Σεξουαλική Υγεία

Γιατί συνεχίζετε να κάνετε σεξ στα όνειρά σας;

Γιατί συνεχίζετε να κάνετε σεξ στα όνειρά σας;

Ενώ η επιστημονική έρευνα δεν διερευνά συγκεκριμένα σεξουαλικά όνειρα, οι θεραπευτές και οι ψυχολόγοι έχουν θεωρίες για το νόημά τους.

Γιατί έχει κάποιος σεξουαλικά όνειρα; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να κάνουν σεξ στο όνειρό τους είναι ένα πνευματικό πρόβλημα και είναι σύμπτωμα του να έχετε έναν πνευματικό σύντροφο. Αλλά είναι αλήθεια αυτό; Αν και υπάρχει λίγη έρευνα για τα νευρολογικά συστατικά των ονείρων, σύμφωνα με ορισμένες θεωρίες, τα όνειρα μας βοηθούν να επεξεργαστούμε και να χαρτογραφήσουμε αναμνήσεις, να αναπαραγάγουμε πιθανά σενάρια και να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε αγχωτικές ή επώδυνες καταστάσεις.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα όνειρα είναι ένας μηχανισμός αντιμετώπισης του στρες. Τα σεξουαλικά όνειρα μπορεί να είναι αποτέλεσμα ορμονών, φαντασιώσεων ή επιθυμίας για έλεγχο ή προσοχή στη σεξουαλική ζωή κάποιου. Ενώ η επιστημονική έρευνα δεν διερευνά συγκεκριμένα σεξουαλικά όνειρα, οι θεραπευτές και οι ψυχολόγοι έχουν θεωρίες για το νόημά τους. Εδώ είναι μερικές θεωρίες:

Σεξ με άγνωστο

Το να ονειρεύεστε σεξ με έναν ξένο ή να απατάτε τον σύντροφό σας μπορεί να υποδηλώνει υγιή σεξουαλική διέγερση και υγιή λίμπιντο. Το “μυστήριο όνειρο εραστή” δεν αφορά σεξουαλικό ενθουσιασμό ή επιθυμία για σχέση.

Στα όνειρα, ένας ξένος θα μπορούσε να υποστηρίξει μια ανεξερεύνητη, μυθιστορηματική, συναρπαστική, επικίνδυνη ή τρομακτική πλευρά αυτού που είσαι. Ενώ τα όνειρα για κακό σεξ με έναν άγνωστο θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι αποφεύγετε να ρισκάρετε και μένετε πιο κοντά στη ζώνη άνεσής σας στη ζωή και το σεξ, τα θετικά σεξουαλικά όνειρα με έναν άγνωστο συνήθως σημαίνουν ασφαλή εξερεύνηση.

Σεξ με πρώην

Ακόμα κι αν είστε σε μια νέα σχέση, είναι σύνηθες να ονειρεύεστε τον πρώην σας. σημαίνει απλώς ότι αντιμετωπίζετε ακόμα την απώλεια της σχέσης.

Τα όνειρα για αρνητικούς πρώην συντρόφους μπορεί να συμβολίζουν την παραίτηση από την ελευθερία επιστρέφοντας σε αυτούς, ενώ τα όνειρα για θετικούς πρώην συντρόφους μπορεί απλώς να φαντασιώνεστε για το υπέροχο σεξ που κάνατε μαζί τους.

Σεξ με το αφεντικό ή τον συνάδελφό σας

Τα όνειρα για το αφεντικό ή τον συνάδελφό σας μπορεί να σχετίζονται με τη δυναμική της εξουσίας και τις προσωπικές επιθυμίες για προσωπική ανάπτυξη. Το όνειρο του συναδέλφου μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, καθώς εξαρτάται από το πώς σας κάνει να αισθάνεστε. Το να ονειρεύεστε σεξ με το αφεντικό σας μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε αδύναμοι και χρειάζεστε περισσότερη δύναμη και έλεγχο στη ζωή σας.

Αν ονειρευτείτε ότι κάνετε σεξ με τον συνάδελφό σας δεν σημαίνει ότι θέλετε να κάνετε σεξ μαζί του. Για παράδειγμα, αν ο συνάδελφος στο όνειρό σας είναι αυτός που κάνει αστεία αστεία, το υποσυνείδητό σας μπορεί απλώς να αρέσει και να θέλει να το ενσωματώσετε στη συμπεριφορά σας. Αλλά αν σας αρέσουν πολύ, μπορεί να σημαίνει ότι θέλετε να είστε οικεία μαζί τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όλη η αλήθεια για τα τζελ διέγερσης

Γιατί η σεξουαλική δραστηριότητα είναι δύσκολη για πολλούς;

Το σεξ και η μονογονεϊκότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι τα υγρά όνειρα κάτι το φυσιολογικό ή όχι;

Υγρά όνειρα: Τα υγρά όνειρα, γνωστά και ως οργασμοί ύπνου, είναι ένα φυσιολογικό και φυσικό φαινόμενο, ιδιαίτερα κατά την εφηβεία και τη νεαρή ενήλικη ζωή, αλλά μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε ηλικία.

  Η εκσπερμάτιση μειώνει συχνά τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη;

Έτσι, ενώ η σχέση μεταξύ της συχνότητας της εκσπερμάτωσης και του καρκίνου του προστάτη δεν είναι πλήρως κατανοητή και υπάρχει πραγματική ανάγκη για περισσότερη έρευνα, η συχνή εκσπερμάτιση (εντός λογικής) σίγουρα δεν θα βλάψει, πιθανώς κάνει καλό και επομένως θα πρέπει να αποτελεί μέρος του υγιεινού τρόπου ζωής ενός άνδρα.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει το στήθος και πότε σταματά η ανάπτυξή του;

Στήθος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του μαστού είναι μια φυσική και δυναμική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά την ανάπτυξη του εμβρύου και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την εφηβεία και μερικές φορές μέχρι την πρώιμη ενήλικη ζωή.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει και πότε σταματά η ανάπτυξη του πέους;

Πέος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του πέους είναι μια φυσική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Είναι το σεξ τρόπος για να χωρίσετε κάποιον χωρίς να τον πληγώσετε ανεπανόρθωτα;

Χωρισμός πληγή: Η χρήση του σεξ ως μέσου για να χωρίσετε με κάποιον γενικά δεν συνιστάται και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική συναισθηματική βλάβη και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

Οι αμβλώσεις τις πρώτες 12 εβδομάδες θα πρέπει να νομιμοποιηθούν πλήρως στη Γερμανία, λέει η Επιτροπή Friederike Heine

Τα δικαιώματα των αμβλώσεων έχουν γίνει ένα διχαστικό ζήτημα μεταξύ των ψηφοφόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Οι αναθεωρήσεις της Πολωνίας το 2021 στους νόμους περί αμβλώσεων έγιναν πρωτοσέλιδα καθώς οι συντηρητικές πολιτικές ρίζωσαν σε μία από τις πιο αφοσιωμένες καθολικές χώρες της Ευρώπης.