Σεξουαλική Υγεία

Φίλοι με προνόμια: Μπορεί να λειτουργήσει μια τέτοια σχέση και κάτω από ποιες προϋποθέσεις;

Φίλοι με προνόμια: Μπορεί να λειτουργήσει μια τέτοια σχέση και κάτω από ποιες προϋποθέσεις;

Φίλοι με προνόμια: Η γενική ιδέα είναι ότι είστε φίλοι ή τουλάχιστον φιλικοί με το άλλο άτομο και έχετε σεξουαλική χημεία, αλλά δεν ενδιαφέρεστε να επιδιώξετε μια πιο σοβαρή, ρομαντική σχέση.

Μπορούν πραγματικά να λειτουργήσουν οι “φίλοι με προνόμια”; Όλοι γνωρίζουμε τη φράση “ας το κρατήσουμε περιστασιακό”. Όμως τι σημαίνει πραγματικά; Οι φίλοι με προνόμια είναι μια περιστασιακή σεξουαλική σχέση είτε με έναν φίλο είτε απλώς με ένα τυχαίο άτομο. Η γενική ιδέα είναι ότι είστε φίλοι με το άλλο άτομο και έχετε σεξουαλική χημεία, αλλά δεν ενδιαφέρεστε να επιδιώξετε μια πιο σοβαρή, ρομαντική σχέση. Οι επιτυχημένες σχέσεις τέτοιου τύπου είναι αυστηρά σεξουαλικές και αποφεύγουν όλη τη ρομαντική και σωματική οικειότητα μιας αληθινής σχέσης. Για πολλούς ανθρώπους, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεπεράσουν την σεξουαλική ξηρασία χωρίς να χρειάζεται να αφιερώσουν χρόνο ή συναισθηματική επένδυση σε μια πλήρη σχέση.

Είναι επίσης εξαιρετικές για πολυγαμικούς ανθρώπους που ενδιαφέρονται να επιδιώξουν πολλαπλούς διαφορετικούς τύπους σχέσεων ταυτόχρονα. Και ενώ μερικοί άνθρωποι ευδοκιμούν πραγματικά σε αυτές τις περιστασιακές σχέσεις, άλλοι δυσκολεύονται να διαχωρίσουν τη σεξουαλική από τη συναισθηματική οικειότητα. Είναι πραγματικά δυνατό να έχει κανείς μια σεξουαλική σχέση χωρίς να αναπτύσσονται συναισθήματα; Οι περιστασιακές σχέσεις δεν είναι για όλους. Οπότε αν σας ενδιαφέρει να ακολουθήσετε μια τέτοια σχέση, υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες που θα πρέπει να ζητήσετε από τον εαυτό σας να αποτρέψετε την υπερβολική εμπλοκή:

 • Βεβαιωθείτε ότι είστε αρκετά ώριμοι συναισθηματικά για να γίνετε “φίλοι με προνόμια”;
 • Μην γίνετε “φίλοι με προνόμια” με κάποιον για τον οποίο έχετε ήδη συναισθήματα
 • Επιλέξτε τον σύντροφό σας με σύνεση
 • Μην είστε υπερβολικά συναισθηματικοί
 • Αποφύγετε τον ύπνο μαζί
 • Να είστε διαφανείς σχετικά με τη σεξουαλική σας ζωή και να είστε πάντοτε ασφαλείς
 • Θέστε προσδοκίες στην αρχή
 • Να περιμένετε το ελάχιστο
 • Θέστε όρια
 • Δώστε προτεραιότητα στο κομμάτι της φιλίας έναντι του σεξ
 • Επικοινωνήστε
 • Μην ζηλεύετε
 • Μη σταματάτε να βγαίνετε ραντεβού
 • Καταλάβετε ότι και αυτοί βγαίνουν ακόμα ραντεβού
 • Μην ξεχνάτε γιατί ξεκινήσατε

 

Εάν θεωρείτε ότι μια τέτοια σχέση σας καλύπτει αυτή την συγκεκριμένη εποχή, τότε συζητήστε με το πρόσωπο που σας έχει κινήσει το ενδιαφέρον. Ακόμα και αν πρόκειται για τον καλύτερό σας φίλο, μπορείτε να βρείτε την άκρη μαζί. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση να είστε ειλικρινείς και να θυμάστε πως καθετί έχει τα υπέρ και τα κατά του. Επομένως, μην θεοποιείτε μια κατάσταση αλλά ούτε να την απορρίπτετε εκ των προτέρων!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι επτά κυρίαρχες σεξουαλικές φαντασιώσεις

Sex tips για αναζωπυρώσετε την ερωτική σας φλόγα

Έρπης: Συμβουλές για να απολαμβάνετε το σεξ με προσοχή

Τι μπορεί να κάνει για τα ζευγάρια το καλό και τακτικό σεξ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2 ανησυχητικά σημάδια στο εσώρουχο που ίσως σηματοδοτούν μια σπάνια μόλυνση

Λεμφοκοκκίωμα: Η λοίμωξη του ορθού μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα και ουλές με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών του εντέρου. Σπάνια η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων ή του ήπατος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.