολο να το απολαύσετε αν ανησυχείτε συνεχώς για το πόσο καλά κάνετε έρωτα. Εάν θέλετε να επαναφέρετε την ζωντάνια στην ερωτική σας ζωή, μάθετε γιατί μπορεί να βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης και αναζητήστε συμβουλές για να χαλαρώσετε.

Πώς το κάπνισμα επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών;

Κάπνισμα και σεξ: Ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την στύση ενός άνδρα, είναι το κάπνισμα. Το κάπνισμα ανεξάρτητα από τους άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά προβλήματα, σχεδόν διπλασιάζει τον κίνδυνο για μετρίου και σοβαρού βαθμού στυτική δυσλειτουργία.

Είναι καλύτεροι εραστές οι άνδρες χορτοφάγοι;

Σεξ και χορτοφαγία: «Δεν πρόκειται για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη αλλά τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι πολύ συναρπαστικά. Νομίζω ότι αυτό θα ξυπνήσει πολλούς ανθρώπους», είπε ο ουρολόγος, Άαρον Σπιτς.