Σεξουαλική Υγεία

Γονόρροια: Προώθηση των τεστ καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

Γονόρροια: Προώθηση των τεστ καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

Γονόρροια: Η καθυστέρηση πρόσβασης στη σωστή φροντίδα και θεραπεία αποτελεί κίνδυνο στους νοσούντες να αναπτύξουν μακροπρόθεσμα προβλήματα τα οποία μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Τα κρούσματα γονόρροιας στην Αγγλία έχουν αναζωπυρωθεί μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για την Covid, οι υγειονομικοί υπάλληλοι προειδοποιούν τα άτομα που είναι σεξουαλικά ενεργά. Τα προφυλακτικά μπορούν να σταματήσουν την εξάπλωση αυτής και άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων. Τα προσωρινά στοιχεία δείχνουν ότι οι διαγνώσεις τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 έφτασαν τις 56.327 – 21% υψηλότερες από ό,τι για την ίδια περίοδο του 2019. Οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν ασφαλές σεξ και να υποβάλλονται σε τακτικές εξετάσεις εάν κάνουν σεξ με νέους ή περιστασιακούς συντρόφους, λένε οι ειδικοί.

Τα τυπικά συμπτώματα της γονόρροιας περιλαμβάνουν μια παχιά πράσινη ή κίτρινη έκκριση από τον κόλπο ή το πέος. Αλλά μερικοί άνθρωποι δεν θα έχουν συμπτώματα, ειδικά για λοιμώξεις στο λαιμό, τον κόλπο ή το ορθό. Οι ειδικοί λένε ότι οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν ασφαλές σεξ και να υποβάλλονται σε τακτικές εξετάσεις εάν κάνουν σεξ με νέους ή περιστασιακούς συντρόφους. Οι δοκιμές είναι απλές, δωρεάν και διακριτικές, συμβουλεύουν.

Τι είναι η γονόρροια;

Η ασθένεια προκαλείται από το βακτήριο Neisseria gonorrhoeae. Η μόλυνση μεταδίδεται με απροστάτευτο κολπικό, στοματικό και πρωκτικό σεξ. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυκνή πράσινη ή κίτρινη έκκριση από τα σεξουαλικά όργανα, πόνο κατά την ούρηση και αιμορραγία μεταξύ των περιόδων. Ωστόσο, οι λοιμώξεις του κόλπου και του ορθού συχνά δεν έχουν συμπτώματα. Μια λοίμωξη που δεν αντιμετωπίζεται μπορεί να οδηγήσει σε στειρότητα, φλεγμονώδη νόσο της πυέλου και μπορεί να μεταδοθεί σε ένα παιδί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η Δρ Claire Dewsnap, από τη Βρετανική Ένωση για τη Σεξουαλική Υγεία και τον HIV, δήλωσε: “Η αύξηση των περιπτώσεων γονόρροιας αποτελεί μια σημαντική υπενθύμιση της σημασίας του τεστ για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (ΣΜΝ) και της χρήσης προφυλακτικού κάθε φορά που κάνετε σεξ. Με το να κάνετε εξετάσεις τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ανεξάρτητα από το αν εμφανίζετε συμπτώματα, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να κολλήσετε ή να μεταδώσετε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί αυξάνονται οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις στις ΗΠΑ;

Μιλήστε στο παιδί σας για την ασφαλή σεξουαλική επαφή

Τι είναι η γονόρροια και πώς μπορείτε να κολλήσετε;

Νέο στέλεχος γονόρροιας ανθεκτικό στα φάρμακα στη Μασαχουσέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα προβλήματα στύσης αποτελούν κακό σημάδι για τον εγκέφαλο των ανδρών

Στυτική δυσλειτουργία: Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι οι άνδρες που είχαν μειωμένη στυτική λειτουργία στην ηλικία των 56 ετών ήταν πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερη βαθμολογία στα τεστ μνήμης και ταχύτητας επεξεργασίας στην ίδια ηλικία.

Είναι ασφαλές να καθυστερoυμε την περίοδό μας;

Καθυστέρηση περιόδου: Με τις εξελίξεις στον ιατρικό κλάδο, είναι εύκολο να καθυστερήσετε τις περιόδους σας, ώστε να μπορείτε να βρίσκεστε σε ειδικές περιστάσεις σας χωρίς πρόβλημα.

Είναι δίκαια τα παραμύθια; Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στην εύρεση της προκατάληψης του φύλου στα παιδικά βιβλία με παραμύθια

"Δεν λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η καλύτερη. Απλώς λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η πρώτη που κάνει αυτήν την εργασία, και αυτή η εργασία είναι τόσο κυρίαρχη. Ίσως, θα έπρεπε να στρέψουμε μέρος της προσοχής μας σε αυτές τις υπάρχουσες κοινωνικές προκλήσεις και καθήκοντα."

Μπορεί το πολύ λίγο σεξ να οδηγήσει σε άνοια;

Σεξ συχνότητα: Η πτώση των επιπέδων σεξουαλικής ικανοποίησης στη μέση ηλικία και η αυξανόμενη στυτικήδυσλειτουργία είναι παράγοντες κινδύνου για μείωση της μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.